Νεκρός έπεσε στο Μιλάνο ο μακελάρης του Βερολίνου

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Νεκρός έπεσε στο Μιλάνο, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Τυνήσιος ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο.

• Βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Έρημη η πλατεία Breitscheidplatz του Βερολίνου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Image: Supplied
v

ΝΕΚΡΟΣ από πυρά της αστυνομίας στο Μιλάνο έπεσε ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στην αγορά του Βερολίνου, Ανίς Αμρί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μάρκο Μινίτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνδρας που έπεσε νεκρός στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης με το φορτηγό στο Βερολίνο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οπως μετέδωσαν νωρίτερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Ανίς Αμρί έβγαλε από το σακίδιο του ένα όπλο όταν αστυνομικοί του ζήτησαν να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ο Τυνήσιος να πέσει νεκρός και ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Ο Αμρί έφτασε στην Ιταλία με τρένο προερχόμενος από τη Γαλλία. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μιλάνου ανακοίνωσε ότι οι ιταλικές αρχές δεν είχαν πληροφορίες ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο ενδεχομένως να βρίσκεται στο Μιλάνο αλλά τον σταμάτησαν στο πλαίσιο ενός ελέγχου ρουτίνας καθώς έδειχνε ύποπτος.
v

v


v


v


v

Η ιταλική αστυνομία είχε αναφέρει επίσης ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά του Τυνήσιου συμπληρώνοντας ότι είχε πληροφορίες πως ο φερόμενος ως ο δράστης της επίθεσης βρισκόταν σε προάστιο του Μιλάνου.

Οι Γερμανοί ερευνητές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις ιταλικές αρχές όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα η αστυνομία της Δανίας είχε ανακοινώσει ότι η περιγραφή του Τυνήσιου υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ταιριάζει με έναν άνδρα, ο οποίος εθεάθη στο Άαλμποργκ της Δανίας.

Μάλιστα στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση.

Οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές είχαν εκδόσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 24χρονου Τυνήσιου Ανίς Αμρι, προσφέροντας αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του, προειδοποιώντας ότι ο Αμρι ίσως παρέμενε οπλισμένος, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη σημερινή συμπλοκή στο Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση στο Βερολίνο έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες. Σε βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε από την εφημερίδα Bild στη δημοσιότητα το φορτηγό φαίνεται να κινείται με μεγάλη ταχύτητα πριν καταλήξει πάνω στην αγορά και το συγκεντρωμένο πλήθος.
ν

Italy: Berlin Christmas market suspect shot dead

in Milan, Interior Minister confirms
ν

v

 


Translate this post