Κρις Κορνέλ: Έφυγε ένας θρύλος της ροκ

Κατηγορία Music Corner

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο στιχουργός και τραγουδιστής των Soundgarden αυτοκτόνησε μετά από ένα μήνυμα που δημοσίευσε στο Facebook.


ν

Ο ΘΡΥΛΟΣ της grunge ροκ, Κρις Κορνέλ ήταν εμφανώς ταραγμένος κατά τη διάρκεια της τελευταίας συναυλίας του συγκροτήματός του, Soundgarden. Μερικές ώρες μετά βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στο Ντιτρόιτ.
Ο 52χρονος τραγουδιστής των Soundgarden φαινόταν εξαντλημένος και αφηρημένος, ξεχνώντας τους στίχους των τραγουδιών και καθυστερώντας να ακολουθήσει τη μουσική. αφήνοντας το κοινό να συμπληρώνει τα κενά.
Η δημοσιογράφος Ashley Zlatopolsky που βρισκόταν στη συναυλία έγραψε στο The Detroit Free Press ότι ο πρωτοπόρος της grunge φαινόταν σαν να ήταν η σκιά του εαυτού του και “δεν ήταν διανοητικά παρόν” κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Ο Κορνέλ “σκόνταψε και πέρασε μέσα ​​από τη σκηνή και φαινόταν αδύναμος στις κινήσεις του” σημείωσε η δημοσιογράφος.
Σε ένα σημείο, ο Κορνέλ, ο οποίος ήταν επίσης μέλος του συγκροτήματος Audioslave, έφυγε από τη σκηνή για αρκετά λεπτά, πριν επιστρέψει και κάνει νόημα στο συγκρότημα να συνεχίσει.

v

Η δημοσίευση του Κρις Κορνέλ στο Facebook λίγες ώρες προτού αφαιρέσει τη ζωή του. Πηγή: Facebook

v

Το βίντεο αυτό στο YouTube πιστεύεται ότι είναι το τελευταίο του τραγούδι, το Slaves & Bulldozers, και είναι συγχώνευση με το τραγούδι In My Time of Dying  των Led Zeppelin.
Το gospel κομμάτι κάνει αναφορές στον θάνατο, όπως στους στίχους: “Την ώρα του θανάτου μου, δεν θέλω κανείς να θρηνήσει / Το μόνο που θέλω να κάνετε είναι να επιστρέψετε το σώμα μου σπίτι».
Τα λόγια φαίνεται να δείχνουν την εύθραυστη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Κορνέλ, ειδικά όταν δημοσίευσε αυτό που τώρα μοιάζει με ένα θλιβερό μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook, λίγες μόλις ώρες προτού πεθάνει. Στο μήνυμά του αναφέρει τους στίχους από ένα τραγούδι: “Είμαι το σχήμα της τρύπας μέσα στην καρδιά σου”.
Ο τραγουδιστής αυτοκτόνησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντιτρόιτ μετά από τη συναυλία του, αναφέρουν οι αρχές. Η πλήρης έκθεση της αυτοψίας δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα το πρωί, αλλά το γραφείο του ιατρικού εξεταστή του Wayne County δήλωσε ότι η αιτία θανάτου του έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία.
Ο Κορνέλ ήταν πρωτοπόρος της grunge ροκ σκηνής της δεκαετίας του 1990, και άνοιξε το δρόμο σε πολλές μεγάλες μπάντες, συμπεριλαμβανομένων των Nirvana, Alice in Chains και Pearl Jam.
Η συγχώνευση του heavy metal των 70ς και του punk των 80ς ξεχώρισε τους Soundgarden από τα υπόλοιπα συγκροτήματα, χαρίζοντάς τους μεγάλη εμπορική επιτυχία.
ν

Ο ταλαντούχος στιχουργός και τραγουδιστής αντιμετώπιζε εθισμούς στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, αλλά ήταν νηφάλιος για περισσότερο από μια δεκαετία, λέγοντας πέρυσι στους Tampa Bay Times ότι «είναι κρίμα» που οι υπερβολικές δόσεις των μουσικών “παίρνουν τόσο μεγάλη αξία”.
Άφησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών για να παίξει ντραμς σε μια μπάντα, ξέροντας ότι είχε βρει την κλήση του. «Όταν ήμουν 19 ετών, θυμάμαι ξεκάθαρα τη στιγμή, καθώς οδηγούσα ένα Galaxie 500 του 1969 επιστρέφοντας από το εστιατόριο όπου δούλευα, όπου ήταν σαν είχα μια επιφοίτηση», είχε πει στο περιοδικό Rolling Stone το 2015.
«Ήξερα ότι δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι σαν μουσικός θα είχα ποτέ οποιαδήποτε οικονομική επιτυχία, αλλά ήμουν εντάξει με αυτό. Και σε αυτό το δίσκο θυμάμαι να κάνω μια υπόσχεση στον εαυτό μου ότι ανεξάρτητα από το τι θα συνέβαινε σε σχέση με την επιτυχία, θα ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που παίζουν μουσική μέχρι να πέσουν κάτω νεκροί».
Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Soundgarden ήταν το Black Hole Sun, Pretty Noose, Rusty Cage, Jesus Christ Pose και Fell on Black Days.
Ο Cornell παρείχε φωνητικά στο τραγούδι Right Turn των Alice in Chains και τραγούδησε με τον Eddie Vedder των Pearl Jam στο Hunger Strike, ένα κομμάτι από ένα άλλο δημοφιλές συγκρότημα με το οποίο είχε συνεργαστεί, το Temple of the Dog.
Το συγκρότημα Soundgarden, το οποίο είχε διαλυθεί το 1997 αλλά επανασυνδέθηκε το 2010, έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ  μόνο και έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy με εννέα υποψηφιότητες.
Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εκφράζουν τη θλίψη τους για τον χαμό ενός από τους πιο ταλαντούχους ροκ τραγουδιστές.
Ο μουσικός των Red Hot Chili Peppers, Dave Navarro, ο Gavin Rossdale των Bush και ο τραγουδιστής Billy Idol της δεκαετίας του ’80 ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.
Ο Jimmy Page των Led Zeppelin, έγραψε στο twitter ότι ο Cornell ήταν “απίστευτα νέος, απίστευτα ταλαντούχος και θα μας λείψει απίστευτα”, ενώ ο Joe Perry από τους Aerosmith χαρακτήρισε το θάνατό του σαν “απώλεια ενός μεγάλου ταλέντου.”

 


Translate this post