Μυστηριώδης σχολική επιδημία στη Μαλαισία

Κατηγορία Παράξενα

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια περίεργη υπόθεση μαζικής υστερίας άδειασε πολλά σχολεία της Μαλαισίας, καθώς μαθητές και δάσκαλοι ισχυρίζονται ότι έχουν καταληφθεί από «κακά πνεύματα»!

4321GH5HJ54HJ56F

Οι αίθουσες διδασκαλίας έμειναν χωρίς μαθητές… Πηγή: Flickr
v

Η ΑΡΧΗ έγινε σε ένα σχολείο της Κότα Μπαρού, μιας περιοχής της Μαλαισίας, όταν είκοσι μαθήτριες στάλθηκαν στα σπίτια τους ισχυριζόμενες ότι τις είχε καταλάβει ένα «κακό πνεύμα». Η υπόθεση θα μπορούσε να αφορά κάποιες φυγόπονες μαθήτριες που βρήκαν αυτόν τον εξωτικό τρόπο για ν’ αποφύγουν μαθήματα και σχολείο. Όσοι όμως υπέθεσαν κάτι τέτοιο, σύντομα διαψεύστηκαν.

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία αναστατώνονταν, καθώς αλλόφρονες οι μαθητές υποστήριζαν πως είχαν έρθει αντιμέτωποι με ένα Ποντιανάκ (Pontianak), ένα θηλυκό βαμπίρ φάντασμα, βγαλμένο από τους θρύλους και την παραδόσεις της Ινδονησίας. Και άλλα κορίτσια στάλθηκαν στα σπίτια τους μετά τον ισχυρισμό της κατάληψής τους από το πνεύμα του.

Σαν να μην έφταναν οι μαθητές, η περίεργη αυτή επιδημία απλώθηκε και στους δασκάλους. Ένα μάλιστα από αυτούς, ο 32χρονος Norlelawati Ramli, υποστήριξε ότι ακινητοποιήθηκε στο πάτωμα από μια αόρατη δύναμη, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει έναν αναστατωμένο μαθητή, ο οποίος είχε δει τους δαίμονες.

Τελικά το ζήτημα πήρε τέτοιες διαστάσεις που πολλά σχολεία έκλεισαν, ενώ σε όσα συνέχιζαν να λειτουργούν, οι υπεύθυνοι καλούσαν σαμάνους, μάγους και θεραπευτές για να καθαρίσουν τα σχολικά κτίρια από τα πνεύματα, ώστε οι μαθητές να ξαναγυρίσουν.

Τα περιστατικά το δίχως άλλο είναι πραγματικά, το αν οφείλονται όμως στην παρουσία πνευμάτων ή σε κάποια άλλη παραφυσική δραστηριότητα είναι ένα ερώτημα που περιμένει απάντηση.

Οι ειδικοί σε θέματα μαζικής ψυχολογίας πιστεύουν ότι έχουν βρει την απάντηση. Δεν πρόκειται, λένε, για δαιμονική παρέμβαση αλλά για ένα είδος επιδημικής μαζικής υστερίας, η οποία έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν

Επίσης, ένα κύμα καύσωνα που πλήττει το τελευταίο διάστημα την περιοχή θεωρείται υπεύθυνο για τη δημιουργία αυτών των παραισθήσεων.

Τι γίνεται όμως αν δεν είναι έτσι;

 


Translate this post