Φάλαινα πέθανε αφού κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η προχωρημένη μόλυνση των θαλασσών έχει καταστήσει αδύνατο στα κητώδη θηλαστικά να βρούνε οποιαδήποτε κατάλληλη τροφή.

Μια φάλαινα-πιλότος πέθανε σε κανάλι της Ταϊλάνδης, παρά τις προσπάθειες διάσωσής της, θύμα των εκατομμυρίων τόνων πλαστικού που πέφτουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο. Πηγή: Twitter

ν

ΜΙΑ φάλαινα-πιλότος πέθανε στα ανοικτά της νότιας Ταϊλάνδης αφού κατάπιε περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας.
Η φάλαινα έκανε εμετό πέντε σακούλες κατά τη διάρκεια της μάταιης προσπάθειας που κατέβαλαν αξιωματούχοι να την σώσουν σε ένα κανάλι στην επαρχία Σόγνκλα.
Οι σακούλες, που ζύγιζαν περίπου 8 κιλά, εμπόδιζαν τη φάλαινα να τραφεί κανονικά, δήλωσε ένας βιολόγος. «Αν έχεις 80 πλαστικές σακούλες στο στομάχι σου, πεθαίνεις».
Η μικρή, αρσενική φάλαινα-πιλότος εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση και χωρίς να είναι σε θέση να κολυμπήσει στο κανάλι Να Ταπ την προηγούμενη Δευτέρα.
Περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποίησαν βάρκες για να τη βοηθήσουν να παραμείνει στην επιφάνεια και ύψωσαν ένα σκίαστρο για να την προστατεύσουν. Επί μια εβδομάδα προσπαθούσαν να την σώσουν, όμως τελικά πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα.
ν


ν

Πρόσφατη έκθεση προειδοποίησε ότι η ποσότητα των πλαστικών στους ωκεανούς θα τριπλασιαστεί στην επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό τους.
Στην Ταϊλάνδη η κατανάλωση πλαστικών σακουλών είναι μεγάλη, γεγονός που ώθησε τον προηγούμενο μήνα την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώσει ότι εξετάζει να επιβάλει φόρο στη χρήση τους. Κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη εκατοντάδες θαλάσσια ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των πλαστικών συσκευασιών που καταλήγουν στη θάλασσα.
Και όλα αυτά χάρη στον άνθρωπο, το πιο πολιτισμένο ον πάνω στον πλανήτη.

ν

ν

 


Translate this post