Ζητά να επιστραφεί το… κλεμμένο φάντασμα (βίντεο)

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο ιδιοκτήτης μιας ιστορικής παμπ της Αγγλίας ζητά από ένα Κινέζο καλλιτέχνη να του επιστρέψει το φάντασμα που του έκλεψε!

134gh123ghgh54643

Η ιστορική παμπ Ye Olde Man & Scythe στο Μπόλτον κοντά στο Μάντσεστερ. Image: Supplied
v

Η ΤΕΤΑΡΤΗ πιο παλιά παμπ της Αγγλίας είναι η Ye Olde Man & Scythe, στον αριθμό 6-8 της οδού Τσερτσγκέιτ, στο Μπόλτον κοντά στο Μάντσεστερ, στη ΒΔ Αγγλία. Η ταβέρνα άνοιξε στα μέσα του 13ου αιώνα, το 1251, έγινε όμως διάσημη το 1651 όταν αποκεφαλίστηκε έξω από αυτήν ο 7ος κόμης του Ντέρμπυ, Τζέιμς Στάνλεϋ. Έκτοτε το φάντασμα του κόμη στοιχειώνει την ταβέρνα.
Η ιστορική ταβέρνα ήρθε πρόσφατα ξανά στο προσκήνιο, εξαιτίας της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο νυν ιδιοκτήτης της, Ρίτσαρντ Γκρήνγουντ, εναντίον του Lu Pingyuan, ενός Κινέζου καλλιτέχνη, τον οποίο κατηγορούν ότι «έκλεψε» το φάντασμα του 7ου κόμη κατά την τελευταία επίσκεψή στην ταβέρνα!
Το ωραίο είναι ότι ο Lu Pingyuan παραδέχτηκε την «ενοχή» του. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του, το φάντασμα… συμφώνησε να πάει μαζί του, και ο ίδιος το πήρε ως «μια συμβολική πράξη αντίδρασης στην αποικιοκρατική συμπεριφορά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά το παρελθόν!»
Μετά από αυτή την «ομολογία», ο ιδιοκτήτης της παμπ έστειλε μια επιστολή στον Κινέζο ζητώντας του με φιλικό τρόπο να επιστρέψει το φάντασμα, για να μην καταλήξουν στα δικαστήρια.
«Νιώθω πολύ έντονα ότι ο Τζέιμς Στάνλεϋ, το φάντασμα, θα πρέπει να παραμείνει στο Μπόλτον και στο Ye Olde Man & Scythe ώστε να διατηρηθεί η φυσική τάξη των πραγμάτων», γράφει ο Γκρήνγουντ στην επιστολή του.
Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται παράξενα ή αστεία, όμως στην Αγγλία τα φαντάσματα είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
Στο βίντεο που ακολουθεί, από μια κάμερα ασφαλείας, έχουμε μια εκδήλωση του φαντάσματος στις 14 Φεβρουαρίου 2014. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και η αντανάκλαση από μια αστραπή στον ουρανό…
v

Ghost Caught On Camera At Ye Olde Man and Scythe
v

ν


Translate this post