Εμφάνιση UFO στο Μεξικό δευτερόλεπτα μετά από την έκρηξη ηφαιστείου (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο εμφανίστηκε δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ στο Μεξικό.

Το UFO εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. Πηγή: Twitter/Webcams Mexico

ν

ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ποποκατεπέτλ στο Μεξικό είναι εδώ και χρόνια τόπος μυστηριωδών φαινομένων. Το τελευταίο παράξενο φαινόμενο παρουσιάστηκε στην αρχή της εβδομάδας, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου και οπωσδήποτε είναι δύσκολο να εξηγηθεί.

Καθώς εκρήγνυται το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ, οι κάμερες που παρακολουθούν τη δραστηριότητά του κατέγραψαν ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο να περνά με μεγάλη ταχύτητα πάνω από τον ηφαιστειακό κώνο, έτσι που μόλις και το πιάνει το μάτι.
ν

ν

Ο χρήστης του Twitter Rob Patraca δείχνει μια διαφορετική άποψη του UFO πάνω από την κορυφή Pico de Orizaba.
ν

ν

Το ηφαίστειο Ποποκατεπέλτ βρίσκεται στις πολιτείες Πουέμπλα, Μορέλος και Μεξικού, στο ανατολικό μισό της Οροσειράς Νεοβολκάνικα. Με ύψος 5.426 μέτρα είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Μεξικού μετά το Πίκο ντε Ορισάμπα, το οποίο έχει ύψος 5.636 μέτρα.

Το Ποποκατέπετλ βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από την Πόλη του Μεξικού, από την οποία είναι ορατό ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Μέχρι πρόσφατα ήταν μια από τις τρεις κορυφές στο Μεξικό στις οποίες υπήρχαν παγετώνες. Τη δεκαετία του 1990 όμως, ο παγετώνας άρχισε να συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς, κυρίως εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας από την αυξανόμενη ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα ήταν μέχρι τις αρχές του 2001 ο παγετώνας να εξαφανιστεί, καθώς ο πάγος που είχε απομείνει στο βουνό δεν είχε χαρακτηριστικά παγετώνα.

Το Ποποκατέπετλ είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στο Μεξικό, αφού έχει εκραγεί 15 φορές από το 1519. Το ηφαίστειο ήταν ανενεργό για σχεδόν μισό αιώνα, αλλά το 1991 η ηφαιστειακή δραστηριότητα αυξήθηκε και από το 1993 καπνός βγαίνει μέσα από το ηφαίστειο σχεδόν καθημερινά. Το 1994 και το 2000 οι περιοχές γύρω από το ηφαίστειο εκκενώθηκαν. Η έκρηξη του 2000 ήταν η ισχυρότερη των τελευταίων 1.200 ετών.

Η τελευταία έκρηξη έγινε το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020, στις 23:18 τοπική ώρα.
ν

WEB EXTRA: Popocatépetl Eruption Caught On Camera | CBS Miami
ν

ν

 


Translate this post