Το Φενγκ Σούι της αφθονίας

Κατηγορία Φενγκ Σούι

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Posted by Youmagazine Staff
ν

 

5 πρακτικές συμβουλές
v

Το Φενγκ Σούι, εκτός από την τοποθέτηση συγκεκριμένων αντικειμένων σε διάφορα σημεία του σπιτιού, χρησιμοποιεί και τη μέθοδο της εστιασμένης πρόθεσης, προκειμένου να ελκύσει κανείς αυτό που επιθυμεί στη ζωή του.

298327503257096

Όταν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ή να ενισχύσουμε έναν τομέα του Φενγκ Σούι, τοποθετούμε σε αυτόν μια φωτιστική πηγή. Image: Supplied
v

ΓΙΑ ΝΑ επικεντρωθούμε στην απόκτηση μεγαλύτερης οικονομικής άνεσης για εμάς και την οικογένειά μας, ας δούμε 5 απλές βασικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε.
Σύμφωνα με τη σχολή της Μορφής στο Φενγκ Σούι, ο τομέας του Πλούτου και της Αφθονίας βρίσκεται στην αριστερή απέναντι γωνία του σπιτιού, όπως μπαίνουμε από την είσοδο. Αν το δωμάτιο που βρίσκεται εκεί δεν μας ευνοεί, μπορούμε να δουλέψουμε στην απέναντι αριστερή γωνία του σαλονιού.
Σύμφωνα με τη σχολή της Πυξίδας, ο τομέας πλούτου και ευημερίας βρίσκεται πάντοτε στα νοτιοανατολικά.
1. Τοποθετήστε στη γωνία αυτή κάτι από τα ακόλουθα: έναν κουμπαρά, το τραπεζικό σας βιβλιάριο, το πορτοφόλι σας. Η κίνηση αυτή μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά θα σας κάνει πιο προσεκτικούς με τα χρήματα και θα σας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας.
2. Χρησιμοποιήστε τα εξής χρώματα για να ενισχύσετε τον τομέα της ευημερίας: χρυσό, κόκκινο, πορφυρό. Τα χρώματα αυτά είναι συνδεδεμένα από την αρχαιότητα με τον πλούτο και θα δώσουν στο χώρο σας μια ανάλογη νότα.
v

608327503257225
v

3. Για τους Κινέζους, το ψάρι ήταν σύμβολο πλούτου. Αν δεν είναι εύκολο να βάλετε ένα ενυδρείο με κόκκινα ψάρια στον τομέα της ευημερίας, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα συντριβανάκι ή μια ανάλογη φωτογραφία ή πίνακα π.χ. ενός καταρράκτη για να δημιουργήσετε την ανάλογη εντύπωση.
4. Η γενναιοδωρία φέρνει πλούτο και μια αίσθηση αφθονίας. Τοποθετήστε ένα μπολ ή διακοσμητικό πιάτο στην περιοχή αυτή όπου θα ρίχνετε νομίσματα, τα οποία προορίζονται για να τα δωρίσετε. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα αγαλματάκι, το οποίο με κάποιο τρόπο συμβολίζει την προσφορά. Όταν δίνουμε κάτι με αληθινή πρόθεση δωρεάς, δεχόμαστε μια ευεργετική ενέργεια που μας γεμίζει με ανθρωπιά και αίσθηση αδελφοσύνης.
v

708327503257225
v

5. Τα φυτά με πλούσιο φύλλωμα θεωρούνται ευνοϊκά στον τομέα της ευημερίας. Μας υπενθυμίζουν την αφθονία και τη γενναιοδωρία της φύσης, στοιχεία που πρέπει να υιοθετήσουμε και οι ίδιοι στη ζωή μας. Το μπαμπού είναι ένα παραδοσιακό φυτό που χρησιμοποιείται από τους Κινέζους για το λόγο αυτό, αλλά μπορούμε να έχουμε και οποιοδήποτε άλλο υγιές και πολύφυλλο φυτό. Το παχύφυτο κρασούλα (φωτο), με τα παχιά οβάλ φύλλα, πιστεύεται ότι ευνοεί ιδιαίτερα τον οικονομικό τομέα.
v

Για τα καταστήματα

598327503257225Η προστασία του ταμείου είναι σημαντική. Το ταμείο ή το μηχάνημα πιστωτικών καρτών είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο σ’ ένα κατάστημα. Συμβολίζει τα έσοδα και το εισόδημα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τίποτα αιχμηρό ή απειλητικό, όπως μια γωνία, να μην είναι στραμμένο προς αυτό.
Το δεύτερο είναι να τοποθετήσουμε στον τοίχο δίπλα στο ταμείο έναν καθρέφτη, ώστε να φαίνεται ότι διπλασιάζει το εισόδημα της επιχείρησης. Πρέπει να μπορείτε να βλέπετε το ταμείο να ανακλάται στον καθρέφτη, αλλά ταυτόχρονα βεβαιωθείτε ότι ο καθρέφτης δεν καθρεφτίζει την είσοδο. Το ταμείο επίσης δεν πρέπει να είναι εύκολα ορατό έξω από το κατάστημα.
Η τοποθέτηση ενός συντριβανιού ή ενιδρύου κοντά στην είσοδο του καταστήματος (μέσα ή έξω από αυτό) θα ενισχύσει τη ροή της πελατείας, επομένως και των εσόδων σας.
v

Συμβουλές Φενγκ Σούι

728327503257213• Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της επιθυμίας μας είναι να συμφωνούν οι σκέψεις με τις πράξεις μας.
• Με τις πιο πάνω ενέργειες, επιχειρούμε να δημιουργήσουμε το σωστό περιβάλλον, αλλά είναι η σκέψη και η πρόθεση που θα δώσουν «σάρκα και οστά» στο όνειρο της οικονομικής άνεσης.
• Ένα φυτό για να μεγαλώσει, εκτός από την προετοιμασία του εδάφους, χρειάζεται και τον ήλιο που θα του δώσει ζωή.
• Να διατηρείτε τους χώρους διαμονής σας πάντοτε καθαρούς και τακτοποιημένους, χωρίς σκόνες και σκουπίδια ή ακατάστατους με πεταμένα ρούχα και παπούτσια. Να καθαρίζετε συχνά τα τζάμια.
• Να έχετε πάντοτε το καπάκι της τουαλέτας κατεβασμένο και την πόρτα του μπάνιου κλειστή.
• Να μην έχετε αποξηραμένα φυτά και λουλούδια, αγάλματα που τους λείπουν μέλη, πίνακες με ναυάγια ή θύελλες, λάμπες καμένες, πόρτες που τρίζουν κτλ.
• Αποφύγετε να έχετε καθρέφτες ή οθόνη τηλεόρασης μέσα στο υπνοδωμάτιο.

 


Translate this post