Η πλειοψηφία των Βρετανών υπέρ του “Brexit”

Κατηγορία Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στρέφει τους Βρετανούς υπέρ της αποχώρησής τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

241JG6243HJ2463HJ27Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, το 52% των Βρετανών θέλουν να αποχωρήσει η χώρα τους από την ΕΕ, ενώ το 45% θέλουν να παραμείνει.
v

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από τους μισούς Βρετανούς θέλουν η χώρα τους να αποχωρήσει από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Telegraph. Είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται σαφώς υπέρ του “Brexit”.
Προηγούμενη δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από την εταιρεία ORB για λογαριασμό της εφημερίδας The Independent, είχε δώσει ποσοστά 52% και 48% αντίστοιχα, ως μια αντανάκλαση της δημόσιας ανησυχίας σχετικά με την κρίση της μετανάστευσης στην ΕΕ.
Αυτό που έδειξε η νέα δημοσκόπηση είναι ότι εκείνοι που θέλουν να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, από τα οποία θα πάει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου μόνο το 72%, σε αντίθεση με τους οπαδούς του «Όχι» που είναι νεώτεροι σε ηλικία και προτίθεται να ψηφίσουν σε ποσοστό 79%.
Ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας θα σήμαινε την αρχή του τέλους για την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί τον Απρίλιο το Λονδίνο για να καλέσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αιτία της διαμάχης είναι η απροθυμία της βρετανικής κυβέρνησης στο να καταβάλει επιδόματα και κοινωνικές παροχές στους μετανάστες. Η Βρετανία θέλει επίσης να αποκτήσει το δικαίωμα να αρνείται την καταβολή διαφόρων επιδομάτων σε νεοαφιχθέντες εργαζόμενους από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της παραμονής τους στην επικράτειά της, και να μπορεί να επεκτείνει αυτό το μέτρο για τουλάχιστον επτά χρόνια από την ημερομηνία της εφαρμογής του.
Οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ προειδοποιούν ότι μια αποχώρηση από την Ευρώπη θα προκαλέσει και τη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου, δρομολογώντας ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
Από την άλλη πλευρά, όσοι είναι υπέρ της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ, υποστηρίζουν ότι η Βρετανία θα ευδοκιμήσει εκτός Ευρώπης, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται σε ένα γερμανοκρατούμενο μπλοκ, ενώ η παγκόσμια επιρροή της μειώνεται.

 


Κράτα το

Translate this post