Η NASA δείλιασε για ακόμη μια φορά… (vid)

Κατηγορία Διάστημα, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Για ακόμη μια φορά η NASA δείλιασε να μιλήσει για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής και περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι βρήκε δύο νέους εξωπλανήτες, λες και πρόκειται για κάτι καινούριο!

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε δύο νέους εξωπλανήτες, κανέναν όμως εξωγήινο… Πηγή: News Media
ν

ΑΝΘΡΑΚΕΣ ο θησαυρός! Η αναγγελία της NASA την περασμένη Δευτέρα ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα έκανε μια σημαντική ανακοίνωση εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος περιορίστηκε–όπως είχε κάνει και τον Ιούνιο– να πει ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε δύο ακόμη εξωπλανήτες στο μέγεθος της Γης – λες και πρόκειται για κάτι καινούριο! (Βλέπε βίντεο στο τέλος του άρθρου).
Έως τώρα έχουν ανακαλυφθεί 4.034 εξωπλανήτες, από τους οποίους 50 έχουν περίπου το μέγεθος της Γης και από αυτούς οι 30 βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από το άστρο γύρω από το οποίο περιστρέφονται, ώστε μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ζωής.
Επομένως, ποιο είναι το μεγάλο νέο;
Κατά τη NASA αυτό είναι η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90 – ένα άστρο παρόμοιο με τον δικό μας Ήλιο, που απέχει από τη Γη 2.545 έτη φωτός. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εκεί ένα ηλιακό σύστημα που έχει ακριβώς όσους πλανήτες έχει και το δικό μας – δηλαδή οκτώ.
ν


ν

Και λοιπόν; Ποιο είναι το καινούριο;
Το καινούριο, λέει η NASA, είναι η χρήση για πρώτη φορά λογισμικού της Google, πράγμα που της επέτρεψε να βρει τους δύο νέους κόσμους.
Το γεγονός πάντως ότι το νέο ηλιακό σύστημα βρίσκεται 2.545 έτη φωτός μακριά, αποκλείει το ταξίδι εκεί στο εγγύς μέλλον – άρα πρόκειται για μια μι αξιοποιήσιμη ανακάλυψη.
Επομένως, όλο το μυστήριο και η αγωνία για την «σπουδαία ανακοίνωση» της NASA διαλύθηκε σαν πομφόλυγα, με την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος να καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ σχετικά με την –από καιρό κλονισμένη– αξιοπιστία της.
ν

UFO ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ VIRGIN
ν

Η όχι και τόσο αξιόπιστη NASA

Κρίνετε μόνοι σας. Ενδείξεις για την ύπαρξη και άλλων ηλιακών συστημάτων με πλανήτες σαν τη Γη υπήρχαν από τις αρχές του 1917, οι επιστήμονες όμως αρνούνταν κατηγορηματικά να τα δεχτούν.
Έπρεπε να περάσουν 70 ολόκληρα χρόνια για να αρχίσουν οι αστρονόμοι και οι άλλοι επιστήμονες του διαστήματος να δέχονται την πιθανότητα της ύπαρξης και άλλων κόσμων όπως ο δικός μας.
Η αναζήτηση εξωπλανητών άρχισε το 1988 και η πρώτη αναγγελία έγινε το 1992. Επρόκειτο –και τότε– για ένα σύστημα πλανητών που περιστρέφονταν γύρω από το πάλσαρ PSR B1257+12.
Ακολούθησε ένας καταιγισμός ανακαλύψεων με γεωμετρική πρόοδο, έτσι που σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένοι 4.034 εξωπλανήτες σε περισσότερα από 3.000 ηλιακά συστήματα, από τα οποία περίπου 700 έχουν περισσότερους του ενός πλανήτες.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τότε που ιδρύθηκε η NASA (1958) έως το 1988 και για 30 ολόκληρα χρόνια, οι επιστήμονές της έβγαζαν τρελό και ανισόρροπο όποιον ισχυριζόταν ότι υπάρχουν και άλλα ηλιακά συστήματα με πλανήτες όπως η Γη. Η μόνη πληροφόρηση που είχε η ανθρωπότητα για άλλους κόσμους προερχόταν –ευτυχώς– από τους συγγραφείς Επιστημονικής Φαντασίας, οι οποίοι δεν ήταν κρατικοί υπάλληλοι, όπως οι εργαζόμενοι στη  NASA, για να ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον μισθό και τη σύνταξή τους και δευτερευόντως για την αλήθεια.
Και έτσι, ενώ εδώ και καιρό λαμβάνουμε ρυθμικά ραδιοσήματα που φτάνουν στη Γη από σταθερές θέσεις στο διάστημα, ενώ έχουμε εκατομμύρια μαρτυρίες, επαφές και καταγεγραμμένες θεάσεις εξωγήινων σκαφών και διαστημοπλοίων, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος εξακολουθεί να τηρεί συμπεριφορά στρουθοκαμήλου.
Και φυσικά ούτε λόγος για την ύπαρξη ευφυούς εξωγήινης ζωής!

ν

ν

 


Translate this post