Ο Μενγκ Χονγκγουέι παραιτήθηκε από την Ιντερπόλ

Κατηγορία Διεθνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε την παραίτηση του Μενγκ Χονγκγουέι από την προεδρία του οργανισμού, καθώς εξετάζεται για παράνομη συμπεριφορά.

ν

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ της Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι παραιτήθηκε από την προεδρία του οργανισμού. «Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ στην Λυών, η Γαλλία παρέλαβε την παραίτηση του κ. Μενγκ Χονγκγουέι ως προέδρου της Ιντερπόλ με άμεση ισχύ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Γιάνγκ θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τον διορισμό νέου προέδρου κατά την σύνοδο του οργανισμού στο Ντουμπάι, στις 18-21 Νοεμβρίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
ν

Εξετάζεται για παράνομη συμπεριφορά

Οι Κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το Associated Press ότι ο επικεφαλής της Ιντερπόλ, Μεν Χονγκουέι, κρατείται στην Κίνα ως ύποπτος για «παράνομη συμπεριφορά» και βρίσκεται υπό καθεστώς έρευνας.
Νωρίτερα, η σύζυγός του προέδρου της Ιντερπόλ του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, απευθύνει έκκληση προς την διεθνή κοινότητα με δήλωσή της στον Τύπο στην Λυών.
«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», είπε η Γκρέις Μενγκ σε δήλωσή της που διαβάστηκε στα κινεζικά και τα αγγλικά. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη επίσης να φωτογραφηθεί.
Μιλώντας την Κυριακή, η Γκρέις Μενγκ είπε ότι ο σύζυγός της τής έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε «περίμενε την κλήση μου» στις 25 Σεπτεμβρίου. Πέντε λεπτά αργότερα, έστειλε την εικόνα ενός στιλέτου. Στον κινεζικό συμβολισμό αυτό σημαίνει ότι «είμαι σε κίνδυνο».
Αυτή ήταν η τελευταία επαφή που είχε με τον σύζυγό της.
ν

Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η Γκρέις Μενγκ από τον σύζυγό της. Πηγή: Euronews
ν

Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα «αποσαφηνίσεις» για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού, ηλικίας 64 ετών, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του από τα τέλη του Σεπτεμβρίου όταν επισκέφθηκε την Κίνα.
ν


ν

 


Translate this post