Τραμπ: Θα τους έκανα όλους εκατομμυριούχους – σε βάρος του περιβάλλοντος (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Τη δυσφορία του για την απόρριψη της πρότασής του να κάνει όλους τους κατοίκους της Γροιλανδίας εκατομμυριούχους, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πάγοι της Γροιλανδίας γίνονται νερό από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Είναι τρελοί που απέρριψαν τέτοια πρόταση», φαίνεται να λέει ο Αμερικανός πρόεδρος, που θέλει να βάλει χέρι στο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Image: Supplied

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι η απάντηση της πρωθυπουργού της Δανίας ότι είναι παράλογο να πουληθεί η Γροιλανδία στις ΗΠΑ είναι ανάρμοστη κι όχι ευγενική, προσθέτοντας ότι αν οι ΗΠΑ αγόραζαν την Γροιλανδία και οι 56.000 κάτοικοι του αρκτικού αυτού νησιού θα γίνονταν σε σύντομο χρόνο πολυεκατομμυριούχοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε χθες την επίσκεψή του στη Δανία, αφού η Μέττε Φρεντέρικσεν, η πρωθυπουργός της Δανίας στην οποία ανήκει η Γροιλανδία, αποκάλεσε την ιδέα να αγοράσουν οι ΗΠΑ τη Γροιλανδία, που είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, «παράλογη».

«Θεωρώ ότι η ανακοίνωση της πρωθυπουργού (…) ήταν κακή», υπογράμμισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν “παράλογη” την ιδέα να γίνει κάποιος πολυεκατομμυριούχος».

«Δεν μπορούν να λένε “είναι παράλογη”», συνέχισε ο μεγιστάνας.

«Δεν ήταν κομψός ο τρόπος της», έκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας «θα μπορούσε απλά να πει “όχι, δεν θέλουμε να πουλήσουμε τη Γροιλανδία”».

Ο μεγαλομανής πρόεδρος, που νομίζει ότι τα πάντα αγοράζονται και εξαγοράζονται, έχει ένα δίκιο. Με μια σκαιή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της αυτόνομης περιοχής της Δανίας δήλωσε ορθά-κοφτά ότι η Γροιλανδία «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Το ίδιο είπε και η Δανή πρωθυπουργός, απορρίπτοντας ως ανόητη την πρόταση Τραμπ: «Η Γροιλανδία δεν ανήκει στην Δανία. Η Γροιλανδία ανήκει στη Γροιλανδία. Ελπίζω όλα αυτά να μην ειπώθηκαν σοβαρά». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μεγάλα σχέδια, θέλοντας να κάνει τη Γροιλανδία τον ύστατο προορισμό για εκατομμύρια Αμερικανών τουριστών που θα πήγαιναν σε αυτή την τελευταία παγωμένη περιοχή του πλανήτη με κρουαζιερόπλοια για να δουν τους πάγους που λιώνουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
ν

The viral image that illustrates the scale of melting ice in Greenland | Euronews
v

v

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η κλιματική αλλαγή είναι μια φαντασίωση στο μυαλό ορισμένων ανισόρροπων. Τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη, από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας έως την τήξη των πάγων, είναι όλα φυσιολογικά.

Όσον αφορά την τήξη των πάγων της Γροιλανδίας εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας, είπε πως αν αγόραζε αυτός το νησί, το οποίο σε έκταση είναι 16 φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα, θα το γέμιζε με μηχανές χιονιού που θα λειτουργούσαν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, ώστε η Γροιλανδία να έχει πάντα χιόνι.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, η θερμοκρασία στη Γροιλανδία ανέβηκε στους 40° Κελσίου, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές το χιόνι να γίνει νερό.

Αυτή ήταν η κορύφωση μιας σιωπηλής τραγωδίας.

Πιο πριν, στις 13 Ιουνίου, ο Δανός κλιματολόγος Steffen M. Olsen αποτύπωσε μια θλιβερή εικόνα σε μια αποστολή ρουτίνας στον παγετώνα Inglefield Gulf στη βορειοδυτική Γροιλανδία.

Τα σκυλιά που έσερναν το έλκυθρό του αντί να τρέχουν στο χιόνι, περπατούσαν πάνω σε νερό!
νν

Παρ’ όλο που, σύμφωνα με τον Τραμπ, δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, τα στοιχεία από το National Snow & Ice Data Center δείχνουν ότι περίπου 712.000 τετρ. χλμ. πάγων της Γροιλανδίας είχαν λιώσει στις 12 Ιουνίου, που είναι κατά 470.000 τετρ. χλμ. περισσότερα από την αντίστοιχη ημερομηνία του 2018.

Αυτό είναι επίσης κατά 600.000 τετρ. χλμ. περισσότερο από τον μέσο όρο της περιόδου 1981 έως 2010. Πάνω από το 40% των πάγων της Γροιλανδίας λιώνουν μέσα σε μια μόνο μέρα, με τη συνολική απώλεια πάγου που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τους 2 γιγατόνους (ποσότητα ίση με 2 δισεκατομμύρια τόνους).

Φανταστείτε τι έχει να συμβεί με τα κρουαζιερόπλοια με τα οποία ο Τραμπ σκέπτεται να μεταφέρει εκατομμύρια τουρίστες στη Γροιλανδία.

Γιατί η κλιματική αλλαγή δεν είναι τίποτε άλλο παρά άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ που πιστεύουν ότι όλα πρέπει να θυσιαστούν στον βωμό του κέρδους.

Λες και όσα χρήματα κάνουν, θα τα πάρουν μαζί στον τάφο τους.
ν

 


Translate this post