Διαδήλωση στο Ουισκόνσιν κατά του lockdown (vid)

Κατηγορία Κόσμος, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πάνω από 1.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Καπιτώλιο του Ουισκόνσιν στην πρωτεύουσα Μάντισον, απαιτώντας το τέλος του εγκλεισμού.

Κάτοικοι του Ουισκόνσιν διαμαρτύρονται για την παρατεταμένη καραντίνα, στην πρωτεύουσα Μάντισον, στις 24 Απριλίου 2020. Image: Reuters / Daniel Acker. Πηγή: Supplied

ν

ΜΙΑ μεγάλη ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το Καπιτώλιο του Ουισκόνσιν, στην πρωτεύουσα Μάντισον, απαιτώντας από τον κυβερνήτη της πολιτείας, Τόνι Έβερς (Tony Evers), την άρση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη έως τώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ουισκόνσιν, τουλάχιστον 1.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες Παρασκευή στο κέντρο του Μάντισον για να ζητήσουν την κατάργηση των μέτρων περιορισμού.

Η αιτία που προκάλεσε την εξέγερση των κατοίκων είναι η οικονομική δυσπραγία, καθώς τουλάχιστον 1 στους 8 εργαζόμενους έχει μείνει άνεργος και δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 800.000 κάτοικοι του Ουισκόνσιν έχουν μείνει άνεργοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Με σημαίες, πλακάτ και πανό οι διαδηλωτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους έξω από το κλειστό κτίριο του Καπιτωλίου της πολιτείας.

Η συγκέντρωση ήταν νόμιμη, καθώς τους δόθηκε άδεια στις αρχές της εβδομάδας να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία, αν και οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας ήταν αποφασισμένοι να την πραγματοποιήσουν ακόμη και χωρίς άδεια.
νν

ν

ν

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνήτης Έβερς των Δημοκρατικών επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα για ένα ακόμη μήνα, έως τις 26 Μαΐου, αν και στη φάση αυτή θα λειτουργήσουν ορισμένες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, όπως βιβλιοθήκες και γήπεδα γκολφ, όχι όμως επιχειρήσεις και καταστήματα που δεν κρίθηκε απαραίτητη η επαναλειτουργία τους.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν την παράταση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα καταθέτοντας σχετική αγωγή, αλλά τα δικαστήρια δεν έχουν ακόμη αποδεχθεί το αίτημα.
v
v

Σε κάθε περίπτωση, η ύφεση έχει χτυπήσει την πολιτεία αυτή, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για χειρότερη ανεργία απ’ ότι το 2008.

«Ακόμα και το 2008, με τη μεγάλη ύφεση, είχαμε τους μισούς άνεργους απ’ ότι έχουμε σήμερα», δήλωσε η Έμιλι Σάβαρντ (Emily Savard) από το υπουργείο Ανάπτυξης και Εργατικού Δυναμικού του Ουισκόνσιν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι πάνω από 440.000 κάτοικοι έχουν υποβάλει έως τώρα αίτηση για έκδοση δελτίου ανεργίας.

Σε εθνικό επίπεδο, η αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων είναι πιθανό να τετραπλασιάσει το ομοσπονδιακό έλλειμμα, καθώς οι νομοθέτες ψήφισαν μια σειρά από γενναία μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού, ύψους 3,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
ν

 


Translate this post