Διαίσθηση και ερωτικές σχέσεις

Κατηγορία MAGAZINE, Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Από την Ελευθερία Καλλέρη

 

Κάτι σας λέει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στη σχέση σας∙ ή νιώθετε στα βάθη της ύπαρξής σας ότι ο άνδρας αυτός είναι ο ιδανικός για εσάς. Τι πρέπει να κάνετε; Δείτε πότε πρέπει να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας και πότε όχι.

 

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ έχουν πολύ ανεπτυγμένη την έκτη αίσθηση και δέχονται από αυτήν μηνύματα όταν κάτι δεν πάει καλά. Από βιολογικής άποψης, φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητες σε τέτοιου είδους μηνύματα και να έχουν πιο ανεπτυγμένη συναισθηματική ευφυΐα από τους άνδρες. H διαίσθηση μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα είδος προστατευτικής ασπίδας, αλλά και πυξίδας που θα σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας στον έρωτα. Ας δούμε ένα παράδειγμα.
H 30χρονη Γιάννα ήταν αρραβωνιασμένη με τον 33χρονο Μάκη εδώ και πέντε χρόνια και σκεφτόντουσαν να παντρευτούν. «Χωρίς να έχω πάρει κιλά, άρχισα να αισθάνομαι υπέρβαρη και δεν είχα διάθεση να δοκιμάσω νυφικά. Μέσα μου κάτι μου έλεγε ότι ο Μάκης δεν με έβρισκε ελκυστική πια, όταν ξαφνικά μια μέρα μου είπε ότι δεν ήταν σίγουρος αν ήταν τόσο ερωτευμένος μαζί μου ώστε να παντρευτούμε. Έγινα ερείπιο».
Η Γιάννα παραδέχεται τώρα ότι η εξομολόγηση αυτή του Μάκη δεν ήταν και τόσο ξαφνική. «Υπήρχαν κάποια μικρά σημάδια, τα οποία όμως προτίμησα να τα “πνίξω” μέσα στην καθημερινότητα, αντί να εμπιστευτώ τη διαίσθησή μου. Υποθέτω ότι είμαι τυχερή επειδή δεν παντρεύτηκα έναν άνδρα που στην πραγματικότητα δεν ήθελε να είναι μαζί μου. Ήταν οδυνηρό, αλλά τώρα τουλάχιστον είμαι ελεύθερη να βρω κάποιον που θα με θέλει πραγματικά. Και δεν αισθάνομαι πια υπέρβαρη!»
Το πρόβλημα με τη διαίσθηση είναι ότι τα μηνύματα που μας στέλνει δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρα. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε μια ξένη χώρα και να μας δίνουν οδηγίες σε μια ξένη γλώσσα. Επομένως, τα μηνύματα που παίρνουμε χρειάζονται αποκωδικοποίηση, γιατί ίσως αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως διαίσθηση να είναι απλώς ένα δυσάρεστο συναίσθημα, ή τα λόγια ενός τραγουδιού που ακούσαμε και νιώσαμε ότι μιλούν κατ’ ευθείαν μέσα μας.
Είναι λοιπόν φυσικό να φοβόμαστε τη διαίσθηση, ειδικά όταν μας λέει κάτι που δεν μας αρέσει. Από την άλλη μεριά, αν αγνοήσουμε αυτή την εσωτερική φωνή, κινδυνεύουμε να γίνει πραγματικότητα!
Βέβαια μια διαίσθηση δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με κάτι αρνητικό. Ακόμη κι αν νιώσετε τρελά ερωτευμένες από το πρώτο σας ραντεβού και έχετε την περίεργη αίσθηση ότι θα είστε μαζί για πάντα, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να αποδειχθεί αληθινό. Όσο τρελό κι αν ακούγεται κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί!
Προτού όμως πάρετε τις μεγάλες αποφάσεις για το ερωτικό σας μέλλον, ανακαλύψτε πρώτα πώς λειτουργεί η διαίσθησή σας και γίνετε πιο τυχερές στον έρωτα!
ν

 

Ερωτική διαίσθηση #1

«Είχαμε μόλις γνωριστεί, αλλά αισθανόμουν ότι ήταν ο ένας και μοναδικός για μένα…»
Όταν η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, όντας ακόμη έφηβη, είδε για πρώτη φορά στο σινεμά τον Μάικλ Ντάγκλας, ένιωσε ότι αυτός ήταν ο άνδρας της ζωής της. Τέτοιες ιστορίες είναι πολύ ρομαντικές και ο πειρασμός μεγάλος να νιώσει κανείς το ίδιο βλέποντας τον Μπραντ Πιτ στον Τρωικό πόλεμο ή τον Τζόνι Nτεπ στο Σοκολά! Αλλά, για να μιλήσουμε σοβαρά, είναι δύσκολο να εμπιστευτεί κανείς απόλυτα το ένστικτό του και να αφεθεί στον κεραυνοβόλο έρωτα. Το αποτέλεσμα είναι να αμφιβάλλει για τα αισθήματά του και ίσως να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία. Στην αντίθετη περίπτωση, μπορεί να καίγεται από την επιθυμία να εκφράσει τον έρωτά του και να το κάνει πρόωρα. H καλύτερη αντιμετώπιση είναι να παραδεχτείτε τα αισθήματα έλξης και έρωτα που αισθάνεστε για το άτομο αυτό, αλλά να λάβετε υπόψη και τα δικά του αισθήματα και τα ερωτικά μηνύματα που σας στέλνει.
Παρόμοια πάντως ήταν και η περίπτωση της Καίτης, όταν μαθήτρια ακόμη του Λυκείου, συνάντησε σε μια παρέα τον Βασίλη. Ήξερε από τότε ότι αυτός θα ήταν ο άνδρας της ζωής της. Αργότερα παντρεύτηκαν και έκαναν δύο παιδιά!
ν

Ερωτική διαίσθηση #2

«Με παίρνει πάντα τηλέφωνο στις 12:00 τα μεσάνυχτα· τι σημαίνει αυτό;»
Αν σας τηλεφωνεί εκείνη την ώρα για να σας ζητήσει να πάτε σπίτι του, αυτό σημαίνει ότι του λείπετε και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα για να σας δει. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι κολακευτικό, αλλά μάλλον δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρηθεί μια σχέση. Αν πάλι σας ανησυχεί το γεγονός ότι μπορεί να αποτελείτε την τελευταία του επιλογή, παρατηρήστε τα σινιάλα που σας δίνει και βαθμολογήστε τον ανάλογα. Κερδίζει βαθμούς αν σας μιλάει για τη ζωή του, τη δουλειά και τα σχέδιά του, ενώ η βαθμολογία του φτάνει στα ύψη αν κάθε φορά που του τηλεφωνούν απαντά ότι δεν μπορεί να μιλήσει γιατί είναι μαζί σας. Χάνει όμως βαθμούς αν δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο που πρέπει να σας τηλεφωνεί νωρίτερα.
ν

Ερωτική διαίσθηση #3

«Όποτε γυρίζει την πλάτη του, ο καλύτερός του φίλος με φλερτάρει…»
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγξετε και τα δικά σας συναισθήματα απέναντί στο φίλο του. Αν ενδόμυχα σας κινεί το ενδιαφέρον, τότε είναι επόμενο να δίνετε υπερβολική σημασία στις κινήσεις του απέναντί σας. Είτε το άτομο αυτό σας είναι ευχάριστο είτε όχι, εντοπίστε τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει και που σας δημιουργεί αυτές τις υποψίες. Είναι κάτι που συνέβη μια φορά ή είναι κάτι που εξελίσσεται με το καιρό; Αν είχατε δεχτεί και στο παρελθόν απαγορευμένο φλερτ, συγκρίνετε την αίσθηση που είχατε τότε με αυτό που βιώνετε τώρα. Είχατε δίκιο τότε; Πώς είχε τελειώσει εκείνη η ιστορία; Όταν βρείτε τις απαντήσεις, εξαρτάται από εσάς πλέον για το πώς θα αντιδράσετε.
«O πειρασμός είναι πραγματικός» λέει η 24χρονη Ξένια. «Ο απαγορευμένος καρπός είναι ελκυστικός. Όταν όμως απάτησα το φίλο μου, με κατέκλυσαν οι τύψεις σε τέτοιο βαθμό ώστε το όλο θέμα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Τώρα πρέπει να αποφεύγω τον καλύτερο φίλο του…»
ν

 

Ερωτική διαίσθηση #4

«Εκείνος λέει ότι είναι απλώς φίλη του, αλλά κάτι δεν πάει καλά…»
H διαίσθησή σας γίνεται πιο δυνατή όταν ο σύντροφός δημιουργεί σχέση με μια άλλη γυναίκα, καθώς, όντας γυναίκες, καταλαβαίνουμε καλύτερα πως λειτουργεί η θηλυκή σκέψη. Από την άλλη μεριά, ενδέχεται να αντιδράτε υπερβολικά. Προτού βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, ρωτήστε τον εαυτό σας: σας έχει απατήσει στο παρελθόν; Του αρέσει γενικά να φλερτάρει ή φέρεται έτσι μόνο όταν είναι μαζί της; Τι ακριβώς είναι αυτό που κάνουν μαζί και σας δημιουργεί άγχος; H φιλία τους περιλαμβάνει και εσάς ή σας αποκλείει;
Για να έχετε όσο το δυνατόν πιο σωστά συμπεράσματα, ζητήστε από την καλύτερη φίλη σας να απαντήσει τις ίδιες ερωτήσεις. Αν παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση δεν φαίνεται να καλυτερεύει, εκφράστε ανοιχτά τα αισθήματά σας. Εξηγήστε στον σύντροφό σας ότι η κατάσταση αυτή σας δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα. Ίσως η γυναίκα αυτή να του αρέσει λίγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε μια σχέση μαζί της. Δώστε σημασία στις μη λεκτικές εκφράσεις αγάπης και στοργής που δείχνει απέναντί σας, όπως να σας πιάνει το χέρι ή να σας κοιτάζει στα μάτια. Για να μην σας ταλαιπωρούν οι αμφιβολίες, προσπαθήστε να καταλάβετε από που πηγάζει αυτή η υποψία. Αν προέρχεται από το στομάχι σας, τότε μπορεί να πρόκειται απλώς για φόβο μήπως πληγωθείτε. Αν προέρχεται από το κεφάλι, τότε ενδέχεται οι φόβοι σας να είναι αληθινοί!
ν

Ερωτική διαίσθηση #5

«Συνήθως είναι πολύ ευχάριστος και διασκεδαστικός, αλλά όχι το πρωί…»
H έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει και τον πιο χαρούμενο και αισιόδοξο χαρακτήρα, αλλά η 29χρονη Μαρία αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό. «O φίλος μου, το πρωί, είναι ανυπόφορος. Αντί να είμαστε ευδιάθετοι και να ξεκινάμε ωραία τη μέρα μας, εκείνος είναι όλο νεύρα και έτοιμος για καυγά».
Όταν συμβαίνει αυτό, είναι φυσικό να σκεφτείτε ότι ίσως δεν είναι τόσο ωραίος χαρακτήρας όσο νομίζατε ή ότι δεν θέλει να είναι μαζί σας. Δώστε του την ευκαιρία να απολογηθεί για την πρωινή συμπεριφορά του, κάνοντάς του ένα τηλεφώνημα το μεσημέρι στη δουλειά. Αν είναι απολογητικός και δείξει ξανά τον καλό εαυτό του, τότε μπορείτε να είστε ήσυχες. Αν όμως εξακολουθεί να φέρεται απότομα, τότε το ένστικτό σας ίσως σας λέει την αλήθεια.
ν

Ερωτική διαίσθηση #6

«Είμαστε καιρό μαζί, αλλά δεν ξέρω αν η σχέση μας θα κρατήσει…»
Είναι φυσικό να χάνεται η έξαψη και το αρχικό πάθος σε μια μακρόχρονη σχέση. Τα άτομα που είναι καιρό μαζί βιώνουν κατά διαστήματα μια ερωτική νηνεμία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν χάσει την ερωτική σπίθα που τους ένωνε.
Αυτός πάντως είναι ένας λόγος για να αφυπνιστείτε και να ασχοληθείτε με τη σχέση σας λίγο παραπάνω. Αν νιώθετε ότι το ερωτικό σκίρτημα έχει χαθεί από τη σχέση σας, κάντε κάτι για να βγείτε από τη ρουτίνα. Φύγετε μαζί ένα Σαββατοκύριακο, πηγαίνετε σε μια συναυλία ή σινεμά, ή μείνετε στο κρεβάτι μια ολόκληρη μέρα απολαμβάνοντας ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Αν οι προσπάθειές σας δεν αποδώσουν και δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν πρέπει ή όχι να επενδύσετε κι άλλο χρόνο στη σχέση αυτή, τότε ρίξτε ένα νόμισμα. Αν αυτό που βγει δεν σας φαίνεται καλή ιδέα, τότε ακολουθήστε αυτό που λέει το ένστικτό σας!
ν

© 2017 Youmagazine.gr

 


Translate this post