Τραγωδία στη Βαρκελώνη – 14 νεκροί, 130 τραυματίες (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

 14 νεκροί και 130 τραυματίες, οι 15 από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τελικός απολογισμός από το βαν που σάρωσε πεζούς στον πεζόδρομο της Ράμπλα.

 Έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ένα εκ των οποίων είναι ο ενοικιαστής του φονικού βαν, η φωτογραφία του οποίου είχε δοθεί προηγουμένως στη δημοσιότητα.

 Ο αδελφός του έπεσε νεκρός μαζί με άλλους τέσσερις τρομοκράτες, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

 Μια Ελληνίδα τραυματία επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών.

• Οι ισπανικές αρχές δίνουν τον τηλεφωνικό αριθμό 0034-932142124 για όσους βρίσκονται εκτός της χώρας και θέλουν να μάθουν για την τύχη των συγγενών τους.

Το μισθωμένο φορτηγάκι που παρέσυρε και τραυμάτισε ανύποπτους πεζούς στην Λας Ράμπλας, είχε ενοικιαστεί από τον εικονιζόμενο Ντρις Ουκαμπίρ 28 ετών, στην πόλη Santa Perpetua de la Mogada, σύμφωνα με την El Pais. Ο Oukabir είναι κάτοικος Μασσαλίας με μαροκινή καταγωγή. Πηγή: News Media
ν

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης είναι 14 νεκροί και 130 τραυματίες, οι 15 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση με μια Ελληνίδα επιβεβαιωμένη τραυματία, από την επίθεση του φονικού βαν που σάρωσε πεζούς στον πεζόδρομο της Ράμπλας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τοπικά μέσα.
Ο οδηγός του λευκού βαν, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Η ταυτότητά του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.
Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι το λευκό βαν οδηγούσε ο 18χρονος Mουσά Ουκαμπίρ, ο μικρότερος αδελφός του Ντρις Ουκαμπίρ, που το είχε νοικιάσει. Ο 18χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή Cambrils της Βαρκελώνης, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα μέσα σε ένα άλλο βαν, ετοιμάζοντας μια δεύτερη επίθεση. Και οι πέντε σκοτώθηκαν από τους αστυνομικούς.
ν

Ο 18χρονος Μουσά Ουκαμπίρ, μαροκινής καταγωγής, αδελφός του Ντρις Ουκαμπίρ. Image: Supplied
ν

Η αστυνομία διέψευσε ότι δύο από τους δράστες είχαν ταμπουρωθεί στο τουρκικό εστιατόριο La Luna de Estambul και ότι κρατούσαν αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων. Η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις υπόπτους.
Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με το προξενείο της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και Έλληνες πολίτες. Δεκαπέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

ν

ν

Και Έλληνες μεταξύ των τραυματιών

Τρία μέλη μιας τετραμελούς ελληνική οικογένειας που βρισκόταν στην Βαρκελώνη, έχουν τραυματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην κεντρική λεωφόρο Λα Ράμπλα νωρίτερα το απόγευμα, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην καταλανική πόλη Θεώνη Ζησιμοπούλου. Μια ελληνίδα τραυματία επιβεβαιώνει πάντως μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών.
Η κ. Ζησιμοπούλου ανέφερε ότι ο πατέρας της οικογένειας επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο, και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρότερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά.
«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Ζησιμοπούλου, και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.
«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κ. Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα», είπε.
Οι ισπανικές αρχές δίνουν τον τηλεφωνικό αριθμό 0034-932142124 για όσους βρίσκονται εκτός της χώρας και θέλουν να μάθουν για την τύχη των συγγενών τους.
ν

Το βαν του θανάτου ακινητοποιημένο ύστερα από το φονικό έργο του. Μπροστά στις ρόδες κείτεται νεκρό ένα από τα ανυποψίαστα θύματα. Πηγή: News Media
ν

Ο εικονιζόμενος Ντρις Ουκαμπίρ από τη Μασσαλία, που είχε νοικιάσει το φορτηγάκι, είναι μαροκινής καταγωγής και έχει συλληφθεί από την αστυνομία μαζί με δύο άλλους υπόπτους. Ο 18χρονος αδελφός του έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών μαζί με άλλους τέσσερις τρομοκράτες. Πηγή: News Media
ν

 


Translate this post