Ζώδια και πολύτιμοι λίθοι (slideshow)

Κατηγορία NEW LIFE, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, Wellbeing

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff  2|2

 

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων μπορούν να μας ωφελήσουν σε πολλά επίπεδα. Εδώ εξετάζουμε τη χρήση των λίθων ως προς το στοιχείο που κυριαρχεί στον ζωδιακό μας χάρτη.

578275872453

Ο τυχερός συνδυασμός Navratna μας προστατεύει και ενισχύει την ενέργειά μας.
ν

ΟΤΑΝ φοράμε πολύτιμους λίθους, όταν τους τοποθετούμε στο σπίτι ή στον κήπο μας ή ακόμα και όταν τους χρησιμοποιούμε σε κάποια ιεροτελεστία, αποκτούμε πρόσβαση στις ισχυρές θεραπευτικές δυνάμεις τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δεχτούμε τη θετική τους επίδραση είναι να διαλέξουμε εκείνη την πέτρα που θα ενισχύσει το στοιχείο που είναι αδύναμο στο ζωδιακό μας χάρτη ή που θα εξισορροπήσει εκείνο που κυριαρχεί.
Αν, για παράδειγμα, έχουμε πολλούς πλανήτες σε ζώδια της γης, του νερού ή του αέρα και υπάρχει έλλειψη του στοιχείου της φωτιάς, τότε πιθανό να υπάρχουν προβλήματα με τα αποθέματα της ενέργειάς μας, το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη διάθεσή μας. Συγκεκριμένες πέτρες της φωτιάς θα ενισχύσουν το στοιχείο αυτό και θα του δώσουν μια φυσική ώθηση.
Από την άλλη μεριά, αν το στοιχείο της φωτιάς βρίσκεται σε αφθονία στο ζωδιακό μας χάρτη, τότε το πιθανότερο είναι ότι προβάλλουμε υπερβολικά τον εαυτό μας, ότι φλερτάρουμε πολύ ή ότι είμαστε κυριαρχικοί και γενικά μας είναι δύσκολο να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.
Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να διαλέξουμε μια πέτρα-αντίδοτο, ίσως μια πέτρα της γης ή του νερού, η οποία να χαμηλώσει λίγο τους τόνους ή ακόμα μια πέτρα φωτιάς που θα περιέχει όμως μια αρμονική ποιότητα. Τέτοιες πέτρες είναι ο ροδοχρωσίτης και ο γρανάτης.
Pοδοχρωσίτης (σχετίζεται με τον Άρη): Αυτή η ροδόχρωμη πανέμορφη πέτρα χαρακτηρίζεται από μια ευγενική και ήρεμη έκφραση της φωτιάς. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, καθαρίζει το αίμα και σταθεροποιεί την κυκλοφορία. Μας βοηθάει να ανοίξουμε την καρδιά μας στους άλλους και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδανικό δώρο για εραστές.
Γρανάτης (σχετίζεται με τον Άρη): H υπέροχη αυτή κόκκινη πέτρα έχει ισχυρές προστατευτικές δυνάμεις. Είναι η ιδανική πέτρα όταν χρειαζόμαστε κουράγιο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες περιστάσεις. Χαρίζει δύναμη, ζωτικότητα και τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας, όταν απαιτείται έντονη φυσική δράση. Βοηθάει επίσης στη θεραπεία δερματικών παθήσεων και δυναμώνει την καρδιά.
Αυτές οι πέτρες φωτιάς θα εξασφαλίσουν μια ισορροπημένη και υγιή έκφραση του στοιχείου αυτού και θα χαλιναγωγήσουν μια υπερβολική και “φλογερή” προσωπικότητα.
x

Πρακτικές εφαρμογές

Αφού βρούμε την κατάλληλη πέτρα για εμάς, αναλαμβάνουμε να καθαρίσουμε την ενέργειά της και να τη δεχτούμε στη ζωή μας. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προετοιμάσουμε την πέτρα μας για θεραπευτικούς σκοπούς. Ένας από αυτούς είναι να βυθίσουμε την πέτρα σε αλατισμένο νερό (καλύτερα σε θαλασσινό νερό) και να την αφήσουμε έτσι για μερικές ώρες.
Ένας άλλος τρόπος είναι να τη θάψουμε στο έδαφος για μια ολόκληρη νύχτα. Επίσης μπορούμε να την “καπνίσουμε” με αναμμένα φύλλα φασκόμηλου ή άλλων αρωματικών βοτάνων, ώστε να απομακρυνθεί η τοξική ενέργεια που έχει τυχόν απορροφήσει και να εξαγνιστεί.
Αν η πέτρα αυτή βρίσκεται σ’ ένα δαχτυλίδι ή κολιέ, τη φοράμε για μερικές μέρες και παρατηρούμε όλες τις αλλαγές που μπορεί να μας συμβούν. Διαφορετικά, την τοποθετούμε σ’ ένα ιερό σημείο, όπου μπορούμε να τη βλέπουμε και να δεχόμαστε τις θετικές της επιρροές κάθε μέρα.
Παρατηρούμε και σ’ αυτήν τη περίπτωση, τυχόν αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Αν οι αλλαγές είναι θετικές, τότε η πέτρα συμφωνεί με το χώρο και με τη δυναμική μας. Αν εμφανιστούν προβλήματα και κακοτυχίες, τότε προφανώς δεν είναι η κατάλληλη για εμάς και θα πρέπει να θαφτεί ή να επιστραφεί εκεί απ’ όπου τη βρήκαμε.
Οι πέτρες διαθέτουν μια μαγική και ισχυρή αύρα και είναι ικανές να μεταμορφώσουν τη ζωή μας. H στάση μας προς αυτές πρέπει να χαρακτηρίζεται από αγάπη και φροντίδα.
Όταν χρησιμοποιούνται με προσοχή και σεβασμό, θα δυναμώσουν το πνεύμα μας και θα μας προστατεύσουν από το κακό. Γίνονται υπέροχοι σύμμαχοι που φροντίζουν την καρδιά και την ψυχή μας.
Συνδυάστε τις με μενταγιόν, κολιέ ή βραχιόλι στους όμορφους συνδυασμούς του Navratna, του ιερού φυλακτού που θα σας ενισχύσει όταν οι πλανήτες είναι ευοίωνοι και θα απορροφά τις δυσμενείς τους επιδράσεις, όταν και εφόσον αυτές υπάρχουν.
Όλα τα κοσμήματα είναι από το βιβλιοπωλείο Αιώνιος Ηνίοχος, Σόλωνος 97, τηλ.
210-3830920
Previous Image
Next Image

info heading

info content


< Επιστροφή

 


1 2

Translate this post