Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες

Κατηγορία Ψυχολογία, Γυναίκα, Fitness

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες όταν κυριεύονται από αγωνία και στρες στρέφονται στις εύσωμες και με καμπύλες γυναίκες παρά στις αδύνατες.


ν

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι συνδεδεμένες περισσότερο με τη γυμναστική, το αδυνάτισμα και την απώλεια βάρους παρά με την πολυφαγία και την προσθήκη κιλών. Για το λόγο αυτό, πολλές γυναίκες υποβάλλουν τον εαυτό τους σε στερητικές δίαιτες προκειμένου να παραμείνουν λεπτές, πιστεύοντας ότι έτσι θα είναι πιο ερωτικές και πιο επιθυμητές.
Μια νέα έρευνα όμως δείχνει ότι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες, γιατί νιώθουν κοντά τους άνεση όταν είναι αγχωμένοι.
Οι άνδρες γενικά τείνουν να προτιμούν τις λεπτές και νεαρές γυναίκες, επειδή φαίνονται υγιέστερες και πιο γόνιμες, πράγμα που τις καθιστά κατάλληλες για την απόκτηση απογόνων. Αλλά το άγχος και ο πανικός μπορούν να κάνουν τους άνδρες να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους και να προτιμήσουν ένα μεγαλύτερο μέγεθος σώματος, λένε οι επιστήμονες.
Το σωματικό λίπος συνδέεται επίσης με την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι μια μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης μπορεί να ερμηνευτεί ότι μια γυναίκα είναι πιο ώριμη και άρα καλύτερα εξοπλισμένη για ν’ αντιμετωπίσει απειλητικές καταστάσεις, πράγμα που την καθιστά ελκυστικό εταίρο σε αβέβαιους καιρούς.
Η μελέτη έρχεται να υποστηρίξει προηγούμενη έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες με προβλήματα επιβίωσης προτιμούν μεγαλύτερες γυναίκες, και ότι οι ηλικιωμένες ηθοποιοί είναι πιο δημοφιλείς σε περιόδους ύφεσης.
Στην έρευνα, που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ στην Αγγλία, πήραν μέρος 80 εθελοντές χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα ανέλαβε να εκτελέσει αγχωτικές δραστηριότητες, όπως εικονικές συνεντεύξεις για εύρεση δουλειάς και αριθμητικά τεστ.
ν

O Δείκτης Μάζας Σώματος

Στις δύο ομάδες έδειξαν κατόπιν εικόνες γυναικών με διάφορους σωματότυπους που κυμαίνονταν από εξαιρετικά αδύνατες έως πολύ παχιές. Οι εθελοντές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τις εικόνες από άποψη ελκυστικότητας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες του αγχωτικού γκρουπ βαθμολόγησαν ως «ιδανικό» σωματότυπο τις γυναίκες που ήταν εύσωμες.
Και ενώ οι δύο ομάδες έδωσαν παρόμοια βαθμολογία στις αδύνατες γυναίκες, εκείνοι του αγχωτικού γκρουπ έδειξαν να προτιμούν είτε αυτές που είχαν φυσιολογικό βάρος είτε αυτές που ήταν υπέρβαρες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε σχέση πάντα με τις λεπτές και κανονικές γυναίκες, τα μέλη του αγχωτικού γκρουπ έβαλαν τον μεγαλύτερο βαθμό στις γυναίκες που είχαν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ – BMI).
Οι κατηγορίες του Δείκτη Μάζας Σώματος είναι οι ακόλουθες:
  • Λιποβαρής = <18,5
  • Κανονικό βάρος = 18,5 – 24,9
  • Υπέρβαρος = 25 – 29,9
  • Παχύσαρκος = ΔΜΣ 30 ή μεγαλύτερο
Η τιμή ΔΜΣ που θεωρήθηκε ελκυστική από τους αγχωμένους άνδρες κυμαινόταν μεταξύ του 25 και του 29,9, που συμπίπτει με την κατηγορία «Υπέρβαρος», ενώ το ανώτατο όριο για τους μη αγχωμένους τους άνδρες ήταν 24,5, που συμπίπτει με την κατηγορία «Κανονικό βάρος».
Μπορεί οι αφράτες και εύσωμες γυναίκες να είναι, σύμφωνα με την έρευνα, επιθυμητές, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βλάψουν την υγεία τους, καθώς απειλούνται από ασθένειες όπως:
  • Υπέρταση
  • Δυσλιπιδαιμία (για παράδειγμα, υψηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης, χαμηλή HDL χοληστερόλη, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων)
  • Διαβήτη τύπου 2
  • Στεφανιαία καρδιακή νόσος
  • Εγκεφαλικό
  • Ασθένειες της χοληδόχου κύστης
  • Οστεοαρθρίτιδα
  • Άπνοια ύπνου και αναπνευστικά προβλήματα
  • Ορισμένοι τύποι καρκίνου (ενδομητρίου, του μαστού και του παχέος εντέρου).
    ν
Σημείωση: Στο www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/BMI μπορείτε να ελέγξετε τον δικό σας σωματότυπο και να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε. Για εκατοστά και κιλά κάντε κλικ στην καρτέλα “Metric”.

 


Translate this post