Αστυνομικός σκότωσε την οικογένειά του και κατόπιν αυτοκτόνησε

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Έγκλημα-σοκ σήμερα το μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους. Αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του και κατόπιν αυτοκτόνησε.

ν

ΕΝΑ αδιανόητο έγκλημα έγινε σήμερα το μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας αστυνομικός σκότωσε με το υπηρεσιακό όπλο του τη 49χρονη σύζυγό του, την πεθερά του και το 4χρονο κοριτσάκι του και αυτοκτόνησε γονατιστός. Όλα τα θύματα φορούσαν πυτζάμες.
Στον τόπο του εγκλήματος που συγκλονίζει το πανελλήνιο βρέθηκαν επτά κάλυκες από τις σφαίρες του αρχιφύλακα Χρήστου Ζαπαντιώτη.
ν

Αρχιφύλακας 46 ετών ο δολοφόνος και αυτόχειρας

Το πρώτο θύμα του 46χρονου ήταν η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να κυνήγησε την άτυχη γυναίκα, προτού την εκτελέσει εξ επαφής με τρεις σφαίρες. Στη συνέχεια, πυροβόλησε με δύο σφαίρες την πεθερά του, ενώ με μία σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του 4χρονου παιδιού του. Γονάτισε δίπλα στο νεκρό κοριτσάκι του και με το ίδιο όπλο, αυτοκτόνησε.
Ο 46χρονος δολοφόνος και αυτόχειρας ήταν αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Οι πληροφορίες λένε πως ο 46χονος αρχιφύλακας πρόσφατα είχε περάσει και από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.
ν

Με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία ο αρχιφύλακας, το 1996 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Αερολιμένα Ελληνικού και τοποθετήθηκε στη φρουρά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Image: Supplied
ν

Ο 46χρονος, λένε οι συνάδελφοι του, δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό θέμα που να δικαιολογεί αυτή την ακραία πράξη. Με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία ο αρχιφύλακας, το 1996 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Αερολιμένα Ελληνικού και τοποθετήθηκε στη φρουρά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Πρόκειται για μια ειδική υπηρεσία της Βουλής και παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.
ν

Τα αίτια της τραγωδίας

Τι ήταν αυτό που ώθησε τον 46χρονο να στρέψει το υπηρεσιακό του όπλο για να σκοτώσει τη σύζυγο, την πεθερά και το μόλις τεσσάρων ετών κοριτσάκι του και στη συνέχεια να δώσει τέλος στη ζωή του;
Τα αίτια της τραγωδίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από καταθέσεις συγγενών ήταν για κληρονομικά θέματα. Η πεθερά ζούσε στον κάτω όροφο της πολυκατοικίας και ο 46χρονος ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι, προκειμένου να μεταφερθεί στο χώρο το ιατρείο της συζύγου του, έτσι ώστε να μην πληρώνει ενοίκιο.

Σε αυτό διαφωνούσαν, τόσο η σύζυγός του, όσο και η πεθερά του και μία διαμάχη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα πιθανότατα άναψε το φιτίλι.

 


Translate this post