8χρονος άνοιξε επιχείρηση για να βοηθήσει τη μαμά του

Κατηγορία Καινοτομίες, Κοινωνία

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Για να βοηθήσει τη μητέρα του ν’ αγοράσει σπίτι, ένας 8χρονος άνοιξε τη δική του επιχείρηση μπισκότων. Και πάει πολύ καλά!

2GHTGHTGH312861742

Ο μικρός επιχειρηματίας Τζέιλεν Μπέιλι επί το έργον. Image: Supplied
v

ΕΝΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδιά παντού αυτή την εποχή κάνουν διακοπές και χαίρονται τη θάλασσα και το καλοκαίρι, ένας μικρός Αμερικανός, ο 8χρονος Τζέιλεν Μπέιλι (Jalen Bailey) αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση μπισκότων.
Ο μικρός επιχειρηματίας ψήνει τα πάντα από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μπισκότων βουτύρου με φιστίκια, muffins με γεύση μπανάνας, κέικ βανίλιας και πολλά άλλα νόστιμα αρτοσκευάσματα.
Η εταιρεία του τα έχει όλα: όνομα –Αρτοποιία Τζέιλεν (Jalen’s Bakery)– αλλά και διακριτικό σήμα – το πρόσωπο του 8χρονου επιχειρηματία σε σκίτσο. Όσο για τις τιμές, αυτές κυμαίνονται από 5 έως 15 δολάρια, ενώ έχει επιστρατεύσει και τη μητέρα του για να παραδίδει τις τοπικές παραγγελίες.
Ταυτόχρονα διαφημίζει την επιχείρησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δέχεται και παραγγελίες.
v

4GHTGHTGH312861742

Λαχταριστά muffins με το σήμα της επιχείρησης. Πηγή: Instagram
v

Ο νεαρός επιχειρηματίας ξεκίνησε την Αρτοποιία Τζέιλεν όχι για να βγάλει κάποιο χαρτζιλίκι, αλλά για να βοηθήσει τη μητέρα του να αγοράσει σπίτι!
Όπως είπε στο κανάλι KFSN-TV, η μητέρα του δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με το ενοίκιο του σπιτιού στο Φρέσνο της Καλιφόρνιας. Αυτό ώθησε το μικρό αγόρι να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα με στόχο τη συγκέντρωση αρκετών χρημάτων, ώστε να μπορέσουν κάποτε να αγοράσουν ένα σπίτι.
Εκτός από την αγορά σπιτιού, ο Μπέιλι, ο οποίος ασχολείται ήδη με το ψήσιμο μπισκότων εδώ και δύο χρόνια, θέλει να συγκεντρώσει τα χρήματα για το κολλέγιο αλλά και να βοηθήσει την κοινότητά του.
Ο Μπέιλι, έχοντας πάρει τα πρώτα μαθήματα μπισκότων από τη μητέρα του, προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει ένα δίκτυο πωλήσεων συνδεόμενος με τους τοπικούς επαγγελματίες. Ένας από αυτούς προσφέρθηκε μάλιστα να δώσει στον μικρό έναν μεταχειρισμένο φούρνο ώστε να μπορεί να ψήνει ακόμη περισσότερα cookies.
«Ήδη δέχεται αρκετές παραγγελίες και όσες περισσότερες παίρνει τόσο πιο ενθουσιασμένος είναι», δήλωσε η μητέρα του στο KFSN-TV. «Παίρνει την επιχείρησή του πολύ στα σοβαρά».
v

5GHTGHTGH312861742

Πρωτότυπα μπισκότα βουτύρου με φιστίκια από τον οικιακό φούρνο του Τζέιλεν. Πηγή: Instagram
v

Ο Μπέιλι γράφτηκε επίσης στο GoFundMe για να τον βοηθήσει το κοινό να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, προκειμένου να μπορεί να δέχεται παραγγελίες από πελάτες σε εθνικό επίπεδο. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει 10.000 δολάρια από προσφορές. Στο συνοδευτικό μήνυμα, η μητέρα του έγραψε ότι ελπίζει να μπορέσει ο Τζέιλεν να συνεχίσει να αναπτύσσει εκείνες ακριβώς τις ικανότητες που τον μετέτρεψαν σε επιχειρηματία.
«Πάντα ήθελα να γίνω εκατομμυριούχος», δήλωσε ο Μπέιλι. «Νόμιζα ότι αυτό δεν ήταν δυνατό, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι».
ν

Πηγή: ABC News

 


Translate this post