Βραβεία καινοτομίας σε μαθητές από την Πιερία

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία κατέκτησε η ομάδα “Smileybin” του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας στο διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας.

221JKG342GJK52GJK532G5
v

Με δύο πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία στις αποσκευές της επιστρέφει στα Αλώνια Πιερίας η ομάδα “Smileybin”. Οι 15χρονοι Έλληνες μαθητές –οι μικρότεροι σε ηλικία διαγωνιζόμενοι και από το μικρότερο σχολείο– κατάφεραν να κερδίσουν το κορυφαίο βραβείο καινοτομίας του διαγωνισμού μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “Company of the Year” του Junior Achievement Europe που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Πρόκειται για το “Life Changer Signature Award”, που απένειμε η ασφαλιστική εταιρεία MetLife. «To SmileyBin, η μαθητική start-up από την Ελλάδα εντυπωσίασε τους κριτές της MetLife με την καινοτομία της, τους οικολογικούς και κοινωνικούς της στόχους αλλά και το πρωτοπόρο επιχειρηματικό της σχέδιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολυεθνική εταιρεία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο εκπροσωπώντας την Ελλάδα» δήλωσε ο μαθητής Ιορδάνης Πασχαλίδης. «Το Life Changer Singnature Award απονέμεται στην πιο καινοτόμα επιχείρηση που έχει τη δυναμική να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων. Για την ομάδα του “Smileybin” αυτό έχει διπλό μήνυμα. Αλλάζουμε τις ζωές των ανθρώπων προσφέροντάς τους ένα πιο καθαρό περιβάλλον με τον έξυπνο κάδο μας αλλά ταυτόχρονα το βραβείο αυτό αλλάζει και η δική μας ζωή καθώς αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την καινοτόμα επιχειρηματική μας προσπάθεια».
v

Και βραβείο ηγετικής προσωπικότητας σε μαθήτρια

Ταυτόχρονα, μεγάλη επιτυχία ήταν και η κατάκτηση του βραβείου Ηγετικής Προσωπικότητας από τη μαθήτρια Μαρία Κοκκάλα, η οποία ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν εφέτος πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα εννέα παιδιά.

Η Μαρία Κοκκάλα είχε συγκινήσει το πανελλήνιο την ημέρα που κέρδισαν το πρώτο βραβείο του πανελλαδικού διαγωνισμού, όταν με δάκρυα στα μάτια είπε πως η ομάδα της προέρχεται από ένα μικρό σχολείο 50 παιδιών και ότι για αυτό τον λόγο η επιτυχία τους έχει πολύ μεγάλη αξία.    

«Χάρηκα πάρα πολύ για το Leadership Award, είναι μεγάλη τιμή για μένα» δήλωσε η Μαρία Κοκκάλα. «Μου έδωσαν συγχαρητήρια για τη μεγάλη ωριμότητά μου παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Είμαι ενθουσιασμένη που με το καινοτόμο προϊόν μας και τις διακρίσεις μας εδώ στο σπουδαίο αυτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό αναδείξαμε την Ελλάδα μας» κατέληξε.
v

Η εντυπωσιακή πορεία από τα Αλώνια Πιερίας

Τα παιδιά διέγραψαν αυτή την εντυπωσιακή πορεία από το χωριό Αλώνια Πιερίας μέχρι τις ευρωπαϊκές βραβεύσεις στη Λουκέρνη, παρακολουθώντας στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση». Στον δρόμο για την επιτυχία συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες που όμως τις ξεπέρασαν καθώς είχαν κίνητρα, σωστή καθοδήγηση, πάθος, αμέριστη υποστήριξη από τις εκπαιδευτικούς, τον εθελοντή και το ΣΕΝ/JA Greece, δημιουργικό ομαδικό πνεύμα και όρεξη για δουλειά.

«Το πρόγραμμα μας έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες. Η ζωή μας άλλαξε εντελώς», δήλωσε η μαθήτρια Ελένη Γεωργή. «Είμαστε βραβευμένοι επιχειρηματίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον. Το μέλλον είναι πιο πολύ πιο αισιόδοξο για μας».

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων.

Δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κύριοι χορηγοί είναι η MetLife, η Ελληνική Πρωτοβουλία, η Citi, η Eθνική Τράπεζα, η Accenture, η SAP, η ΑΕGEAN και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 


Κράτα το

Κράτα το

Translate this post