Η ανατριχιαστική προφητεία του Έλον Μασκ (vid)

Κατηγορία Διάστημα, Προβλέψεις

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης της Tesla και της Space-X έκανε αυτές τις μέρες μια δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, ο επικεφαλής των εταιρειών Tesla και Space-X ήταν αυτές τις μέρες λίγο παρανοϊκός. Πηγή: News Media

ν

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ επικεφαλής τριών τουλάχιστον εταιρειών τεχνολογίας ακμής –της Tesla Motors που παράγει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, της Space-X που εφοδιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ετοιμάζεται να μεταφέρει «τουρίστες» στη Σελήνη, και της Boring Company που υπόσχεται να αλλάξει το τρέχον δίκτυο μεταφορών– σημαίνει να ζεις σε διαρκή ένταση, πράγμα που ορισμένες φορές σε κάνει λίγο παρανοϊκό.
Σε κάθε περίπτωση στρέφει πάνω σου τα φώτα της δημοσιότητας. Και ο Έλον Μασκ, ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, ξέρει πώς να το κάνει.
Πριν λίγο καιρό συγκλόνισε με τη δήλωσή του ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε και τον οποίο θεωρούμε αληθινό δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσομοίωση σε έναν γιγαντιαίο υπολογιστή (computer simulation), που δημιούργησε κάποιο υπερφυές ον ή όντα.
«Υπάρχει μια πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα», είπε στη Code Conference 2016, προσθέτοντας ότι αν ισχύει αυτό, τότε οι άνθρωποι είναι cyborgs (κυβερνοοργανισμοί).
Στο πλευρό του έσπευσαν να σταθούν ο γνωστός αστροφυσικός και κοσμολόγος Νιλ ντεΓκρας Τάισον, διευθυντής στο Πλανητάριο Χέιντεν που βρίσκεται στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, και ο Σουηδός φιλόσοφος Νίκολας Μπόστρομ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
ν

Ο Αμερικανός αστροφυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας Νιλ ντεΓκρας Τάισον και δεξιά ο Σουηδός φιλόσοφος Νικ Μπόστρομ. Πηγή: News Media
ν

Μόλις προχθές ο Έλον Μασκ εντυπωσίασε ξανά ανακοινώνοντας το όνομα του πρώτου διαστημικού τουρίστα που θα ταξιδέψει με την Space-X στη Σελήνη. Πρόκειται για τον 42χρονο Ιάπωνα δισεκατομμυριούχος και «γκουρού» της μόδας Γιουσάκα Μαεζάβα, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ρούχων ZoZo.
ν

Το διαστημικό σκάφος BFR (Big Falcon Rocket) της Space-X θα μεταφέρει το 2023 έναν Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας και την παρέα του στη Σελήνη. Πηγή: News Media
ν

Μάλιστα, όπως είπε ο Μαεζάβα, σχεδιάζει να πάρει μαζί του στο ταξίδι έξι έως οκτώ καλλιτέχνες. Αν όλα πάνε καλά, το πρώτο ταξίδι με τον νέο γιγάντιο πύραυλο BFR της Space X θα γίνει το 2023. Όμως το διαστημόπλοιο απλώς θα κάνει μια περιφορά γύρω από το φεγγάρι, χωρίς να προσεληνωθεί.
Όπως είπε ο Μαεζάβα, όταν ήταν παιδί το φεγγάρι στοίχειωνε τα όνειρά του. «Η Σελήνη είναι πάντα εκεί. Δεν θα μπορούσα να αφήσω ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να τη δω από κοντά».
Ο Έλον Μασκ τον αποκάλεσε «πολύ γενναίο» που αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο.

ν

ν

Η δυσοίωνη προφητεία

Αλλά ενώ είχε δημιουργηθεί μια ευχάριστη, σχεδόν εορταστική ατμόσφαιρα, ο Έλον Μασκ τα χάλασε όλα, κάνοντας μια πρόβλεψη-προτροπή για το μέλλον της ανθρωπότητας, που άφησε το πλήθος που τον παρακολουθούσε, δίπλα στο διαστημικό σκάφος BFR, με ανοιχτό στόμα.
«Η ζωή όπως την ξέρουμε στη Γη σύντομα θα τελειώσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουμε ένας “πολυ-πλανητικός πολιτισμός” και πρέπει να το κάνουμε τώρα.
»Θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο φυσικό γεγονός ή κάποιο ανθρωπογενές συμβάν που θα τερματίσει τον πολιτισμό μας και θα βάλει τέλος στη ζωή όπως είναι μέχρι σήμερα», είπε. «Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουμε ένας πολιτισμός πολλών πλανητών, να επεκτείνουμε τη ζωή πέρα από τα όρια της Γης, και αυτό πρέπει να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».
Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε αναγγείλει ότι η Space-X εργάζεται νυχθημερόν ώστε να μπορέσει να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στον Άρη το 2024 ή το 2025.
Γιατί τέτοια βιασύνη; Γιατί τέτοια αγωνία; Ή οι δουλειές δεν πηγαίνουν καλά, ή ο Έλον Μασκ γνωρίζει κάτι που όλοι εμείς αγνοούμε.
Είναι αλήθεια ότι δεν ξεστόμισε αυτά τα λόγια εύκολα. Στεκόταν μπροστά στο κοινό αμήχανος, κοιτάζοντας με βλέμμα απλανές μακριά, κομπιάζοντας, ενώ είχε ιδρώσει τόσο που αναγκάστηκε να βγάλει το σακάκι του.
«Θέλουμε… να έχουμε τελικά ζωή στον Άρη, στη Σελήνη, ίσως στην Αφροδίτη ή σε κάποιο από τα φεγγάρια του Δία… σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα… και τελικά να επεκτείνουμε τη ζωή πέρα ​​από το ηλιακό σύστημα σε άλλα συστήματα αστέρων…»

ν

ν

Ποιο είναι άραγε το κατακλυσμιαίο συμβάν που θα μπορούσε να βάλει τέλος στη ζωή όπως την ξέρουμε;
Οι περιπτώσεις που θα έβαζαν τέλος στον πολιτισμό έτσι όπως τον γνωρίζουμε είναι τρεις: α) ένας πυρηνικός πόλεμος, β) μια φυσική καταστροφή (π.χ. μια πανδημία, συνδυασμένες εκρήξεις υπερ-ηφαιστείων, ή πτώση ενός μετεωρίτη που θα προκαλούσε πυρηνικό χειμώνα), και γ) μια εξωγήινη παρέμβαση.
Στην τελευταία περίπτωση, και σε αντίθεση με τις ταινίες του Χόλυγουντ, μόνο η εμφάνιση των σκαφών ενός εξωγήινου πολιτισμού θα αρκούσε για να ισοπεδωθεί όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός μέσα σε λίγες ώρες. Δεν θα χρειαζόταν να γίνει κάτι τόσο δραματικό όπως μια επίθεση. Και μόνο στη θέα των εξωγήινων διαστημοπλοίων, όλες οι θεωρίες, τα πιστεύω και ό,τι άλλο έχει οικοδομήσει ο άνθρωπος, ακόμη και η λογική, θα κατέρρεαν, καθώς θα εμφανιζόταν μια άλλη πραγματικότητα που θα αποδείκνυε ότι η δική μας ύπαρξη είναι πλαστή και αναληθής. Και αυτό θα ήταν αβάσταχτο.
Αυτά βέβαια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Προς ώρας ο Έλον Μασκ μάς πηγαίνει μέχρι τη Σελήνη.
Το ταξίδι που θα κάνει το διαστημόπλοιο BFR θα διαρκέσει μια εβδομάδα. Το BFR θα καλύψει συνολικά 480.000 μίλια από τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω στη Γη.
Μέχρι σήμερα μόνο 24 άνθρωποι –όλοι Αμερικανοί– έχουν επισκεφθεί το φεγγάρι, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA). Οι τελευταίοι ήταν οι αστροναύτες της αποστολής “Απόλλων 17” το 1972.
Το τελευταίο ταξίδι διαστημικού τουρίστα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με ρωσικό “Σογιούζ” είχε γίνει το 2009, καθώς η Ρωσία διέκοψε το πρόγραμμα διαστημικού τουρισμού το 2010 για άγνωστους λόγους.
Ο υπό κατασκευή πύραυλος Big Falcon Rocket (BFR), ύψους 106 και διαμέτρου εννέα μέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 100 επιβάτες σε ταξίδια στη Σελήνη αλλά και πιο μακριά, στον Άρη, καθώς επίσης φορτία βάρους 150 τόνων, περισσότερα από τον πύραυλο “Κρόνο 5” που χρησιμοποιήθηκε για τις αποστολές “Απόλλων”.

ν

ν

 


Translate this post