2 εκρήξεις συγκλόνισαν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

31 νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών.
Έχει ξεσπάσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο υπόπτων που κατέγραψαν οι κάμερες του αεροδρομίου.

1GJ253G636JKLG7Καπνοί τυλίγουν το αεροδρόμιο μετά τις δύο εκρήξεις. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο κόσμος συγκλονίστηκε πρώτα από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 8:10 το πρωί τοπική ώρα στο check-in της εταιρείας American Airlines στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και κατόπιν από τις βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό της πόλης. Την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

31 νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες είναι ο τελευταίος τραγικός απολογισμός από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών και στο μετρό της πόλης. Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται οι 3 βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο τρόμος έχει απλωθεί σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τα αεροδρόμιa της Ρώμης και του Χήθροου στο Λονδίνο.

Τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Οι εκρήξεις συμβαίνουν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο εγκέφαλος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις, τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων, καθώς και των λοιπών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνουμε ότι η πτήση της Aegean από Ελλάδα προς Βρυξέλλες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.
v
2GJ253G636JKLG7Σκηνές πανικού, καθώς οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τρέχοντας τα κτίρια του αεροδρομίου. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

3GJ253G636JKLG7Η εικόνα που παρουσίαζε το αεροδρόμιο μετά τις εκρήξεις. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

 


Translate this post