Μυστηριώδης μωβ σφαίρα στο βυθό της θάλασσας (vid)

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το βυθοσκάφος Hercules ανακάλυψε στον βυθό του ωκεανού ένα ιδιόμορφο πλάσμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί. Βίντεο.

332HJK5M5N85N4B546

Αυτό το ιδιόμορφο πλάσμα δεν το έχει δει κανείς ποτέ πριν. Image: Supplied
v

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ πλάσμα (ή αντικείμενο, αφού κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι) εντοπίστηκε από το ερευνητικό πλοίο «Ναυτίλος» κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξερευνητικής αποστολής του στο φαράγγι Arguello κοντά στο Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο των Channel Islands στις ακτές της Καλιφόρνιας στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Πιο συγκεκριμένα, την ανακάλυψη έκανε το τηλεχειριζόμενο βυθοσκάφος Hercules που ερευνά το οικοσύστημα της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, από την πολιτεία Ουάσιγκτον έως το Σαν Φρανσίσκο, στα πλαίσια της εξερευνητικής αποστολής Ναυτίλος 2016. Την αποστολή διευθύνουν οι επιστήμονες Robert Embley και Stephen Hammond από το Εργαστήριο Θαλασσίου Περιβάλλοντος Ειρηνικού NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

v
532HJK5M5N85N4B546

Η περιοχή όπου εντοπίστηκε η μωβ σφαίρα. Image: Supplied
v

632HJK5M5N85N4B546

Το πλοίο Ναυτίλος της εξερευνητικής αποστολής. Image: Supplied
v

732HJK5M5N85N4B546

Το τηλεχειριζόμενο βυθοσκάφος Hercules. Image: Supplied
v

Η παράξενη για τα γήινα δεδομένα μωβ σφαίρα βρέθηκε κρυμμένη κάτω από ένα βράχο σε βάθος 1.500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι ερευνητές που συμμετέχουν στην αποστολή, οι οποίοι δεν είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, υποθέτουν ότι μπορεί να είναι κάποιο είδος γαστερόποδου όπως ο γυμνοσάλιαγκας ή το σαλιγκάρι.
Πάντως το βυθοσκάφος μπόρεσε να πάρει δείγμα από τη μωβ σφαίρα, για περαιτέρω ανάλυση, ωστόσο θα χρειαστούν πιθανότατα αρκετοί μήνες για να καθοριστεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
v

Mysterious Purple Orb | Nautilus Live
v

 


Κράτα το

Translate this post