Θάνατος-σοκ καθώς έως τώρα έχουν μολυνθεί τρία κρουαζιερόπλοια (vid)

Κατηγορία Ταξίδια, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα μέλος του πληρώματος βρέθηκε νεκρό στο κρουαζιερόπλοιο Anthem of the Seas, ένα από τα τρία πλοία που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Όχημα του ιαπωνικού στρατού με ιατρικό εξοπλισμό, σταθμευμένο στην περιοχή ασφαλείας του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princes. Image: AFP / Kazuhiro Nogi. Πηγή: Supplied

ν

ΕΝΑ μέλος του πληρώματος στο τέταρτο πλοίο που έχει μολυνθεί, το κρουαζιερόπλοιο Anthem of the Seas (Ύμνος των Θαλασσών), της εταιρείας Royal Caribbean Anthem Cruises, βρέθηκε νεκρό, αφού τέσσερις επιβάτες του πλοίου εξετάστηκαν με συμπτώματα σαν αυτά του κοροναϊού, αλλά αποδείχθηκαν αρνητικοί.

Τέσσερις χιλιάδες επιβάτες έφυγαν από το πλοίο μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι Μπαγιόν του Νιου Τζέρσυ, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι Κινέζοι επιβάτες του πλοίου υπέστησαν κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας που έκαναν στην Καραϊβική.

Παρ’ όλο που όσοι εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικοί, ένα μέλος του πληρώματος βρέθηκε νεκρό. Πιστεύεται ότι ο θάνατός του οφείλεται στον κοροναϊό 2019‐nCoV.

Στο πλοίο επέβαιναν κάπου 25 Κινέζοι υπήκοοι, που μπήκαν σε καραντίνα, αλλά εξετάστηκαν μόνο τέσσερις από αυτούς που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν το πλοίο μαζί με τους χιλιάδες άλλους επιβάτες.

Ο έλεγχος ήταν πλημμελής, καθώς το μέλος του πληρώματος, ένας Φιλιππινέζος μηχανικός, πέθανε πριν το πλοίο αγκυροβολήσει στο Νιου Τζέρσυ.

Το σώμα του άτυχου μηχανικού τοποθετήθηκε σε ψυγείο και έμεινε εκεί από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μέχρι το πλοίο να αγκυροβολήσει στο Νιου Τζέρσυ. Απ’ ότι φαίνεται ο θάνατος κρατήθηκε μυστικός ώστε το πλοίο να μην μπει σε καραντίνα και να μπορέσει να ολοκληρώσει την κρουαζιέρα που περιλάμβανε σταθμούς σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Μακάο.
ν

Οι επιβάτες εγατέλειψαν χωρίς να υποστούν έλεγχο το Anthem of the Seas, στο λιμάνι Μπαγιόν (Bayonne) του Νιου Τζέρσυ των ΗΠΑ, παρ’ όλο που ένα μέλος του πληρώματος πέθανε από τον κοροναϊό. Image: AFP / Eduardo Munoz Alvarez. Πηγή: Supplied
ν

Ο αριθμός των επιβατών σε κρουαζιερόπλοια που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό παραμένει άγνωστος, καθώς, μετά την περίπτωση του Diamond Princes, οι ναυτιλιακές εταιρείες αποκρύπτουν τυχόν περιστατικά μόλυνσης, για να αποφύγουν πιθανή οικονομική ζημία.

Έτσι, χιλιάδες επιβάτες αποβιβάζονται σε λιμάνια και εάν έχουν μολυνθεί, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού.

Τέτοια είναι η περίπτωση του Anthem of the Seas, αλλά του κρουαζιερόπλοιου MS Westerdam της εταιρείας Holland America Line με έδρα το Σιάτλ.

Σε αυτό παρουσιάστηκαν τρία ύποπτα κρούσματα γι’ αυτό οι αρχές απαγόρευσαν τον ελλιμενισμό του στην αμερικανικής κυριαρχίας νήσο Γκουάμ, κοντά στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους, στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.
ν

Νοσηλευτικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να παραλάβει ασθενείς από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Image: Supplied
ν

ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess με τους 3.700 και πλέον επιβαίνοντες που βρίσκεται στη Γιοκοχάμα, έχει μεταβληθεί σε πλοίο του τρόμου. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ιαπωνίας, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σκάφος ανέρχεται σε 69, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον πέντε Αυστραλών και δώδεκα Αμερικανών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμπτώματα μόλυνσης παρουσίασαν 276 άτομα από τα περίπου 3.700 που βρίσκονται στο πλοίο.

Παρά το γεγονός ότι το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα, τα κρούσματα αυξάνονται, κάτι που αποτελεί εφιάλτη για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Το πλοίο θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 μέρες, ενδέχεται όμως η απομόνωση να συνεχιστεί εάν παρουσιαστούν και άλλα κρούσματα.

Ένας επιβάτης έγραψε στο Twitter «Ακούω έναν οδυνηρό βήχα από αλλοδαπό σε ένα διπλανό δωμάτιο».
ν

Μια ιαπωνική σημαία στα πλευρά του πλοίου με τις λέξεις που σημαίνουν «έλλειψη φαρμάκων» γραμμένες πάνω της. Image: Supplied
ν

13 Americans Infected With Coronavirus On Cruise Ship In Japan | MSNBC
ν

ν

Στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται για τέταρτη μέρα σε καραντίνα ένα άλλο πολυτελές πλοίο με 3.600 επιβαίνοντες. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο World Dream της εταιρείας Dream Cruises, στο οποίο παρουσιάστηκαν 44 ύποπτα κρούσματα του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, 35 μέλη του πληρώματος και εννέα επιβάτες παρουσίασαν πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα, οι εξετάσεις όμως που έγιναν και στα 1.800 μέλη του πληρώματος έδειξαν ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο κοροναϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

Το πλοίο παρέμενε σε καραντίνα, ενώ οι συγκεντρώσεις και οι ψυχαγωγίες είχαν απαγορευτεί, όπως κινηματογραφικές προβολές και παιχνίδια mahjong, για να μειωθεί η επαφή επιβάτη με επιβάτη, κάτι που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την νευρική ένταση στο πλοίο.

Τελικά, πριν από λίγες ώρες, δόθηκε άδεια και στους 3.600 επιβάτες του πλοίου να το εγκαταλείψουν, καθώς όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.
ν

Αποκλεισμένοι επιβάτες του World Dream προσπαθούν να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους στην προβλήτα. Image: AP / Kin Cheung. Πηγή: Supplied
ν

Ιατρικό προσωπικό του Χονγκ Κονγκ με προστατευτικό εξοπλισμό σε ετοιμότητα κοντά στο κρουαζιερόπλοιο World Dream. Image: AFP / Philip Fong. Πηγή: Supplied
ν

Όσον αφορά την εξέλιξη του κοροναϊού στη στεριά, έως τώρα έχουν πεθάνει 813 άτομα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 37.590, ενώ έχουν σημειωθεί και 2.686 θεραπείες.
ν

Hong Kong: World Dream cruise ship remains quarantined at Kai Tak Terminal | Ruptly
ν

ν

 


Translate this post