Ανεξήγητη πτώση δεκάδων πουλιών στη Βοστόνη

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Περίπου 40 μαύρα κοτσύφια έπεσαν νεκρά από τον ουρανό, ενώ άλλα βρέθηκαν στο έδαφος παράλυτα ή σε ληθαργική κατάσταση.

224ggvhj234h66j67772

Ο αμερικανικός κότσυφας είναι ωδικό πτηνό με το αρσενικό να έχει γυαλιστερό μαύρο φτέρωμα με μπλε-πράσινες αποχρώσεις. Image: Supplied
v

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 Σεπτεμβρίου 2016, στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης και συγκεκριμένα στην οδό Μπέικερσφιλντ της συνοικίας Ντόρτσεστερ, τουλάχιστον 40 αμερικανικά κοτσύφια έπεσαν νεκρά από τον ουρανό, ενώ άλλα βρέθηκαν ξαπλωμένα στο έδαφος, είτε σε ληθαργική κατάσταση είτε να έχουν παραλύσει.
Στις περιβαλλοντικές υπηρεσίες σήμανε συναγερμός και οι ειδικοί έσπευσαν επιτόπου για να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Όσα πουλιά ήταν ζωντανά δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους, καθώς, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, η μια πλευρά του σώματός τους ήταν παράλυτη.
v

424ggvhj234h66j67772

Όσα πουλιά βρέθηκαν στα έδαφος ζωντανά δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους, καθώς η μια πλευρά του σώματός τους είχε παραλύσει. Image: Supplied
v

H Ελεγκτική Υπηρεσία της Βοστόνης άρχισε εξετάσεις για να καθορίσει τι προκάλεσε την ασθένεια των ωδικών πτηνών, τα οποία, όπως φαίνεται ήταν το μόνο είδος πουλιών που είχε επηρεαστεί.
Οι εξετάσεις αφορούσαν στην αναζήτηση κάποιας περιβαλλοντικής τοξίνης ή κάποιας νόσου που προσβάλλει τα πουλιά.
Οι υποψίες στράφηκαν αρχικά σε έναν χημικό παράγοντα που ονομάζεται avitrol, που βρίσκεται στα φυτοφάρμακα και συνήθως χρησιμοποιείται για την εξόντωση των παρασίτων. Το χημικό αυτό προϊόν θα μπορούσε να είχε βλάψει τα πουλιά, αν είχε αναμιχθεί με την τροφή τους.
Παρ’ όλα αυτά, οι εξετάσεις δεν αποκάλυψαν ακόμη τον «ένοχο» κι έτσι το μυστήριο παραμένει.

 


Translate this post