Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας για τους εξωγήινους (vid)

Κατηγορία Διάστημα, Εξωγήινη Έρευνα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Από τον Αντώνη Κυριαζή

 

Γαλλίδα αστροναύτης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας από το φόβο εισβολής εξωγήινων στη Γη, φωνάζοντας «η Γη πρέπει να προειδοποιηθεί».

33125hj516464jk6l767

Η Κλοντ Υνιέρ στο εσωτερικό της κάψουλας προσγείωσης κοντά στο χωριό Zhayrem στο Καζακστάν, μερικά 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Καραγάντα. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

Η ΚΛΟΝΤ ΥΝΙΕΡ (Claudie Haignere) είναι η πρώτη γυναίκα αστροναύτης της Γαλλίας και η πρώτη Ευρωπαία που έγινε κοσμοναύτης επισκεπτόμενη τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο YouTube, εμφανίζεται να φωνάζει γεμάτη αγωνία ότι «η Γη πρέπει να προειδοποιηθεί» για τον ερχομό των εξωγήινων, ενώ λίγο μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η Υνιέρ, 59 ετών σήμερα, διακομίστηκε το Δεκέμβριο του 2008 σε νοσοκομείο έχοντας πέσει σε κώμα μετά τη λήψη υπερβολικής ποσότητας υπνωτικών χαπιών.

Το 1993, η Γαλλίδα γιατρός και πολιτικός, ήταν εφεδρικό μέλος του πληρώματος της αποστολής Mir Altaïr 1993. Η αποστολή περιλάμβανε και τον αστροναύτη Ζαν-Πιερ Υνιέρ (Jean-Pierre Haigneré), τον μελλοντικό σύζυγό της.

Το 1996, η Υνιέρ έλαβε μέρος στη γαλλο-ρωσική διαστημική αποστολή Κασσιόπη (Cassiopee) και επισκέφθηκε τον ρωσικό διαστημικό σταθμό Mir, ενώ το 2001 έγινε η πρώτη Ευρωπαία που επισκέφθηκε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πήρε μέρος στις αποστολές Soyouz TM-24, Mir-Cassiopée, TM-23, ISS-Andromède, TM-32 και Soyouz TM-33.

Η καριέρα της στο διάστημα ήταν τόσο επιτυχημένη, ώστε ο αστεροειδής 135 268 Haigneré πήρε το όνομά της.

Όταν σταμάτησε τις αποστολές στο διάστημα, η Υνιέρ εισήλθε στην πολιτική και διετέλεσε υπουργός Έρευνας και Νέων Τεχνολογιών στη γαλλική κυβέρνηση την περίοδο 2002-2004 και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων την περίοδο 2004-2005.

Όμως, παρά τις προσπάθειές της, οι προϋπολογισμοί για την επιστημονική έρευνα κόπηκαν από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Υνιέρ παραιτήθηκε από την πολιτική και άρχισε να εργάζεται ως βιολόγος στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Και εδώ είναι που η ιστορία αρχίζει και γίνεται περίεργη.
v

53125hj516464jk6l767

Η Κλοντ Υνιέρ (γεν. 13 Μαΐου 1957) σπούδασε νευροεπιστήμες και διετέλεσε μεταξύ άλλων, Πρέσβης και Σύμβουλος του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και CEO στη γαλλική Telecom. Image: Supplied
v

Το ερώτημα που τίθεται είναι: πώς μια επιστήμονας και πολιτικός έπαθε υστερία με τους εξωγήινους σε βαθμό που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει;

Η Υνιέρ δεν είναι η μόνη που θέλησε να προειδοποιήσει την ανθρωπότητα για τον –υπαρκτό ή φανταστικό– κίνδυνο των εξωγήινων. Όχι πολλά χρόνια πριν, ο σεβαστός Βρετανός κοσμολόγος Στήβεν Χόκινγκ αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα σε άρθρο του με τίτλο «Μη μιλάτε σε εξωγήινους» – και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο καθηγητής Χόκινγκ είναι τρελός ή ανισόρροπος.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μια εξήγηση.

Ζώντας στη Γη, η αντίληψή μας είναι στραμμένη στα γήινα πράγματα και ασχολείται με αυτά καθημερινά σε μόνιμη βάση. Όταν όμως ταξιδεύει κανείς στο διάστημα, εξαιτίας του σοκ που υφίσταται, η αντίληψή του τροποποιείται και αρχίζει να αντιλαμβάνεται πράγματα ή κόσμους που δεν γίνονται αντιληπτοί από τη Γη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαιτίας αυτής της μετατόπισης της συνείδησης, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και άλλοι κόσμοι, ακατανόητοι, που δεν μπορούν να προσεγγιστούν ή να εξηγηθούν από τις επιστήμες μας, κόσμοι στους οποίους αφθονούν τα λεγόμενα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ή UFO.

Το σοκ γίνεται ισχυρότερο όταν αντιλαμβάνεται ότι τα όντα αυτά δεν είναι όλα «αγαθά και σωτήρες της ανθρωπότητας», όπως διατείνεται εδώ και δεκαετίες η σχετική φιλολογία. Υπάρχουν εξωγήινα όντα που είναι καταστροφικά, όχι με την έννοια που αποδίδουμε στον όρο εμείς, αλλά με την έννοια ότι είναι φορείς μιας δύναμης ξένης με την οποία η ανθρωπότητα δεν είναι εξοικειωμένη και δεν μπορεί να χειριστεί. Κατά συνέπεια, μια συμπτωματική έστω επαφή θα αποβεί σε βάρος του ανθρώπινου είδους.
v

Un jour, une photo – Claudie Haigneré
v

v

Η Γαλλίδα αστροναύτης διέφυγε τον κίνδυνο και σήμερα είναι διευθύντρια της Cité des Sciences et de l’Industrie – του μεγαλύτερου μουσείου επιστήμης στην Ευρώπη. Εκτός αυτού, είναι μια από τις τέσσερις γυναίκες που μετέχουν στο πρόγραμμα της NASA για τον αποικισμό του Άρη.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2008, η απόπειρα αυτοκτονίας αποδόθηκε στην κούραση και στο «σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης».

Τον Οκτώβριο του 2016, ένας άλλος κυνηγός των UFO, ο Βρετανός Μαξ Σπίερς (Max Spiers) 39 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι ενός φίλου του στην Πολωνία. Λίγες μέρες πριν είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα του λέγοντάς της «αν μου συμβεί κάτι, ερεύνησέ το».

Η νεκροψία απέδωσε τον θάνατό του σε φυσικά αίτια. Οι φίλοι του όμως ισχυρίζονται ότι πριν πεθάνει είχε κάνει εμετό ένα «μαύρο υγρό».

Ο θάνατός του εξακολουθεί να παραμένει μυστηριώδης…
v

 


Translate this post