Δολοφονήθηκε η Βρετανή βουλευτής Τζο Κοξ

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ πυροβολήθηκε τρεις φορές, μια από αυτές στο κεφάλι, πριν ο δολοφόνος αρχίσει να μαχαιρώνει με μανία το πεσμένο στην άσφαλτο κορμί της.

44KJL6K5KLJ65KJ55475

Δεξιά: η άτυχη Βρετανή βουλευτής Τζο Κοξ, 41 ετών. Αριστερά: η σύλληψη του στυγερού δράστη.  Πηγή: Supplied
v

ΘΥΜΑ του αποτρόπαιου εγκλήματος, η Βρετανή βουλευτής Τζο Κοξ, 41 ετών, μητέρα δύο παιδιών. Η βουλευτής δέχτηκε επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στην περιφέρειά της στο Λυντς. Τα τραύματά της ήταν θανατηφόρα και η άμοιρη κοπέλα υπέκυψε σε αυτά αμέσως.
Δράστης είναι ο 53χρονος Τόμυ Μέαρ, κηπουρός στο επάγγελμα, ο οποίος συνελήφθη στον τόπο του ανατριχιαστικού για την κακία του και αδικαιολόγητου εγκλήματος από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα το σπίτι του για τη συγκέντρωση στοιχείων.
v

94KJL6K5KLJ65KJ55475

«Έχουμε πολύ περισσότερε κοινά από αυτά που μας χωρίζουν», είχε πει χαρακτηριστικά η Βρετανή πολιτικός σε μια ομιλία της στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Πηγή: Supplied
v

Η Κοξ πυροβολήθηκε τρεις φορές, μια από αυτές στο κεφάλι, πριν ο δολοφόνος αρχίσει να μαχαιρώνει με μανία το πεσμένο στην άσφαλτο άψυχο κορμί της.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Press Association, η Κοξ προσπάθησε να παρέμβει σε έναν καυγά μεταξύ δύο ανδρών. Ο ένας από αυτούς τράβηξε ένα όπλο από μια τσάντα και πυροβόλησε δύο φορές. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.
Ένας άλλος μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό κανάλι Sky News, υποστήριξε ότι ο δράστης φώναξε «Britain first», δηλαδή «Πρώτα η Βρετανία».
v

64KJL6K5KLJ65KJ55475

Ο «μοναχικός» Τόμυ Μέαρ, 53 ετών, κηπουρός στο επάγγελμα, έχει συλληφθεί από την αστυνομία για το στυγερό έγκλημα. Πηγή: Supplied
v

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη του Μπίρστολ, όπου η Κοξ οργανώνει τακτικά συναντήσεις με τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς της.
Το αποτρόπαιο έγκλημα γίνεται μόλις μια εβδομάδα πριν από το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα του Brexit.
Είναι σαφές ότι η στυγερή δολοφονία οργανώθηκε από «σκοτεινά» κέντρα, με στόχο είτε την ακύρωση του δημοψηφίσματος, όπου πλειοψηφεί το Brexit, είτε τη μεταστροφή της βρετανικής κοινής γνώμης υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέτοια εγκλήματα οργανώνονται από τις μυστικές υπηρεσίες και τους οπαδούς του χάους, που έχουν την υπηρεσία τους και χρησιμοποιούν ως εκτελεστές ιδιαίτερα υπανάπτυκτα άτομα, προκειμένου να κάνουν πράξη τις μηχανορραφίες τους.
v

74KJL6K5KLJ65KJ55475

Μέλη του ακροδεξιού κόμματος Britain First. Λέγεται ότι ο δράστης φώναξε το όνομα της ομάδας όταν επιτέθηκε στην βουλευτή Τζο Κοξ, αλλά η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξη ή ενθάρρυνση στην επίθεση. Πηγή: Supplied
v

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, η εκστρατεία «Stronger In», που μάχεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα. «Αναβάλλουμε όλες τις εκδηλώσεις για σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με την Τζο Κοξ και την οικογένειά της» ανέφεραν οι οργανωτές στο Twitter.
Την ίδια απόφαση, να σταματήσει δηλαδή για σήμερα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, έλαβε και η επίσημη εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την επίθεση σε βάρος της Κοξ δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενώ η ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι αισθάνεται «εντελώς σοκαρισμένος» από την είδηση.
v

84KJL6K5KLJ65KJ55475

Ο άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο δράστης έχει ακινητοποιηθεί από δύο ένστολους αστυνομικούς δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Πηγή: Supplied
v

Η Κοξ γεννήθηκε στο Ντιούσμπερι το 1974 και το 1995 αποφοίτησε από το Κέμπριτζ. Ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που σπούδασε σε πανεπιστήμιο.
Είχε εργαστεί στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Βρετανό ευρωβουλευτή Γκλενς Κίνοκ. Εργάστηκε επίσης για την μη κυβερνητική, φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο και αργότερα σε μια εκστρατεία για την αποφυγή θανάτων κατά τη γέννα, σε συνεργασία με τον Σάρα Μπράουν, τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.
Μετά την εκλογή της στο βρετανικό κοινοβούλιο, το 2015, η Κοξ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ν

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post