Για σώμα χωρίς κυτταρίτιδα και τέλειους γλουτούς

Κατηγορία Γυναίκα, Fitness

ΟΜΟΡΦΙΑ | Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2016

Από την Γλυκερία Σεφερλή

 

Ποτέ δεν είναι αργά για να πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα με τοπικό λεμφικό μασάζ και να αποκτήσετε το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν!


v

ΕΠΕΙΤΑ από το ραντεβού μου με την αισθητικό Έφη Στρατή, τα νέα ήταν ενθαρρυντικά: ΔΕΝ είχα κυτταρίτιδα στις γάμπες, γλουτούς, τα γόνατα, τα μπράτσα και τα δάχτυλα!
Από τα μέσα Μαρτίου, σαν συνεννοημένες από καιρό, φίλες και συνάδελφοι, κοκαλιάρες και ζουμπουρλούδες, ψηλές και κοντές, άρχισαν δίαιτα. Και την ίδια στιγμή οι ερωτήσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας άρχισαν να πέφτουν στα αφτιά μου βροχή. «Οι κρέμες δουλεύουν; Ποια είναι η καλύτερη; Να πάω σε πλαστικό χειρούργο για κάτι πιο δραστικό;  Πόσο κάνει;» Κορίτσια, ηρεμήστε! Η λύση είναι μία: Λεμφικό μασάζ! Δοκιμασμένα πράγματα.
v

Μια φορά δεν είναι αρκετή

Τέτοια εποχή, το ευτυχές έτος 2011, έκανα 12 συνεδρίες λεμφικού μασάζ και με μια συνετή δίαιτα το σώμα μου σμιλεύτηκε και κατέβηκα τρία νούμερα στα ρούχα. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά! Εκείνο το καλοκαίρι έκανα την πιο απενοχοποιημένη εμφάνισή μου στις παραλίες. Όμως ως επιρρεπής και αδύναμος χαρακτήρας που είμαι, δύο χρόνια μετά, ξεχάστηκαν και τα όσα έπρεπε να κάνω για να διατηρηθώ σε κιλά και εμφάνιση. Το πρώτο ανοιξιάτικο φουστάνι, μόλις εφάρμοσε πάνω μου, άρχισε να φωνάζει «βοήθεια!» και οι ραφές στρίγκλιζαν σαν κάποιος να τις βασάνιζε να ανοίξουν όσο δεν πάει. Τηλέφωνο στην Έφη και γρήγορα!
v

Έφη Στρατή: το όνομα-κλειδί

Η Έφη είναι μια γλυκύτατη κοπέλα και μια σούπερ αισθητικός. Να σου κάνει μασάζ με τα χεράκια της και να το θυμάσαι για χρόνια!  Εκτός από τα χαλαρωτικά μασάζ και τις υπέροχες θεραπείες προσώπου που κάνει, η Έφη ειδικεύεται στο λεμφικό μασάζ, τοπικό και ολικό. Ποια η διαφορά;
«Το ολικό λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα και βοηθά το μεταβολισμό να λειτουργήσει» μου εξηγεί η Έφη. «Το τοπικό, που ζητιέται και περισσότερο, δίνει έμφαση στα προβληματικά σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, στομάχι), καταπολεμά την κυτταρίτιδα και αδυνατίζει».
Αυτό θέλω και εγώ!
v

ν

Αντίο κυτταρίτιδα

Ξαπλώνω μπρούμυτα και το μασάζ αρχίζει, αφού η Έφη μου έχει βάλει λίγο λάδι στο πόδι, ειδικό για μασάζ. Πονάει λιγουλάκι στην αρχή και για να ξεχαστώ, το ρίχνω στις απορίες: «Έχω ακούσει πως αν το λεμφικό μασάζ δε γίνει σωστά, μπορεί να κληρονομήσεις χαλάρωση για όλη σου τη ζωή, ισχύει:». Η Έφη μου εξηγεί πως όντως κάποιοι αισθητικοί εφαρμόζουν λάθος κινήσεις στο μασάζ. «Μα δεν διδάσκεται κάπου;» «Όχι» λέει η Έφη. «Και εγώ το έμαθα αρχικά σε κάποιο ινστιτούτο και το εξέλιξα στην πορεία» μου εξηγεί.
Ένα λάθος που κάνουν κάποιες κοπέλες ξεκινώντας το λεμφικό είναι πως αρχίζουν παράλληλα και γυμναστήριο. «Όταν οι μύες σφίξουν, είναι πολύ δύσκολο να διαλυθεί η κυτταρίτιδα» λέει η Έφη. «Τη γυμναστική πρέπει να την αρχίζεις αμέσως μετά». Μιλώντας, εκείνη συνεχίζει το μασάζ και εγώ πλέον το απολαμβάνω. Και την ακούω προσεκτικά: «Το μασάζ γίνεται σε τέσσερα σημαία του ποδιού – μπρος, πίσω, εξωτερικό και εσωτερικό». Μου επισημαίνει πως στο μπροστινό μέρος του ποδιού έχω λιγότερη κυτταρίτιδα (ανοίξτε τις σαμπάνιες) και μου λέει πως στο εσωτερικό σημείο κοντά στα γεννητικά όργανα δεν πρέπει να γίνεται ποτέ μασάζ, γιατί δεν έχει μυς και υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης.
Τα πόδια μου έχουν αρχίσει να κοκκινίζουν και νιώθω έντονη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται δουλειά. Η Έφη περνάει από την κοιλιά στο στομάχι, και πως λέμε «νιώθω έναν κόμπο στο στομάχι», ε, αυτό. Δεν είναι άγχος, δεν είναι στενοχώρια, είναι συσσωρευμένη κυτταρίτιδα. Ουπς (και) εδώ έχουμε πρόβλημα. Ορκίζομαι στον εαυτό μου να μην ξαναπιώ αναψυκτικό, να μην ξαναφάω σαν γουρούνι και να παίρνω ταπεράκι στη δουλειά.
«Και να πίνεις πολύ νερό, θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις τοξίνες» λέει η Έφη, λες και ήξερε τι σκεφτόμουν. Θα πίνω, θα πίνω. Και δίαιτα θα κάνω. Το ορκίζομαι ενώπιον Θεού και αναγνωστριών. Το μασάζ ολοκληρώνεται, σκουπίζομαι προσεκτικά από το λάδι που δεν έχει απορροφήσει η επιδερμίδα μου (ok, το έχει ρουφήξει σχεδόν όλο) και συμβολικά απολαμβάνουμε με την Έφη το γλυκό από φλούδες πορτοκαλιού που έχει φτιάξει η μαμά μου. Γεια στα χέρια σας! Χρυσοχέρες! Στη μία χρωστάω τη ζωή μου και στην άλλη την εμφάνισή μου!
v

Τι άλλο θες να μάθεις;

– Πόσο συχνά πρέπει να κάνω λεμφικό μασάζ;
– Κάθε μέρα είναι το καλύτερο. Αλλά αν θεωρείς το κόστος μεγάλο, θα δεις αποτελέσματα και με δύο φορές την εβδομάδα.
– Κάθε πότε πρέπει να το επαναλαμβάνω;
– Αφού ολοκληρώσεις το μασάζ, καλό είναι να διατηρήσεις το αποτέλεσμα κάνοντας 2 μασάζ μέσα στο μήνα. Και φυσικά, να επανέλθεις δυναμικά έπειτα από ένα χρόνο.
v

Δείτε το βίντεο για να δείτε την Έφη εν δράσει!

   video

  video

Έφη Στρατή

Αισθητικός, ειδική στο λεμφικό μασάζ

Περισσότερες πληροφορίες: https://lemfikomassage.gr/

Τηλ: 6977-540468

 


Translate this post