Ένας “γλάρος” πετάει στον ουρανό του Άρη (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια νέα φωτογραφία, που ξέφυγε από την προσοχή της NASA, δείχνει την ύπαρξη ζωής στον Άρη – ενόργανης ή ανόργανης.

Στη φωτογραφία που διέφυγε, φαίνεται να πετά στον ουρανό κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως πτηνό, drone ή UFO. Πηγή: NASA/JPL-Caltech

ν

ΤΟ “ΓΛΑΡΟΣ” χρησιμοποιείται βέβαια ποιητική αδεία, καθώς, σε αντίθεση με τη Σελήνη που είναι γεμάτη “Θάλασσες”, ο Άρης δεν έχει ωκεανούς και πελάγη.
Παρ’ όλα αυτά, πλήθος ευρημάτων δείχνει ότι στον Άρη υπήρχε κάποτε νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του.
Κάποιες θεωρίες κάνουν λόγο για έναν τεράστιο ωκεανό που κάλυπτε σχεδόν τα 2/3 του πλανήτη, όταν αυτός βρισκόταν σε βρεφική ηλικία.
Άλλες θεωρίες μιλούν για την ύπαρξη περισσότερων του ενός ωκεανών, ενώ άλλες περιορίζουν την ύπαρξη του νερού σε μικρότερες και μεγαλύτερες λίμνες ή λιμνοθάλασσες που κάλυπταν την επιφάνεια των μεγάλων κρατήρων που υπάρχουν σήμερα στον κόκκινο πλανήτη.
Όλα αυτά συνέβησαν πριν από περίπου 3,4 δισ. έτη. Στη συνέχεια ωκεανοί, ποτάμια και λίμνες στέρεψαν και το νερό εξαφανίστηκε από την επιφάνεια του Άρη.
Ή μήπως όχι;
Μια νέα φωτογραφία, που ξέφυγε από τη λογοκρισία της NASA, δείχνει την ύπαρξη ζωής στον Άρη – ενόργανης ή τεχνητής.
ν

Η φωτογραφία αυτή από το Curiosity, το ρομποτικό όχημα το οποίο εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη, δείχνει ένα ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό. Πηγή: NASA/JPL-Caltech
ν

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που φέρει την ένδειξη Front Hazcam: Left B 2018-01-20 14:57:11 UTC, ελήφθη από τη σειρά φωτογραφιών που έστειλε το rover Curiosity και ανέβασε η NASA στο site της.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η προτελευταία στην κάτω σειρά.
Η εικόνα αποκαλύπτει το μυστηριώδες τοπίο του Άρη και κάτι που “πετάει” στον ουρανό.
Το ιπτάμενο σώμα δεν υπάρχει στις άλλες φωτογραφίες, που σημαίνει α) ότι δεν είναι σκουπίδι στον φακό, και β) ότι το σώμα είναι σχετικά μικρό και κοντά στο rover.
Για ορισμένους πρόκειται για γήινο έντομο, πράγμα που αποδεικνύει ότι η NASA δεν πήγε ποτέ στον Άρη.
Για άλλους πρόκειται για ένα ακόμη από τα εκατοντάδες ανεξήγητα συμβάντα του αρειανού περιβάλλοντος, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανοικτό μυαλό, καθώς «μια μέρα η επιβίωσή μας ίσως να εξαρτηθεί από αυτό», όπως έγραψε ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο στο Youtube.

ν

ν

 


Translate this post