Τρίγωνο της Νεβάδας – Εκεί όπου ενεδρεύει ο θάνατος (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Περισσότερα από 2.000 αεροπλάνα έχουν πέσει ή εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στο Τρίγωνο της Νεβάδας, κοντά στην Area 51.

Πάνω από 2.000 αεροπλάνα έχουν χαθεί στο Τρίγωνο της Νεβάδας. Πηγή: YouTube / Crazy Weird Cool Shows. Image: Supplied

ν

ΜΥΣΤΗΡΙΟ καλύπτει μια τεράστια περιοχή των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει δει να εξαφανίζονται περισσότερα από 2.000 αεροπλάνα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Πιο επικίνδυνο από το Τρίγωνο των Βερμούδων, το Τρίγωνο της Νεβάδας έχει γίνει ένα είδος νεκροταφείου αεροσκαφών τα τελευταία 60 χρόνια με εκατοντάδες πιλότους να μην επιστρέφουν ποτέ.
Η περιοχή του τριγώνου εκτείνεται από το Φρέσνο στην Καλιφόρνια μέχρι το Ρίνο στη Νεβάδα και από εκεί εκτείνεται ανατολικά προς την Αριζόνα. Εντός του τριγώνου βρίσκεται Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, η Κοιλάδα του Θανάτου μεταξύ Καλιφόρνιας και Νεβάδας, και η περίφημη Area 51 με την αεροπορική βάση Νέλλις.
ν

Το Τρίγωνο της Νεβάδας περιλαμβάνει τμήματα της Καλιφόρνιας, της Νεβάδας και της Αριζόνας. Πηγή: News Media
ν

Η περίφημη Area 51 στη νότια Νεβάδα, με την αεροπορική βάση Νέλλις, βρίσκεται εντός του τριγώνου. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Αν πάει κανείς στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, δεν μπορεί να μην προσέξει τους διάσπαρτους βράχους που βρίσκονται στην κοίτη της ξεραμένης λίμνης Ρέιστρακ.
Πίσω τους έχουν ίχνη συρσίματος μήκους εκατοντάδων μέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι κινήθηκαν με κάποιο τρόπο στο έδαφος. Κανείς δεν έχει δει έναν να κινείται, όμως αποτελούν το επίκεντρο μιας επιστημονικής διένεξης που κρατά δεκαετίες.
ν

Η Κοιλάδα του Θανάτου είναι γνωστή για τους «κινούμενους» βράχους της. Image: Supplie

ν

ν

Το Τρίγωνο της Νεβάδας καταλαμβάνει έκταση περίπου 65.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι δηλαδή όσο το ήμισυ της Αγγλίας.
Η πιο διάσημη περίπτωση πιλότου που εξαφανίστηκε πετώντας πάνω από τις άγονες πεδιάδες της Σιέρα Νεβάδα συνέβη πριν από 11 χρόνια.
Ο δισεκατομμυριούχος εξερευνητής Στηβ Φόσετ (Steve Fossett) είχε πετύχει περισσότερα από 100 ρεκόρ στη διάρκεια της ζωής του και ήταν ένας απίστευτα πεπειραμένος πιλότος.
Ο Φόσετ, φίλος του εκκεντρικού ιδιοκτήτη της Virgin Atlantic Ρίτσαρντ Μπράνσον, πέταξε με ένα μονοκινητήριο στα σύνορα της Καλιφόρνιας με τη Νεβάδα το 2007 κι από τότε δεν τον ξαναείδε κανείς.
Οργανώθηκε τότε η μεγαλύτερη επιχείρηση έρευνας από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου για τον εντοπισμό του Fossett, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους.
Ο Φόσετ, που πιλοτάριζε ένα μονοκινητήριο Bellanca Super Decathlon, είχε απογειωθεί από ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Smith Valley, στη Νεβάδα. Επρόκειτο για ένα ολιγόλεπτο ταξίδι στο τέλος του οποίου θα συναντούσε τον συνάδελφό του δισεκατομμυριούχο Μπάρι Χίλτον.
ν

Ο Στηβ Φόσετ με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριδα. Πηγή: Wikimedia Commons / NASA / Kim Shiflett. Πηγή: Supplied
ν

Πέρασαν έξι ώρες από την αναχώρησή του, όταν ξεκίνησε η έρευνα, η οποία απλώθηκε σε μια περιοχή περίπου 52.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου υπάρχουν μερικά από τα πιο τραχιά εδάφη της Βόρειας Αμερικής.
Καθώς το τραχύ έδαφος, οι διασώστες εντόπισαν τα υπολείμματα από οκτώ προηγούμενες συντριβές αεροσκαφών που δεν είχαν εντοπιστεί ποτέ.
Τελικά, ένα χρόνο αργότερα, ένας πεζοπόρος παρέδωσε στις αρχές τρεις τσαλακωμένες κάρτες ταυτότητας που ανήκαν στον εξαφανισμένο δισεκατομμυριούχο.
Στη συνέχεια, την 1η Οκτωβρίου 2008 εντοπίστηκαν τελικά τα συντρίμμια του μονοκινητήριου του Φόσετ σε ένα σημείο 104 χιλιόμετρα νότια από το μέρος απ’ όπου είχε απογειωθεί, στην οροσειρά Ρίτερ, στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, μεταξύ Καλιφόρνιας και Νεβάδας.
ν

Εναέρια άποψη του σημείου πτώσης του αεροσκάφους του Φόσετ, σε φωτογραφία του 2010. Η περιοχή συντριβής βρίσκεται σε μια ηφαιστειακή κορυφογραμμή που αποτελεί μέρος της οροσειράς Ρίτερ. Πηγή: Wikimedia Commons 
ν

Δύο οστά που βρέθηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2018 ανάμεσα στα συντρίμμια ταυτοποιήθηκαν αργότερα με τη μέθοδο του DNA ότι ανήκαν στον Φόσετ.
Πώς όμως ένας τόσο έμπειρος πιλότος, ο οποίος είχε κάνει δοκιμαστικές πτήσεις με πολλά πρωτότυπα και πειραματικά αεροπλάνα έπεσε στη γη;
Διατυπώθηκαν πολλές υποθέσεις – από επέμβαση των εξωγήινων έως παρεμβολές από την Area 51.
Σύμφωνα με έναν άλλο πιλότο, που πετάει τακτικά πάνω από την περιοχή, ο Στηβ Φόσετ έπεσε εξαιτίας των ανέμων.
Οι άνεμοι που φυσούν από τον Ειρηνικό Ωκεανό, χτυπούν πάνω στις απόκρημνες πλαγιές της οροσειράς και δημιουργούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο, που είναι γνωστό ως “Mountain Wave”. Το κύμα αυτό του ανέμου μπορεί να παρασύρει ένα μικρό αεροσκάφος, όπως τα κύματα του ωκεανού παρασύρουν έναν σέρφερ.
ν

Ο δίδυμος κινητήρας του αεροσκάφους με το οποίο πετούσε ο Στηβ Φόσετ στο σημείο συντριβής. Image: Supplied
ν

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Πήτερ Στέκελ, που συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του Φόσετ, αμφισβητεί την άποψη ότι ο έμπειρος πιλότος ερμήνευσε εσφαλμένα την πίεση του αέρα και τα καθοδικά ρεύματα που δημιουργούνται στην περιοχή.

ν

ν

Στο βιβλίο του με τίτλο “Final Flight” εκθέτει τις ομοιότητες ανάμεσα στην πτώση του αεροσκάφους του Φόσετ και στην πτώση στις 18 Νοεμβρίου 1942 ενός δικινητήριου Beechcraft Model 18 AT-7 Navigator, λίγο πιο κάτω στη Σιέρα Νεβάδα, στον παγετώνα Μέντελ του Εθνικού Πάρκου Σεκόγια, ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.
Το ενδεκαθέσιο αεροσκάφος χρησιμοποιείτο ως ελαφρύ βομβαρδιστικό για 32 χρόνια από την αμερικανική Αεροπορία Στρατού (USAAF) και το Ναυτικό (USN), αλλά και τις πολεμικές αεροπορίες 14 άλλων χωρών.
Η παρουσία τοπικών καθοδικών ανέμων, που σύμφωνα με την κλιματολόγο Kelly Redmond του Desert Research Institute της Σιέρα Νεβάδα «μοιάζουν με τους καταρράκτες του Νιαγάρα», δεν επαρκεί για να εξηγήσει τις 2.000 πτώσεις ή εξαφανίσεις που έχουν συμβεί στην περιοχή.
Όμως αναζητάμε πάντοτε μια λογική εξήγηση, καθώς δεν μπορούμε να δεχτούμε την επέμβαση του “άγνωστου Χ”, ενός παράγοντας που αδυνατούμε να εξηγήσουμε.
Όπως και να ’χει, είναι φανερό πως παρά τις προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας, δεν γνωρίζουμε και πολλά για τον πλανήτη μας, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό παραμένει άγνωστος και μυστηριώδης.

ν

ν

 


Translate this post