Βρετανία: Τζόνσον και Brexit οι νικητές των εκλογών (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

Σαρωτική νίκη για τους Συντηρητικούς του Τζόνσον που κερδίζουν κατά τα exit poll 368 έδρες, νίκη του Brexit και άλμα της στερλίνας.

Ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε μια εκπληκτικά μεγάλη νίκη στις βρετανικές εκλογές. Image: Supplied

ν

ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα exit poll.

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13, κατά την ίδια έρευνα. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Η στερλίνα σημείωσε άλμα έναντι του ευρώ και του δολαρίου, όταν έγιναν γνωστά τα exit poll. Στις 22:03 (τοπική ώρα, 00:03 σήμερα ώρα Ελλάδας), η στερλίνα σημείωνε άνοδο 1,94% έναντι του δολαρίου (στο 1,3416 δολάριο), και 1,58% έναντι του ευρώ (στις 83,25 πένες το ένα ευρώ).

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τα μέλη του κόμματός του, των Συντηρητικών, να «απολαύσουν τη γιορτή» της νίκης. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο απηύθυνε στα μέλη των Τόρις, ο Τζόνσον τόνισε «εσείς ήσασταν η κινητήρια δύναμη αυτής της εκστρατείας. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών επισήμανε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να μιλήσει κανείς για το αποτέλεσμα ή για να βγουν συμπεράσματα.
ν

UK general election: Boris Johnson, Jeremy Corbyn cast votes at London polling stations | Global News
ν

ν

 


Translate this post