Κάντε δύο φορές το γύρο του κόσμου σε 15 λεπτά (vid)

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ταξιδέψτε έως τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μαζί με τους αστροναύτες κάντε δύο φορές το γύρο της Γης σε 15 μόνο λεπτά.

Η Γη όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πηγή: YouTube

ν

ΔΕΙΤΕ τη Γη από το ύψος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού χάρη στο βίντεο που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).
Το εκπληκτικό υλικό, το οποίο επιτρέπει στους θεατές να δουν ορισμένες χώρες (όπως η Γαλλία και η Ιταλία), μέσα από τις μάζες των στροβιλιζόμενων νεφών και τα έντονα φώτα των αστικών κέντρων που λάμπουν σαν διαμάντια στο σκοτάδι, αποτελείται από 21.375 εικόνες της Γης που κατέγραψε ο αστροναύτης της ESA και διοικητής του ΔΔΣ Αλεξάντερ Γκερστ (Alexander Gerst).
Το βίντεο ξεκινά από την Τυνησία πηγαίνει στο Πεκίνο πάνω από την Αυστραλία και βυθίζεται στη σκοτεινιά του Ειρηνικού Ωκεανού, δείχνοντας την εναλλαγή μέρας και νύχτας δύο φορές, πάνω από βαθύτατους ωκεανούς και σύννεφα που μοιάζουν με έργα ζωγραφικής.
Το 15λεπτο κλιπ έχει επιταχυνθεί 12,5 φορές περισσότερο από την πραγματική ταχύτητα του διεθνούς παρατηρητήριου, σύμφωνα με το Geek.com.

ν

ν

 


Translate this post