Ο Νίκολα Τέσλα ήρθε από την Αφροδίτη, αναφέρει έγγραφο του FBI (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας μάλλον εξωφρενικός ισχυρισμός σχετικά με τον Νίκολα Τέσλα βρέθηκε στα αρχεία του επίσημου ιστότοπου του FBI.

Ήταν ο Νίκολα Τέσλα εξωγήινος; Image Credit: Warwick Goble

ν

ΣΕ ΕΝΑ αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του FBI με τίτλο “Interplanetary Sessions Newsletter” και ημερομηνία 14 Ιουνίου 1957, υπάρχει μια περίεργη παράγραφος με τον ισχυρισμό ότι ο Τέσλα προερχόταν από τον πλανήτη Αφροδίτη.

«Άνθρωποι από το διάστημα έχουν επισκεφθεί επανειλημμένα μηχανικούς του Τέσλα», αναφέρει το κείμενο, «και μας έχουν πει ότι ο Τέσλα ήταν από την Αφροδίτη, ότι ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη ως μωρό το 1856, και ότι κατέφυγε με τον κύριο και την κυρία Τέσλα σε μια απομακρυσμένη ορεινή επαρχία που τώρα είναι γνωστή ως Γιουγκοσλαβία».

Αυτή η πληροφορία υποτίθεται ότι ελήφθη από μια γυναίκα ονόματι Μάργκαρετ Στορμ (Margaret Storm), η οποία, σύμφωνα με το έγγραφο, είχα αναλάβει να συνεργαστεί με τους «ανθρώπους από το διάστημα».

Είχε αναλάβει να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του Τέσλα και είχε ζητήσει άγνωστες πληροφορίες γι’ αυτόν μέσω μιας συσκευής που ανέπτυξε ο Τέσλα το 1938 για να διευκολύνει τη «διαπλανητική επικοινωνία».

Όλα αυτά υπονοούν ότι η Μάργκαρετ Στορμ ήταν κάποιο μέντιουμ, το οποίο ήρθε σε επαφή με κάποια πνεύματα (ανθρώπους από το διάστημα), τα οποία της είπαν ότι η ψυχή του Νίκολα Τέσλα προερχόταν από τον πλανήτη Αφροδίτη.

Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα δεχτεί ή να τα απορρίψει, ανάλογα με το τι πιστεύει, αλλά είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι στη δεκαετία του ’50, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε δείξει ενδιαφέρον για τέτοια θέματα. Βέβαια οι εποχές τότε ήταν διαφορετικές απ’ ότι είναι σήμερα.
ν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν με τον Νίκολα Τέσλα το 1943, λίγο πριν ο Σέρβο-Αμερικανός εφευρέτης πεθάνει. Πηγή: Pinterest
v

Ο Νίκολα Τέσλα (10 Ιουλίου 1856 – 7 Ιανουαρίου 1943), ήταν από τους πιο ευφυείς ανθρώπους της γενιάς του. Νεαρός ακόμη συνέλαβε δύο ευφάνταστες ιδέες οι οποίες, αν και αδύνατο να υλοποιηθούν στην πράξη, θεωρούνται ενδεικτικές της οικουμενικότητας των εφευρέσεων του.

Η πρώτη αφορούσε ένα υποθαλάσσιο δίκτυο σωλήνων που θα επέτρεπε τη γρήγορη αποστολή αλληλογραφίας και δεμάτων από τη μια ήπειρο στην άλλη, και η δεύτερη έναν στάσιμο δακτύλιο κατά μήκος του ισημερινού που θα επέτρεπε τους χρήστες του να μεταβαίνουν, χωρίς να μετακινούνται, σε διαφορετικά σημεία της Γης καθώς αυτή θα περιστρεφόταν ως προς το δακτύλιο.

Σπούδασε μηχανολογία στην Ανώτατη Πολυτεχνική Σχολή του Γκρατς (Αυστρία). Το 1884 πήγε στις ΗΠΑ, όπου άρχισε να εργάζεται κοντά στον Έντισον, με τον οποίο όμως είχε διαφορές, καθώς ο Έντισον ήταν υποστηρικτής της χρήσης του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Τέσλα υποστήριζε τη χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος (αυτό που χρησιμοποιούμε σήμερα).

Ο Τέσλα επανασχεδίασε τις γεννήτριες του Έντισον βελτιώνοντας την απόδοσή τους και είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη ενός συστήματος λαμπτήρων τόξου. Απογοητευμένος από το γεγονός πως το σύστημα που σχεδίασε δεν τέθηκε τελικά σε εφαρμογή, αλλά και επειδή ποτέ δεν ανταμείφθηκε οικονομικά για τις πολύτιμες συνεισφορές του πέρα από τον μισθό του που έφτανε τα 18 δολάρια την εβδομάδα, παραιτήθηκε περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας του με τον Έντισον.

Το 1888 εφεύρε τη γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος. Την 1η Μαΐου του έτους 1893 στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, ο 24ος πρόεδρος των Η.Π.Α., φωταγώγησε την πόλη του Σικάγου με λάμπες που λειτουργούσαν με εναλλασσόμενο ρεύμα. Το 1895 ο Ρέντγκεν με τη βοήθεια του Τέσλα εφηύρε τις ακτίνες Χ. Το 1898 ανέπτυξε μια συσκευή τηλεγεωδυναμικής, με την οποία προκάλεσε έναν μικρό σεισμό στη Νέα Υόρκη.

Ο Τέσλα ήταν οπαδός της κυματικής θεωρίας, σε αντίθεση με τον Αϊνστάιν που ήταν οπαδός της ατομικής θεωρίας.

Το 1904 έχτισε τον πύργο του Ουόρντεκλιφ στο Λονγκ Άιλαντ. Το έργο προοριζόταν για ασύρματη μεταφορά ενέργειας σε πολύ μακρινές αποστάσεις, ωστόσο η χρηματοδότηση διακόπηκε πριν την ολοκλήρωσή του.
ν

Ο πύργος του Ουόρντεκλιφ στο Λονγκ Άιλαντ το 1904. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Ο Τέσλα πίστευε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα μπορούσε να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς τη χρήση μεταλλικών καλωδίων και να διατεθεί δωρεάν σε όλους τους ανυρώπους. Το 1905 υπέβαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Η τέχνη της μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικά μέσα», το οποίο βασίστηκε στην πεποίθησή του ότι η ίδια η Γη είναι μια γιγαντιαία ηλεκτρική γεννήτρια που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να παρέχει πρακτικά απεριόριστες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Τελικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα μαζί με το επιστημονικό κατεστημένο κατάφεραν και εξοστράκισαν τον ιδιοφυή εφευρέτη, παρουσιάζοντάς τον στην κοινή γνώμη ως «τρελό».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τέσλα ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι ικανότητές του στην επιστήμη και την ηλεκτρική ενέργεια είχαν μια πιο άλλη, εξωκοσμική προέλευση.

Από το 1936 έως το θάνατο του το FBI παρακολουθούσε τις συνομιλίες και τις κινήσεις του Τέσλα φοβούμενοι ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την τότε Σοβιετική Ένωση.

Όταν πέθανε στις 7 Ιανουαρίου 1943 από θρόμβωση της στεφανιαίας, στο ξενοδοχείο Νιου Γιορκ, το FBI κατάσχεσε όλα τα υπάρχοντά του, καθώς και τις σημειώσεις του γύρω από τις έρευνές του.
v

The Mysterious Case of Nikola Tesla’s missing files | Weird World
v

ν

 


Translate this post