«Η κυβέρνηση στραγγαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία»

Κατηγορία Πρόσωπα, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Μανώλης Γλέζος ξεσπαθώνει εναντίον των αλλαγών στον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση του Μαξίμου.

123KJ532KJ54KJL6KJL675
v

ΜΕ ΜΙΑ ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Ενεργοί Πολίτες» ο Μανώλης Γλέζος ξεσπαθώνει εναντίον των αλλαγών που προωθούνται στον εκλογικό νόμο από την κυβέρνηση Τσίπρα. Όπως αναφέρει, κι ενώ ξεπουλά τη χώρα, υπακούοντας στα κελεύσματα των δανειστών, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς θα διατηρηθεί στην εξουσία (δεν με αφήνει να κοιμηθώ το τρόπαιο της εξουσίας). Για το λόγο αυτό επιχειρεί, μεταξύ άλλων πονηριών, και την υπέρ της αλλοίωση του εκλογικού νόμου.
Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου με τίτλο «H κυβέρνηση Μαξίμου φορολογεί και την απλή αναλογική» αναφέρει τα εξής:
«Από τότε που ο Γιάννης Πασαλίδης ως Πρόεδρος της ΕΔΑ διακήρυσσε την απλή και άδολη αναλογική, ως το μόνο γνήσιο αντιπροσωπευτικό της βούλησης του Λαού εκλογικό σύστημα, έως σήμερα, όλα τα κόμματα της Αριστεράς το είχαν ως πρωταρχικό αίτημα.
Όμως
Ουκ εά με καθεύδειν το της εξουσίας τρόπαιον” (δεν με αφήνει να κοιμηθώ το τρόπαιο της εξουσίας).
Η Λαϊκή κυριαρχία, την οποία αναφέρει το Σύνταγμα (άρθρο 1 παράγραφος 2) και την οποία είχαν καταπατήσει, όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, στραγγαλίζεται και πάλι και μάλιστα από ένα κόμμα, που το είχε προμετωπίδα στις διακηρύξεις του.
Η κυβέρνηση Μαξίμου αφού δέχθηκε όλες τις περικοπές που επιβάλλουν οι δανειστές, αποδέχεται και τις περικοπές της γνήσιας αντιπροσώπευσης της Λαϊκής βούλησης».
Μανώλης Γλέζος
Αθήνα 17/5/2016

Κράτα το

Translate this post