Βλάβη στο Matrix δείχνει το βίντεο με το μετέωρο πουλί

Κατηγορία Παράξενα, Σύγχρονα Μυστήρια

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα πολύ περίεργο βίντεο κλιπ που προστέθηκε πρόσφατα στο Facebook δείχνει ένα πουλί να στέκεται ακίνητο στο μέσον του αέρα.

Το πουλί φαίνεται να στέκεται ακίνητο στον ουρανό. Image Credit: Facebook / Kayleen Bowman

ν

ΜΗΠΩΣ τελικά ζούμε στο Matrix; Μήπως είχε δίκιο ο Ευριπίδης, ο τραγικός ποιητής, που έλεγε ότι ζούμε σε ένα όνειρο; Μήπως η πραγματικότητα που βιώνουμε δεν είναι τίποτε άλλο από μια ψευδαίσθηση ή μια καλοσχεδιασμένη προσομοίωση;

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ένα πολύ περίεργο βίντεο κλιπ που προστέθηκε πρόσφατα στο Facebook και δείχνει ένα πουλί να στέκεται φαινομενικά παγωμένο στο μέσον του αέρα.

Όπως αναφέρεται, το παράξενο υλικό μεταφορτώθηκε από την Kayleen Bowman, μητέρα της Λίλλυ (Lilly), την 1η Φεβρουαρίου, και τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδήλωσης στο Gallup του Νέου Μεξικού.

«Το άλλο πρωί, καθώς ο Τζέι πήγαινε τη Λίλλυ στο σχολείο, εκείνη είπε: “Κοίταξε, αυτό το πουλί είναι παγωμένο!”

»Ο Τζέι σταμάτησε το αυτοκίνητο για να δει τι εννοούσε. Είδαν αυτό το κοράκι “παγωμένο” στον ουρανό. Έμοιαζε σαν να πάγωσε την ώρα που χτυπούσε τα φτερά του.

» Ο Τζέι λέει ότι μπορεί κάποιος να δει το ράμφος του να κινείται – μια εικόνα που εξακολουθεί να στοιχειώνει το μυαλό μου…»

Το κλιπ δείχνει ένα μαύρο πουλί που στέκεται ακίνητο στον αέρα. Έχει τα φτερά του τεντωμένα, αλλά δεν παρουσιάζει εμφανή σημάδια κίνησης.

Κάποιοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης περιέγραψαν το φαινόμενο ως «σφάλμα του Matrix».

Θα μπορούσε το πουλί να έχει κολλήσει σε κάτι που δεν είναι ορατό στο βίντεο;
ν


ν

Το βίντεο μπορείτε επίσης να το βρείτε και στην εξής σελίδα του Facebook.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ζούμε όχι σε έναν αληθινό κόσμο, αλλά σε κάποιο απόλυτα ελεγχόμενο προκατασκευασμένο περιβάλλον.

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός σερ Μάρτιν Ρις και ο μαθηματικός Τζον Μπάροου αμφιβάλλουν για την πραγματική μας υπόσταση.

«Πριν από λίγες δεκαετίες οι υπολογιστές μπορούσαν να κάνουν ελάχιστα και πολύ απλά πράγματα. Σήμερα μπορούν να δημιουργήσουν εικονικούς κόσμους με μεγάλη λεπτομέρεια. Στο μέλλον μπορούμε να υποθέσουμε και να φανταστούμε ότι θα υπάρχουν υπολογιστές που θα μπορούν να δημιουργήσουν πολύπλοκους κόσμους σαν αυτόν στον οποίο εμείς πιστεύουμε ότι ζούμε», υποστηρίζει ο Ρις και αναρωτιέται: «Υπάρχει περίπτωση να είμαστε και εμείς μέρος μιας τέτοιας προσομοίωσης;»

Αν τελικά αποδειχθεί πως πράγματι ζούμε σε έναν κόσμο στυλ «Matrix», τότε το σύμπαν μας δεν θα είναι αυτό που περικλείει οτιδήποτε υπάρχει μέσα του αλλά θα είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, το οποίο οι δύο επιστήμονες (που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ) ονόμασαν «Πολυσύμπαν» (multiverse).

Ο Μπάροου σε ένα άρθρο του έγραψε ότι είναι σαφές εδώ και πολλά χρόνια πως ένας πολιτισμός ελάχιστα πιο προηγμένος από τον δικό μας θα είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει προσομοιωμένα σύμπαντα, μέσα στα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ενσυνείδητα όντα και να αναπτύξουν και επικοινωνία μεταξύ τους.

Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένας όχι ελάχιστα, αλλά πολύ περισσότερο προηγμένος πολιτισμός…
ν

WE ARE IN A SIMULATION – THE SCIENCE (Elon Musk, Matrix Theory, Virtual Reality) | dakota of earth
ν

ν

 


Translate this post