Αστροναύτης κατέγραψε 5 UFO στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ρώσος αστροναύτης Ιβάν Βάγκνερ, μαζί με το Σέλας, κατέγραψε πέντε UFO να διέρχονται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
ν

ν

ΤΗΝ ΩΡΑ που κινηματογραφούσε το Νότιο Σέλας (Aurora Australis), το εντυπωσιακό φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, ο Ρώσος αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Ιβάν Βάγκνερ, κατέγραψε τη διέλευση πέντε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ), που ο ίδιος τα χαρακτήρισε «διαστημικούς επισκέπτες».

Το επίμαχο βίντεο, που προκάλεσε αρκετό θόρυβο σε μια χρονιά που τη χαρακτηρίζουν ασυνήθιστα φαινόμενα, στάλθηκε για ανάλυση σε Ρώσους ειδικούς του διαστήματος.

Ο Βάγκνερ γύρισε ένα βίντεο ελλείποντος χρόνου (timelapse) την ώρα που περνούσε πάνω από την Ανταρκτική, όταν, κατά την κινηματογράφηση του Νοτίου Σέλαος, εμφανίστηκαν σε διάταξη, πάνω από τον ορίζοντα της Γης, πέντε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.
ν

ν

Στην παρακάτω φωτογραφία, τα πέντε φωτεινά αντικείμενα εμφανίζονται σε διάταξη στο κέντρο της οθόνης.
ν


ν

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roscosmos), Βλαντίμιρ Ουστιμένκο, επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον βίντεο στάλθηκε στους εμπειρογνώμονες για ανάλυση.

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Πρέπει να περιμένουμε τι θα πουν οι ερευνητές και οι επιστήμονες της Roscosmos στο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», δήλωσε ο Ουστιμένκο.

Στην πραγματικότητα το βίντεο στάλθηκε ταυτόχρονα στο Κεντρικό Ινστιτούτο Μηχανικών Κατασκευών (TsNIIMash) και στο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο Βάγκνερ, ο οποίος χαρακτήρισε τα αντικείμενα διαστημικούς επισκέπτες, έφτασε στον ΔΔΣ τον Απρίλιο. Δημοσίευσε το βίντεο στους 20.000 οπαδούς του στο Twitter με ένα tweet της 19ης Αυγούστου, ρωτώντας: «Τι νομίζετε ότι είναι; Μετεωρίτες, δορυφόροι ή…;»
ν

ν

Οι περισσότεροι πάντως είπαν ότι τα αντικείμενα, που φαίνεται να έχουν ίση απόσταση μεταξύ τους, είναι πιθανότατα μερικοί από τους δορυφόρους που συγκροτούν το Starlink του Έλον Μασκ.

Άλλοι δεν δέχτηκαν αυτή την εξήγηση, με το επιχείρημα ότι ο τεχνητός αστερισμός των δορυφόρων του Έλον Μασκ, που είναι σχεδιασμένος να παρέχει δωρεάν Ίντερνετ, είναι εξωφρενικά φωτεινός για τα δεδομένα του διαστήματος, πράγμα που έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των αστρονόμων, καθώς η ακτινοβολία του εμποδίζει τις αστρονομικές παρατηρήσεις.

Άλλοι είπαν ότι οι φωτεινές κουκίδες είναι σωματίδια σκόνης ή λεκέδες πάνω στον φακό ή παραξενιές του φωτός, καθώς το βίντεο είναι στην πραγματικότητα ένα κολάζ εικόνων ραμμένων μεταξύ τους.

Η έρευνα των ειδικών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
ν

 


Translate this post