Εξαφανίστηκε στην Κίνα ο διευθυντής της Ιντερπόλ

Κατηγορία Διεθνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μυστηριώδης εξαφάνιση. Αγνοείται από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Κινέζος επικεφαλής της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκουέι.

ν

ΑΦΑΝΤΟΣ εδώ και μια εβδομάδα είναι ο Κινέζος επικεφαλής της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκουέι. Η οικογένεια του 64χρονου λέει πως δεν είχε νέα του από την ημέρα που αναχώρησε από τη Λυών της Γαλλίας με προορισμό την Κίνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή της η Ιντερπόλ αναφέρει πως το ζήτημα αφορά τις αρμόδιες αρχές τόσο στη Γαλλία όσο και στην Κίνα.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ο Μενγκ «είναι υπό έρευνα στην Κίνα», υποστηρίζοντας ότι «προσήχθη» αμέσως μετά την προσγείωσή του στο Πεκίνο, την περασμένη εβδομάδα.
«Ο ρόλος του Μενγκ Χονγκουέι ως επικεφαλής της Ιντερπολ είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικός. Ωστόσο, ο διορισμός του ήταν ο πρώτος για Κινέζο υπήκοο σε αυτή τη θέση και θεωρήθηκε συμβολικός. Στη Λυών στο αρχηγείο της Ιντερπόλ ελάχιστες πληροφορίες έχουν βγει προς τα έξω για την εξαφάνιση του ή τις συνθήκες που αυτή έλαβε χώρα», μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Euronews, Μόνικα Πίνα.
ν


ν

Η Ιντερπόλ (πλήρης ονομασία Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, αγγλ. International Criminal Police Organization, INTERPOL) είναι ένας σημαντικός μη κυβερνητικός διακρατικός οργανισμός, ο μεγαλύτερος σε παγκόσμια κλίμακα μετά τον ΟΗΕ.
Ιδρύθηκε το 1923. Σκοπός της σύστασης του οργανισμού είναι κυρίως η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας των διαφόρων εθνικών αστυνομικών Αρχών των χωρών-μελών που τον απαρτίζουν, προκειμένου η πρόληψη της εγκληματικότητας να είναι περισσότερο αποτελεσματική σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Μενγκ Χονγκουέι ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής στην Ιντερπόλ το Νοέμβριο του 2016 για τετραετή θητεία.
Είναι επίσης ανώτατο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και έχει διατελέσει υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.
ν

ν

 


Translate this post