Η Ευρώπη φλέγεται στους 48 βαθμούς Κελσίου (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος ενός κύματος καύσωνα με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Μετεωρολογικός χάρτης της Ευρώπης και της Αφρικής την 1η Αυγούστου 2018, με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν τους 48 βαθμούς Κελσίου στην Ιβηρική Χερσόνησο. Πηγή: Twitter

ν

ΚΥΜΑ καύσωνα σαρώνει την νοτιοδυτική Ευρώπη με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να μιλούν για 48 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας.
Το κύμα καύσωνα, προερχόμενο από την Αφρική, πλήττει κυρίως την Ισπανία και την Πορτογαλία. Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί ποτά στην ιστορία της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Οι ισπανικές αρχές προβαίνουν σε προετοιμασίες για έκτακτες ανάγκες κατά τη διάρκεια του καύσωνα που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.
27 από τις 50 επαρχίες της χώρας κρίθηκαν «εξαιρετικά επικίνδυνες» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που εμφανίστηκαν σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισπανίας.
ν


ν

Η θερμοκρασία στην Ισπανία αναμένεται να φτάσει στους 48° Κελσίου. Πηγή: Met Office
ν

Οι θερμοκρασίες στις διάφορες περιοχές της ευρωπαϊκής ηπείρου. Πηγή: Met Office
ν

Το κύμα καύσωνα θεωρείται ήδη υπεύθυνο για τις δασικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ και τη Σουηδία, και για τους νεκρούς από θερμοπληξία σε Ιαπωνία και Καναδά. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευθύνονται επίσης για την καταστροφή πολλών καλλιεργειών. Πολλοί φοβούνται ότι τα ψάρια του γλυκού νερού θα είναι τα επόμενα θύματα.
Σε ορισμένες περιφέρειες της Γερμανίας ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39° Κελσίου με την γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει ότι το ιστορικό ρεκόρ της χώρας των 40,3 βαθμών Κελσίου θα μπορούσε να ξεπεραστεί την ερχόμενη Τρίτη.
Ποτάμια όπως ο Ρήνος και ο Έλβας έχουν απορροφήσει τόση πολλή θερμότητα που τα ψάρια έχουν αρχίσει να ψήνονται.
«Προβλέπω ότι την επόμενη εβδομάδα θα ζήσουμε μια τραγωδία», δήλωσε ο Philipp Sicher από την ελβετική ένωση αλιείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Στην περιοχή του Αμβούργου οι αρχές συγκέντρωσαν σχεδόν πέντε τόνους νεκρών ψαριών από τις λίμνες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Οι πυροσβέστες άρχισαν να ρίχνουν φρέσκο ​​νερό σε ορισμένες μικρές και μεγάλες λίμνες σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα επίπεδα οξυγόνου.
Οι επιστήμονες λένε ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ που παρατηρούνται φέτος στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και σε ορισμένα τμήματα της Ασίας είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και ότι στο μέλλον θα είναι ένα «συνηθισμένο» φαινόμενο.
ν


ν

 


Translate this post