Πολύτιμες πέτρες και φυλακτά από το Θιβέτ

Κατηγορία Wellbeing

WELLBEING

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα φυλακτά από το Θιβέτ και οι πολύτιμες πέτρες μας παρέχουν προστασία, ευημερία και θετική ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου.

326240878475
ν

ΟΙ ΛΙΘΟΙ είναι ζωντανοί οργανισμοί που εκπέμπουν και απορροφούν ενέργεια και επομένως μπορούν να έχουν μια αλληλεπίδραση με την ενέργεια του κάθε ατόμου. Αυτός είναι και ο λόγος που επιστρατεύονται για να προστατεύσουν και να βελτιώσουν την ενεργειακή μας κατάσταση.
Η γνώση αυτή είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους και η χρήση των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων σαν φυλακτά αναφέρεται σε πολλά αρχαία χειρόγραφα. Η πίστη σε ορισμένες από τις υπερφυσικές ιδιότητες που κατείχαν οι πολύτιμοι λίθοι πηγαίνει πολύ πίσω στην ιστορία, πέρα από την αρχαιότητα. Οι άνθρωποι τότε πίστευαν ότι μέσα στις πέτρες κατοικούσαν ισχυρά πνεύματα και ότι ένα φυλακτό είναι σε θέση να πάρει «μαγικές» δυνάμεις για να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του.
Ένας αρχαίος θρύλος αναφέρει ότι τα φυλακτά εφευρέθηκαν από έναν γίγαντα που έζησε πριν από τις πλημμύρες. Χρησιμοποιώντας τα φυλακτά, ο γίγαντας αυτός ήταν σε θέση να επηρεάσει την τύχη των ανθρώπων και να τους βοηθήσει.
Στα «Λιθικά», ένα απόσπασμα από τα Ορφικά, δηλαδή τα κείμενα και τους ύμνους από τη θρησκεία που ήταν γνωστή στον Ελλαδικό χώρο πριν από την εγκατάσταση του Δωδεκάθεου, διαβάζουμε τους εξής στίχους:

 

«Δώρο για κάθε κακό ο Δίας έδωσε στους ανθρώπους και ήρθε ο γιος της Μαίας (ο Ερμής) που μας δίνει πολλά οφέλη, για να μας το μεταδώσει ώστε να έχουμε ένα αποτελεσματικό μέσο κατά της δυστυχίας.
Αυτή η μαύρη γη γεννάει πράγματα που προκαλούν πολλά κλάματα στους ανθρώπους και δυστυχία, αλλά και τα μέσα για άμυνα από κάθε πόνο…, αφού από τη γη όλα τα είδη των λίθων βγαίνουν και σε όλους αυτούς βέβαια υπάρχουν άπειρες και τόσο διαφορετικές δυνάμεις».

 

Οι πολύτιμοι λίθοι σαν φυλακτά είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία για αυτόν που τα φορούσε. Είναι γνωστό ότι ένας Ρωμαίος συγκλητικός. ο Νώνιος, προτίμησε να παραιτηθεί της γης και του πλούτου του και να πέσει σε δυσμένεια, από το να παραδώσει στον Μάρκο Αντώνιο το δαχτυλίδι με οπάλι που είχε στην κατοχή του.
x

Τα δώρα των πολύτιμων λίθων

Η σωστή επιλογή της πέτρας παίζει ρόλο. Για παράδειγμα, το ρουμπίνι μπορεί να ξυπνήσει τη θέληση και τη μαχητικότητα, να διώξει τη μελαγχολία και να ενισχύσει τη ζωτικότητα. Το οπάλι βοηθάει τα μελαγχολικά άτομα. Τους δίνει ελπίδα και διώχνει την κατάθλιψη. Το τυρκουάζ είναι μια πέτρα που ταιριάζει σε όλους και ενεργοποιεί όλα τα καλά στοιχεία του ιδιοκτήτη του.
Παράλληλα, οι πολύτιμες πέτρες προστατεύουν από ανεπιθύμητες επιρροές και από το αρνητικό περιβάλλον και χρησιμοποιούμε την καθεμία για τα παρακάτω οφέλη:
  • Κοράλλι: για απαλοιφή εντάσεων και εύρεση συντρόφου.
  • Ζιργκόν: για γοητεία, έλξη και ομορφιά.
  • Πέρλα: για έλεγχο συγκινησιακού και συναισθημάτων.
  • Ακουαμαρίνα: ηρεμεί το νου, δίνει αυτοπεποίθηση και αυξάνει την διαίσθηση.
  • Κιτρίνης: για αφθονία, πλούτο και αυτοκαθαρισμό.
  • Μάτι της τίγρης: για αυτοπεποίθηση, θάρρος και ευημερία.
  • Ζαφείρι: για προστασία από αρνητική ενέργεια και βελτίωση των προοπτικών εργασίας.
  • Λάπις Λάζουλι: για διαίσθηση, προστασία και απελευθέρωση από το στρες.
  • Φεγγαρόπετρα: για ενέργεια, δύναμη, φωτεινή παρουσία και τόνωση θηλυκότητας.
  • Γρανάτης: φέρνει αγάπη, τονώνει την σεξουαλικότητα και ελέγχει το θυμό.
  • Μαλαχίτης: για προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τα κινητά και τους υπολογιστές.
  • Ρουμπίνι: για αφθονία, πλούτο και σεξουαλικότητα.
  • Ροζ χαλαζίας: για αγάπη και γαλήνη.
  • Τυρκουάζ: για θωράκιση της αύρας, προστασία από το μάτι και εξαγνισμό.
  • Λαμπραδορίτης: για δημιουργία γνωριμιών, εξαφάνιση φόβων και μεταμόρφωση.
  • Αμέθυστος: για γαλήνη και πνευματική εξέλιξη.
  • Χαλαζίας: για καθαρισμό της αύρας και των τσάκρα και αύξηση της ενέργειας.
  • Καπνίας: για απελευθέρωση από κάθε καταπίεση ή κρυφά συναισθήματα και αντιμετώπιση του στρες.
Ας δούμε μερικά δαχτυλίδια με πέτρες και το συσχετισμό τους με τα ζώδια (το κείμενο για τα φυλακτά συνεχίζεται μετά το slideshow):

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Ενεργοποιημένα φυλακτά από το Θιβέτ

Τα θιβετανικά φυλακτά είναι αναπαραστάσεις από γιάντρες ή μαντάλες και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα χρώματά τους αντιστοιχούν στις διαφορετικές ενέργειες, οι οποίες συνδυάζονται σύμφωνα με μια αρχαία μέθοδο. Στη συνέχεια ενεργοποιούνται από τον Λάμα.
Από τη στιγμή που έχουν ενεργοποιηθεί, θεωρούνται ότι είναι μια ζωντανή δύναμη με ένα συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Αν μάλιστα συνδυάζονται με προσευχή ή εστιασμένη προσοχή γίνονται ακόμη πιο ισχυρά.
Παραδοσιακά, οι Θιβετανοί τα φορούν γύρω από το λαιμό τους και συνήθως τα τοποθετούν μέσα σε ένα μενταγιόν από ασήμι και πετράδια ή τα ράβουν στο εσωτερικό των ρούχων τους για να ακουμπά στο σώμα τους και να είναι μακριά από τα βλέμματα των ανθρώπων.
Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να τα φυλάσσει σε ένα ασφαλές μέρος όπου δεν θα ταράζεται η ενέργειά τους, ενώ αυτά που σχετίζονται με την ευημερία μπορούν να διατηρούνται στο πορτοφόλι ή οπουδήποτε αλλού τοποθετούμε χρήματα. Παρακάτω ακολουθεί μια συλλογή θιβετανικών φυλακτών με τις ενέργειες που διαθέτουν:

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Μπορείτε να βρείτε τα δαχτυλίδια με τις πολύτιμες πέτρες και τα φυλακτά από το Θιβέτ στο βιβλιοπωλείο Αιώνιος Ηνίοχος, Σόλωνος 97, τηλ. 2103830920.

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post