Ελληνική βράβευση στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Κατηγορία NEWS, Τέχνες

ΤΕΧΝΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Ο γιος της Σοφίας» που πήρε το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Ο 11χρονος Μίσα έρχεται από τη Ρωσία στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για να ζήσει μαζί με τη μητέρα του. Δεν ξέρει ότι υπάρχει κι ένας πατέρας που τον περιμένει. Image: Supplied
ν
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Μυθοπλασίας, κέρδισε η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνας Ψύκου «Ο Γιος της Σοφίας», στο περιβόητο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα (19-30/4) στη Νέα Υόρκη.
Η Ελίνα Ψύκου παρέλαβε το μεγάλο βραβείο, μαζί με τον παραγωγό της ταινίας Γιώργο Καρναβά, διά χειρός του προέδρου της επιτροπής Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος δήλωσε σχετικά με την απονομή:
«Όταν βλέπαμε τις ταινίες, αναζητούσαμε κάτι που δεν είχαμε δει προηγουμένως. Ομόφωνα συμφωνήσαμε, ότι μια ταινία μας προκάλεσε να δούμε με ένα νέο τρόπο και γοητευτήκαμε από τον αναπάντεχο ουμανισμό των δύσκολων χαρακτήρων του. Η σκηνοθεσία ήταν γεμάτη σιγουριά, ο τόνος του μοναδικός και ανυπομονούμε να δούμε την επόμενη δουλειά της Ελίνας Ψύκου»
Η ταινία αφηγείται ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός της πρωταγωνιστής –ο 11χρονος Μίσα– που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού.
Αυτό που δεν ξέρει, είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα απογειώνεται βίαια προς τον ενήλικο κόσμο, με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.
Η ταινία είναι ένα από τα έξι πρότζεκτ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Berlinale Residency το 2013. Συμμετείχε επίσης στο co-production market του φεστιβάλ Βερολίνου το 2014. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, με την υποστήριξη του Eurimages. Θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την One from the Heart.
ν

“Son of Sofia” – Exclusive Trailer
ν


ν

 


Translate this post