Τα “δάκρυα” του Σίβα για θεραπεία και καλοτυχία

Κατηγορία Wellbeing

WELLBEING

Posted by Youmagazine Staff | 1/2

 

Πώς τα Ρουντράκσα ή αλλιώς ιεροί καρποί μας απαλλάσσουν από ασθένειες και αρνητικά συναισθήματα.

5168903759031
v

ΤA Ρουντράκσα, οι καρποί του ιερού δέντρου Ρουντράκσα, θεωρούνται ότι είναι ο ίδιος ο θεός Σίβα. Αυτό μας λένε τα Πουράνας, τα ιερά ινδικά κείμενα-γραφές που αναφέρουν τους ευεργετικούς καρπούς και τον θεό Σίβα της Ινδικής Τριάδας Μπράχμα-Βίσνου-Σίβα, δηλαδή, Δημιουργός-Συντηρητής-Καταστροφέας.
Η ιερή παράδοση περιγράφει ότι αφού έγινε η μάχη των τριών θεών με τους δαίμονες, ο Σίβα κατέστρεψε τα τρία βασίλεια των δαιμόνων και γεμάτος χαρά για την νίκη του κάθισε να αναπαυτεί στην κορυφή των Ιμαλαΐων. Εκεί άρχισε να γελά από την χαρά του για το μεγάλο καλό που έκανε στους ανθρώπους. Δάκρυα ευδαιμονίας (aksha) άρχισαν να κυλούν από τα μάτια του και έπεσαν κάτω στην γη.
Αφού πέρασαν πολλά χρόνια, τέσσερις σπόροι δημιουργήθηκαν από το δάκρυ των ματιών (άκσα) του Σίβα (ρούντρα), οι οποίοι ονομάστηκαν Ρουντράκσα και θεωρούνται ότι είναι ο ίδιος ο Σίβα.

 

Ρουντράκσα καρποί δεμένοι με ασήμι σε βραχιόλι. Ιδιαίτερα ευοίωνο κόσμημα για ενίσχυση της ενέργειάς μας, της σωματικής και πνευματικής μας υγείας.

Ρουντράκσα καρποί δεμένοι με ασήμι σε βραχιόλι. Ιδιαίτερα ευοίωνο κόσμημα για ενίσχυση της ενέργειάς μας, της σωματικής και πνευματικής μας υγείας.

 

Η σπουδαιότητά τους είναι μοναδική και η θεϊκή ευεργεσία που φέρνουν στους ανθρώπους όταν τα φορούν είναι τόσο μεγάλη ώστε απομακρύνεται κάθε κακό και ευλογούνται με υγεία, καλοτυχία, πλούτο, πνευματικότητα και πολλά άλλα δώρα.
Τα δέντρα αυτά φύονται κυρίως στο Νεπάλ και την Ινδονησία όπου υπάρχουν ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που τα ευνοούν, ενώ η καλλιέργειά τους έχει αποτύχει οπουδήποτε αλλού.
Οι καρποί που δίνουν έχουν κάποιες φυσικές εγκοπές που αποκαλούνται «mukhis» ή αλλιώς «όψεις». Έτσι έχουμε Ρουντράκσα μίας όψης εάν έχουν καρπούς με μία εγκοπή, 2 όψεων εάν έχουν δύο, κ.ο.κ. Συνήθως βρίσκουμε καρπούς Ρουντράκσα από το 1 έως το 14, με 1 έως 14 όψεις. Υπάρχουν και από 15 μέχρι 21 όψεων (mukhis) Ρουντράκσα, τα οποία όμως είναι πάρα πολύ σπάνια και ακριβά.
Κάθε καρπός Ρουντράκσα έχει τη δική του σπουδαιότητα και ευεργεσία. Κάποιοι καρποί είναι πιο εύκολο να σχηματιστούν στο δέντρο, όπως αυτοί με 3,4,5,6 ή 7 όψεις, ενώ άλλοι με 1,2,9,10,11,12,13 και 14 όψεις χρειάζονται πολλά χρόνια για να δημιουργηθούν. Γι’ αυτό και είναι πιο σπάνιοι και ακριβοί, αλλά και με θαυμαστές ιδιότητες.

 

Βασικά στοιχεία για κάθε Ρουντράκσα

 

Rount01Ένα mukhi (όψη) Ρουντράκσα
Πλανήτης: Ήλιος
Κυρίαρχη θεότητα: Σίβα
Το 1 mukhi αποτελεί σύμβολο του υπέρτατου και της υπέρτατης συνείδησης, γι’ αυτό και όποιος το φοράει στρέφεται προς την αλήθεια, αναπτύσσεται πνευματικά και επιτυγχάνει ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας, γαλήνια ζωή και απόσπαση από την ύλη. Προσφέρει ηγετικές ικανότητες και χρησιμεύει για ασθένειες όπως: θρομβώσεις, καρδιακές παθήσεις, δυσπεψία, αναπνευστικά προβλήματα, πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα και συρίγγιο.

 

Rount02Δύο όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Σελήνη
Κυρίαρχη θεότητα: Ardhnareeshwar
Είναι το διπλό σύμβολο του Σίβα και της Παρβάτι ή Σάκτι. Φέρνει όμορφη και αρμονική ζωή στο ζευγάρι αλλά και στις σχέσεις με συγγενείς και φίλους. Βοηθάει στην απόκτηση παιδιού, όπως επίσης αυξάνει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό στις σχέσεις. Διαλύει αντιθέσεις που υπάρχουν από διαφορετικές γνώμες ή απόψεις μεταξύ συζύγων ή μεταξύ δασκάλου-μαθητή ή μεταξύ γονιού-παιδιού. Οδηγεί στην απόκτηση τόσο υλικών όσο και πνευματικών καρπών και απελευθέρωσης. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: προβλήματα στο αριστερό μάτι, λευχαιμία, συκώτι, απώλεια μνήμης, καρδιακά και πνευμονικά προβλήματα, λοιμώξεις και ασθένειες της ουροδόχου κύστης.

 

Rount03Τριών όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Άρης
Κυρίαρχη θεότητα: Άγκνι (της φωτιάς)
Αποτελεί σύμβολο του θεού της φωτιάς γι’ αυτό εξαγνίζει λάθη του παρελθόντος, αλλά και διαλύει προβλήματα που καταστρέφουν την ποιότητα της ζωής και την χαρά, προβλήματα που οφείλονται σε θυμό, κατάθλιψη, νοητική σύγχυση, φόβους, ενοχές ή τεμπελιά. Ιδιαίτερα καλό για άτομα που υποφέρουν από σύμπλεγμα κατωτερότητας και που πάσχουν από φόβους ή νοητική ένταση. Οδηγεί σε νίκες, επιτυχία και αυτοπεποίθηση. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: λοιμώξεις του αίματος, πίεση, χολέρα, έλκος, οιδήματα, αδυναμία, διαταραχές στους σεξουαλικούς αδένες και τα επινεφρίδια και κρυολογήματα. Επίσης προστατεύει τα μάτια, καθαρίζει τις αρτηρίες και γενικά βοηθάει σε όλα τα προβλήματα υγείας.

 

Rount04Τεσσάρων όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Ερμής
Σχετίζεται με τον θεό της δημιουργίας Μπράχμα
Ενισχύει τη συγκέντρωση, την επιτυχία στις σπουδές, σε ερευνητικά προγράμματα, τη δύναμη δημιουργίας, την γνώση και τη μάθηση. Δίνει ιδιαίτερα οφέλη σε σπουδαστές, δασκάλους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημοσιογράφους. Οδηγεί σε επιτυχία, στην εκτέλεση καθηκόντων, στην ευημερία και την πνευματική επίτευξη-λύτρωση (Mόκσα). Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: ασθένειες που σχετίζονται με το αυτί, το λαιμό και τη μύτη, παράλυση, σεξουαλικά προβλήματα, εξασθένηση της μνήμης, ασθένειες που προσβάλλουν τα χέρια, τους ώμους, τους πνεύμονες και το θυρεοειδή αδένα. Επίσης οτιδήποτε αφορά ψυχικές ασθένειες και ασθένειες της χοληδόχου κύστης.

 

Rount05Πέντε όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Δίας
Θεότητα: Kalagni-Rudra
Η θεότητα αυτή αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο καταστροφέα και σαν τέτοια παρέχει δύναμη. Το «Ρουντράκσα» βοηθά πολύ αυτόν που το φορά να εξαγνιστεί από ζωώδη ένστικτα και ακαθαρσίες, λάθη ή ελαττώματα και να ζει ειρηνικά. Ηρεμεί την υψηλή πίεση και την υπέρταση που δημιουργείται από συναισθηματική ένταση, απώλεια μνήμης, κατάθλιψη, ανησυχία ή από διαβήτη. Αποκαθιστά την μνήμη, την ηρεμία και την χαρά. Προφυλάσσει από κίνδυνο θανάτου από ατύχημα. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: ασθένειες του συκωτιού, συρίγγιο, οξύτητα, πίεση, παθήσεις του μαστού, προβλήματα στους μηρούς, σπονδυλική στήλη, μνήμη και καρδιακά προβλήματα.

 

Rount06Έξι όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Αφροδίτη
Σύμβολο του θεού Katrikeya
Ο θεός Katrikeya είναι γιος του Σίβα στην ινδική μυθολογία και δίνει γνώση και σοφία, ενώ μας σώζει από τις θλίψεις του κόσμου. Αυξάνει τη δύναμη, το κουράγιο και την ικανότητα να ηγούμαστε, δίνοντάς μας αναγνώριση και παράλληλα αυξάνοντας τα διοικητικά μας προσόντα και τη δύναμη της θέλησης. Επίσης αυξάνει την επιτυχία στην έρευνα, σε νομικά ζητήματα και στις προσωπικές μας σχέσεις.  Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: προβλήματα με τον λαιμό, τα νεφρά, τα σεξουαλικά όργανα και το θυρεοειδή, τη σεξουαλικότητα και την υδρωπικία. Βοηθά επίσης με ασθένειες του ουροποιητικού και των ματιών, προβλήματα σύλληψης, δυσπεψία, αρθριτικά και όλες τις ενοχλήσεις στις φλέβες και τα νεύρα.

 

Rount07Επτά όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Κρόνος
Σύμβολο της θεάς Λάξμι
Το Ρουντράκσα αυτό σχετίζεται με τον πλούτο και την ευημερία. Ενισχύει τη δουλειά, την επιχείρηση, τα έσοδα και διαλύει κάθε δυστυχία που αφορά τη φυσική, οικονομική ή νοητική μας κατάσταση. Βοηθάει αυτόν που το φορά να έχει μία πλούσια και ευτυχισμένη ζωή.  Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: αδυναμία, στομαχικούς πόνους, παράλυση, επιληψία, αφωνία, ανικανότητα, αποβολή και αρθρίτιδα, ενώ παρέχει εξαγνισμό σπέρματος και ελεύθερη ροή της θεϊκής ενέργειας.

 

Rount08Οκτώ όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Ράχου (ο Βόρειος δεσμός της Σελήνης)
Σύμβολο του θεού Γκανές
Ένα από τα ισχυρότερα Ρουντράκσα. Έχει τη δύναμη να διαλύει κάθε εμπόδιο ή κακοτυχία σε όλα τα επίπεδα σώματος, συναισθήματος, νου και ύλης, καθώς και να διαλύει τα εμπόδια για την πνευματική ολοκλήρωση. Καθαρίζει τη διάνοια, φέρνει γνώση, πρόοδο στα οικονομικά και επιτυχία στη δράση.  Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: ασθένειες του νευρικού συστήματος, του προστάτη, της  χοληδόχου κύστης και του πνεύμονα, ερπετοφοβία (φίδια), καταρράκτης, αναπνευστικά προβλήματα, απογοήτευση, αδυναμία, ανησυχίες και σε περιπτώσεις που έχουμε δυσκολία να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

 

Rount009Εννέα όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Κέτου (ο Νότιος δεσμός της Σελήνης)
Σύμβολο της θεάς Ντούργκα
Προσφέρει την προστασία της θεάς Ντούργκα, της υπέρτατης δύναμης-Σάκτι. Η ενέργειά της είναι ασπίδα ενάντια σε οποιονδήποτε μπορεί να απειλήσει τον κάτοχό του. Αυξάνει τη δύναμη και την αφοβία και απλώνει παντού το καλό όνομα ή την καλή φήμη. Στρέφει το άτομο προς το εσωτερικό του κόσμο και ενισχύει τη δύναμη της θέλησης. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: ασθένειες του εγκεφάλου, του πνεύμονα, του στήθους και των σεξουαλικών οργάνων, αποβολές, προβλήματα σύλληψης, επιληψία και ενοχλήσεις στα μάτια.

 

Rount10Δέκα όψεων Ρουντράκσα
Εναρμονίζει και τους 9 πλανήτες και στις δέκα κατευθύνσεις
Σύμβολο του θεού Βίσνου
Εμπεριέχει τη δύναμη και των εννέα πλανητών και καταστρέφει τα λάθη ή εμποδίζει το άτομο να περιπέσει σε λάθη που σχετίζονται με τα ανθρώπινα όργανα, για να το προστατεύσει. Σχετίζεται με την ενέργεια του θεού Βίσνου που συντηρεί όλη τη δημιουργία. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: φόβος καταδίωξης, αϋπνία, συνεχής επινόηση ανύπαρκτων προβλημάτων και προβλήματα ακοής.

 

Rount11Έντεκα όψεων Ρουντράκσα
Βοηθάει στην πνευματικότητα, στο διαλογισμό, στις πειθαρχίες και τις πνευματικές ασκήσεις «Σάντανα». Κάνει τον κάτοχό του δυνατό, άτρωτο από ασθένειες, σταθεροποιεί τα επαγγελματικά του και ενισχύει το διαλογισμό και τις πνευματικές προσφορές και τυπικά. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: προβλήματα καρδιάς, πίεσης και διαβήτη.

 

Rount12Δώδεκα όψεων Ρουντράκσα
Πλανήτης: Ήλιος
Με την βοήθεια του κυβερνώντος πλανήτη Ήλιου αυτό το Ρουντράκσα δίνει σε αυτόν που το φορά λάμψη, ακτινοβολία και δύναμη, ενώ διαλύει κάθε ανησυχία και φόβο. Ο Ήλιος χορηγεί όλη τη γνώση, όλα τα πλούτη, απεριόριστες ικανότητες και δύναμη πραγμάτωσης υλικών και πνευματικών στόχων. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: για όλες τις δερματικές παθήσεις, παθήσεις της καρδιάς, ματιών, μύτης και πίεσης, διαταραχές της βάσης και του έβδομου τσάκρα.

 

Rount13Δεκατριών όψεων Ρουντράκσα
Με τη βοήθειά του, μπορείτε φορώντας το να γίνετε ηγέτες, να αποκτήσετε φήμη, να διακριθείτε στις τέχνες, τα γράμματα και την ρητορική και να πραγματοποιήσετε επιθυμίες. Ενισχύει και διορθώνει προβλήματα του γενετήσιου κέντρου. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: παθήσεις του λαιμού, αμυγδαλών, νεφρών, σεξουαλικών οργάνων, θυρεοειδή, σεξουαλικότητας, υδρωπικίας, ουροποιητικού και ασθένειες των ματιών, προβλήματα σύλληψης, δυσπεψίας και αρθριτικών, ενώ είναι καλό για όλα τα μπλοκαρίσματα στις φλέβες και τα νεύρα, και τις ψυχολογικές διαταραχές.

 

Rount14Δεκατεσσάρων όψεων Ρουντράκσα
Ιερό σύμβολο του κυρίου Σίβα
Αυτό το ευλογημένο και σπάνιο Ρουντράκσα ενισχύει την έκτη αίσθηση και την ικανότητα πρόβλεψης. Χαρίζει διάκριση, αποφασιστικότητα, ορθές επιλογές και απαλλαγή από θλίψη και ανησυχίες. Δίνει ασφάλεια και πλούτη. Χρησιμεύει για ασθένειες όπως: αδυναμία, πόνους στο στομάχι, παράλυση, επιληψία, προβλήματα στην ομιλία, ανικανότητα, αποβολές, προβλήματα στις γυναίκες και αρθρίτιδα. Βοηθά στον εξαγνισμό σπέρματος, τη ροή του ojas (θεϊκή ενέργεια) και στην αύξηση των εκκρίσεων του όγδοου τσάκρα (Βίσνου).

 

Rount15Gauri-Shankar, δύο φυσικά ενωμένα Ρουντράκσα
Είναι η ενωμένη μορφή του κυρίου Σίβα και της Ούμα ή αλλιώς η αρσενική και η θηλυκή όψη. Συμβολίζει την ενότητα σε όλα τα επίπεδα της γυναίκας και του άντρα ως ζευγάρι. Σημαίνει άνθηση, παραγωγικότητα, γαλήνη και αρμονία στο ζευγάρι και την οικογένεια. Ιδιαίτερα ισχυρό φυλαχτό για το διαλογισμό. Χρησιμεύει για να διατηρεί την αρσενική ενέργεια-δύναμη και γονιμότητα, καθώς και να συντηρεί την ροή και των 108 συχνοτήτων στο ανθρώπινο σώμα.
Μπορείτε να προμηθευτείτε Ρουντράκσα από τον Αιώνιο Ηνίοχο, Σόλωνος 97, τηλ. 210 3830920.
ν

Επόμενο: Πώς χρησιμοποιούμε τα Ρουντράκσα >

 


1 2

Translate this post