LIVE: Το ιστορικό ταξίδι του διαστημόπλοιου Dragon της SpaceX (vid)

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Παρακολουθήστε ζωντανά το ταξίδι των Ντάγκλας Χάρλεϊ και Ρόμπερτ Μπένκεν μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX του Έλον Μασκ. Image: Supplied

ν

Η NASA και η Space X γράφουν ιστορία, με την πρώτη επανδρωμένη πτήση προς το Διάστημα από τις ΗΠΑ εδώ και 9 χρόνια. Την διαδρομή και την προσέγγιση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στο βίντεο που ακολουθεί.
v

v

Εκτοξεύτηκε η ιστορική πρώτη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX στο διάστημα.

Μετά από την πρώτη απόπειρα την περασμένη Τετάρτη, που αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών, εκτοξεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου στις 22:22 ώρα Ελλάδος η ιστορική, πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα από αμερικανικό έδαφος, της SpaceX, της διαστημικής εταιρίας του Έλον Μασκ.

Η αποστολή με κωδική ονομασία “Demo-2” εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, ενώ η όλη διαδικασία μεταδίδεται ζωντανά τόσο από την NASA όσο και τα social media της SpaceX.
ν


v

Η πτήση είναι η πρώτη που εκτοξεύεται από τις ΗΠΑ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την παύση του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων της NASA το 2011.

Η εκτόξευση έγινε από την πλατφόρμα 39Α από την οποία, 51 χρόνια πριν, είχε απογειωθεί και η αποστολή Απόλλων 11 που έστειλε τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη. Την απογείωση παρακολούθησε από κοντά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που ο αμερικανικός διαστημικός οργανισμός χρησιμοποιεί μια ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πλήρωμά του στο διάστημα.

Ο πύραυλος Demo-2 είναι προγραμματισμένο να οδηγήσει τους αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ (πιλότος της τελευταίας αποστολής του διαστημικού λεωφορείου το 2011) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).
ν

Οι δύο επιβαίνοντες αστροναύτες Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ. Image: Supplied
ν

Ο 49χρονος Μπομπ Μπένκερ και ο 53χρονος Νταγκ Χάρλεϊ θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου πριν επιστρέψουν στη Γη. Image: Supplied
ν

Οι οθόνες που έχουν μπροστά τους στον θαλαμίσκο διακυβέρνησης οι δύο αστροναύτες. Image: Supplied
ν

Ο πύραυλος Dragon της SpaceX πριν την απογείωση. Image: Supplied
ν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί από απόσταση την απογείωση του Dragon. Image: Supplied
ν

Η αποστολή αναμένεται επίσης να επιβεβαιώσει την ικανότητα της κάψουλας Dragon και του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, να αναλάβουν σε μόνιμη βάση τον ανεφοδιασμό σε αστροναύτες και υλικά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Έως τώρα οι αστροναύτες μετέβαιναν στον ΔΔΣ με ρωσικούς πυραύλους από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.
ν


Translate this post