Ο Κουρτς ζητά ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

Εν όψει της επερχόμενης πλημμυρίδας μεταναστών, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ζητά την ενίσχυση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ν

Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στα ζητήματα της μετανάστευσης μόλις αναλάβει για το επόμενο εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Κουρτς τόνισε πως μια από τις προτεραιότητές του θα είναι η ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ.
«Σήμερα έχουμε συνοριακούς ελέγχους επειδή δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε σωστά τη μετανάστευση, επειδή δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση, επειδή δεν προστατεύσαμε επαρκώς τα εξωτερικά σύνορά μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Τώρα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση της Frontex (υπηρεσία συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και την προστασία των εξωτερικών συνόρων μας».
Η λαθρομετανάστευση έχει εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα για τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας απαιτεί επίσης τη θέσπιση αυστηρότερων ελέγχων.

ν

ν

 


Translate this post