Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple έρχεται (βίντεο)

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Apple δεν θα μπορούσε να λείπει από την κούρσα. Αποκάλυψε και επίσημα τα σχέδια της για τη δημιουργία αυτοκινήτου χωρίς οδηγό.

332hj12hg45h4545
v

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά η Apple επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ κι ένα χρόνο και έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αναπτύξει αυτόνομα οχήματα. Σε μια επιστολή που απέστειλε στην αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ζητά να υπάρξει «δίκαιος ανταγωνισμός» ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με τους Financial Times και το πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής και ανέφερε ότι η εργασία της Apple πάνω στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα μπορούσε να μεταμορφώσει «το μέλλον των μεταφορών».

Η επιστολή της Apple, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά σε «σημαντικά κοινωνικά οφέλη των αυτοματοποιημένων οχημάτων», καθώς είναι μια τεχνολογία που μπορεί να σώσει ζωές, αποτρέποντας εκατομμύρια τροχαία και χιλιάδες θύματα στους δρόμους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες εργαζόμενοι της Apple δουλεύουν με μυστικότητα πάνω σε ένα ηλεκτρικό όχημα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέχρι σήμερα τα στελέχη της εταιρείας είχαν αρνηθεί να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο.
Πάντως, η επιστολή δεν καθιστά απολύτως σαφές αν η ίδια η Apple θα σχεδιάσει και θα παράγει το δικό της αυτόνομο όχημα ή αν θα παράσχει την τεχνολογία της σε κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Άλλες εταιρείες που προωθούν τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, είναι η Google και οι γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, Volkswagen, Daimler, Tesla και General Motors.

Το Apple Car αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021 και το κόστος του θα ανέρχεται 73.700 δολάρια, προ φόρων. Συγκριτικά, το Tesla του Έλον Μασκ θα κοστίζει 75.000 δολάρια.

Την περίοδο αυτή η Apple είναι σε συζητήσεις με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία McLaren για την αγοράσει έναντι ποσού 1,9 δισ. δολαρίων.
v

Apple iCar Concept (Project Titan electric car)
v

 


Translate this post