Ο αστεροειδής που θα κάνει όλους τους ανθρώπους εκατομμυριούχους (vid)

Κατηγορία NEWS, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η NASA ετοιμάζεται να εξάγει χρυσό από έναν αστεροειδή, τον οποίο κατόπιν θα μοιράσει ακριβοδίκαια σε κάθε κάτοικο της Γης, κάνοντάς τον πλούσιο.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του αστεροειδή Ψυχή που στο παρελθόν ήταν πυρήνας κάποιου πλανήτη. Image: Maxar/ASU/P. Rubin/NASA/JPL-Caltech

ν

ΥΠΟΜΟΝΗ. Το πολύ σε 10 χρόνια, η NASA θα είναι σε θέση να μοιράσει σε κάθε κάτοικο της Γης τόσο πολύ χρυσάφι, ώστε όλοι θα γίνουμε δισεκατομμυριούχοι! Ή μάλλον οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι, μπροστά σε εμάς τους μελλοντικούς, θα είναι σαν φτωχοί συγγενείς!

Για παράδειγμα, δεν θα χρειάζεται να στέκεσαι στην ουρά για να πληρώσεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Θα μπορείς να αγοράσεις ένα εργοστάσιο της ΔΕΗ, ώστε να έχεις το δικό σου άφθονο και δωρεάν ρεύμα εφ’ όρου ζωής!

Άλλο παράδειγμα. Θες γάλα στον καφέ σου. Δεν θα τρέχεις στα πρατήρια για να αγοράσεις ομογενοποιημένο γάλα. Θα έχεις το δικό σου κοπάδι αγελάδων, ο κτηνοτρόφος που θα τις φροντίζει θα τις αρμέγει και αμέσως, σε χρόνο dt, θα έχεις φρέσκο γάλα στον καφέ σου, γιατί θα έρχεται με ένα αερο-ταξί (ή ελικόπτερο).

Πώς θα γίνουν όλα αυτά;

Ας είναι καλά ο αστεροειδής Ψυχή (Psyche 16) που τριγυρίζει –ακόμα– αμέριμνος στη γειτονιά του Άρη και του Δία και ο οποίος αποτελείται από ράβδους χρυσού, σωρούς από πλατίνα, σίδηρο, νικέλιο κι ένα σωρό άλλα καλούδια!

Η NASA υπολογίζει ότι η αξία του χρυσού του αστεροειδή αγγίζει τα 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια, που με απλά λόγια σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια καθένας από εμάς θα έχει λαμβάνειν 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια (1.099.824.294 ευρώ).
ν

This Asteroid Is Worth 10,000 QUADRILLION Dollars!
ν

ν

Ας δούμε το ποσό αυτό με αριθμούς.

Ένα δισεκατομμύριο παριστάνεται ως 1.000.000.000 (109). Ένα τρισεκατομμύριο ως 1.000.000.000.000 (1012). Και ένα τετράκις εκατομμύριο ως 1.000.000.000.000.000 (1015).

Εδώ, όμως, μιλάμε όχι για ένα αλλά για 10.000 τετράκις εκατομμύρια!

Με άλλα λόγια, σε κάθε κάτοικο της Γης αντιστοιχούν 1.250.000.000 δολάρια, ή 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζοντας πλούσια-πλούσια στα 8 δισ. όλους τους κατοίκους της Γης! (Δηλαδή και αυτούς που θα προστεθούν μέχρι να γίνει η εξόρυξη).
ν

Οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι θα είναι σε λίγο καιρό μπροστά μας σαν φτωχοί συγγενείς! Image: Supplied
ν

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αφού όλοι θα είναι βαθύπλουτοι και δεν θα χρειάζεται πια κανείς να δουλεύει, πού θα βρεις φροντιστή για τις αγελάδες σου, εργάτες για το δικό σου εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ή πιλότο για το ελικόπτερό σου.

Η NASA, όμως, που έχει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα, έχει και εδώ τη λύση. Συγκεκριμένα, σκοπεύει:

α) Την εισαγωγή στη Γη εξωγήινων οικονομικών μεταναστών από άλλους φτωχότερους πλανήτες.

β) Για όσους φοβούνται ή αντιπαθούν τους εξωγήινους, ή σκέπτονται ρατσιστικά, θα υπάρχουν ρομπότ σε προσιτή τιμή, που θα αντικαταστήσουν όλους τους σημερινούς απασχολούμενους στις ταπεινές δουλειές.

γ) Αφού όλοι στη Γη θα είναι πλούσιοι και δεν θα μπορείς να αγοράσεις, π.χ. μια κοπέλα (ή αγόρι) ελευθερίων ηθών για να ικανοποιήσει τα γούστα σου, η NASA έχει προβλέψει την μαζική παραγωγή βιολογικών ρομπότ, που δεν θα διαφέρουν από τους ανθρώπους και θα είναι προγραμματισμένα να προσφέρουν κάθε ευχαρίστηση και ηδονή.
ν

Τα “ρομπότ μελλοθάνατοι” της NASA θα προσφέρονται για να ικανοποιείς νόμιμα κάθε απωθημένο ή διαστροφή. Θα μπορείς ακόμη και να τα τεμαχίσεις. Image: Supplied
ν

Μάλιστα, η NASA κάνει ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά, σχεδιάζοντας την παραγωγή ρομπότ μιας χρήσης (“ρομπότ μελλοθάνατοι” τα αποκαλεί), πάνω στα οποία θα μπορείς να ικανοποιείς όλα τα γούστα και τις διαστροφές σου.

Θα μπορείς, για παράδειγμα, αν το ρομπότ είναι κοπέλα, να την δένεις, να την πνίγεις, να τη βασανίζεις, να την τεμαχίζεις αν θέλεις και να πετάς τα κομμάτια της στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων.

Με δυο λόγια, θα μπορείς να βγάλεις το άχτι σου, βρε αδερφέ, χωρίς προβλήματα ή το φόβο της αστυνομίας.

Έχεις διαφορές με τον γείτονα; Αντί να τρέχετε στα δικαστήρια, θα βάζετε να πολεμήσουν οι δύο στρατοί των ρομπότ σας κι ο νικητής θα τα παίρνει όλα.

Όσον αφορά την ψυχαγωγία, κι αυτή θα αλλάξει. Αντί να παίρνεις το σαραβαλάκι σου για να πας στο εξοχικό σου στη Λούτσα, θα μπορείς τώρα, σαν άνθρωπος, να πάρεις το δικό σου διαστημικό SUV και να πεταχτείς για Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο στη Σελήνη ή στον Άρη για να πάρεις φρέσκο αέρα.

Τη Δευτέρα θα επιστρέφεις στη Γη ανανεωμένος και με γεμάτες μπαταρίες για να ριχτείς ξανά στα ξέφρενα γλέντια κα τις διασκεδάσεις που σε περιμένουν, καθότι δισεκατομμυριούχος.

Υπομονή, λοιπόν. Η NASA άρχισε ήδη να ετοιμάζει το πρόγραμμα “Discovery (κανονικά θα έπρεπε να λέγεται “Μήδας”) και το καλοκαίρι του 2022 θα φύγει η πρώτη αποστολή με κατεύθυνση τον αστεροειδή Ψυχή. Θα φτάσει εκεί γύρω στο 2026, θα δέσει με σχοινιά και αλυσίδες την Ψυχή και θα τη φέρει στη Γη για να αρχίσει η εξόρυξη.

Το πεπρωμένο του ανθρώπου είναι στον ουρανό…

Ήδη δύο γήινες μεταλλευτικές εταιρείες, η Deep Space Industries και η Planetary Resources, αγόρασαν το 2015 τα δικαιώματα εξόρυξης του αστεροειδούς “2011 UW158”, ο οποίος είναι διπλάσιος από τον Πύργο του Λονδίνου και η αξία των μεταλλευμάτων του ανέρχεται στα 5,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Και ο “2011 UW158” είμαι μυρμήγκι μπροστά στον αστεροειδή Ψυχή.

Το μέλλον της ανθρωπότητας προμηνύεται λαμπρό!
ν

Why is NASA sending a spacecraft to a metal world?
ν

ν

 


Translate this post