Κοροναϊός στην Ελλάδα: Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του θανατηφόρου Covid-19 εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα με άτυπη πνευμονία.

ν

ΜΙΑ 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με άτυπη πνευμονία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η 38χρονη επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία, όπου υπάρχουν 12 νεκροί και 378 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και τώρα απομονώνονται οικειοθελώς όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Η 38χρονη δεν πέρασε από κάποιον έλεγχο. Απ’ ότι φαίνεται, αισθάνθηκε τα συμπτώματα (πυρετός, βήχας, αναπνευστικές δυσκολίες, κόπωση κτλ.) και παρουσιάστηκε μόνη της για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπουργείου υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή.  

Γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση ότι η ασθενής είναι σε καλή κατάσταση (;) και δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας!

Στο «Λαϊκό» νοσοκομείο εισήχθη ένα ακόμα ύποπτο κρούσμα και ελέγχεται το ληφθέν γενετικό υλικό από το Ινστιτούτο Παστέρ. Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα.
ν

Κορωνοϊός: Επίσημα το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Μεσημεριανό Δελτίο 26/2/2020 | OPEN TV
ν


ν

 


Translate this post