Τσουνάμι Ινδονησίας: Πάνω από 1.400 οι νεκροί (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 4/10/2018

Youmagazine Newsroom

 

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, ανέρχεται στους 1.424 όμως αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχει ακόμη άγνωστος αριθμός αγνοουμένων.

Οι σωροί των θυμάτων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Πηγή: YouTube

ν

ΤΙΣ ΣΟΡΟΥΣ 34 μαθητών που φοιτούσαν σε σχολή θεολογίας, στο βόρειο τμήμα της νήσου Κελέβης εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία που εργάζονται νυχθημερόν στην Ινδονησία, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.
«Συνολικά τριάντα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν από την ομάδα του ΕΣ που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αούλια Αριάνι, προσθέτοντας ότι αρχικά αγνοούνταν 86 σπουδαστές σε καταυλισμό στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου.
Η Αριάνι τόνισε πως η τοποθεσία αυτή, στο βόρειο τμήμα της Κελέβης είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα” για τα μέλη του συνεργείου ήταν να φύγουν από εκεί, “με τα πόδια, μέσα στη λάσπη, κάνοντας μια διαδρομή μιάμισης ώρας μεταφέροντας ταυτόχρονα τις σορούς”, εξήγησε.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, ανέρχεται στους 1.424 όμως αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχει άγνωστος αριθμός αγνοουμένων. Υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 2.000.
Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν πολλά απόμακρα σημεία όπως στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου που είναι μια από τις πιο απόμακρες περιοχές νοτιοανατολικά της πόλης Παλού.
Το κεντρικό τμήμα της Κελέβης έχει υποστεί τεράστια κατάστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι, στα οποία ήρθε να προστεθεί και η έκρηξη του ηφαιστείου Σοπουτάν.
Ειδικοί εκτιμούν ότι εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρουσιάζονται αλλά και στις ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες εκμηδενίζονται.
Στο Παλού εθελοντές σκάβουν μαζικούς τάφους και προχωρούν στην ταφή δεκάδων νεκρών καθώς η κατάσταση περιγράφεται πλέον με υγειονομική βόμβα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις 200.000 χρειάζονται βοήθεια ενώ 75.000 εξ αυτών έχουν μείνει άστεγοι, καθώς έχουν καταστραφεί πάνω από 65.000 οικίες.

ν

ν

Πηγή: Euronews

 


Translate this post