Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε τελικά ότι ερευνά τα UFO

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ύστερα από πολλά χρόνια απόκρυψης, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι διατηρεί μυστικό πρόγραμμα έρευνας ανεξήγητων εναέριων φαινομένων.

Οι επισκέψεις των UFO συνεχίζονται μέχρι σήμερα, το ίδιο και η έρευνά τους. Image: Supplied

ν

ΟΠΩΣ αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Post, το Πεντάγωνο παραδέχτηκε, ύστερα από χρόνια απόκρυψης, ότι διατηρεί το μυστικό πρόγραμμα ΑΑΤΙΡ (Advanced Aerospace Threat Identification Program) που ασχολείται με τη διερεύνηση των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).
Η παραδοχή αυτή του Πενταγώνου ισοδυναμεί με ομολογία ότι τα UFO όχι μόνο υπάρχουν και ότι δεν είναι παραισθήσεις ή αποκυήματα φαντασίας, αλλά και ότι η ανθρωπότητα, παρ’ όλες τις έρευνες, βρίσκεται στο σκοτάδι σχετικά με την προέλευση και την ταυτότητά τους.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ανεξήγητο φαινόμενο που υπερβαίνει κάθε ανθρώπινη γνώση, τεχνολογία και φαντασία.
ν

Εφημερίδα του 1947 έχοντας πρωτοσέλιδο το συμβάν της πτώσης UFO στο Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό. Image: News Media
ν

Σε αποκλειστική δήλωσή του στην New York Post, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκε ότι ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Advanced Aerospace Threat Identification (Προηγμένο Πρόγραμμα Αναγνώρισης Εναέριων Απειλών – AATIP) διεξήγαγε εδώ και πολλές δεκαετίες έρευνες για τα λεγόμενα «αδιάγνωστα εναέρια φαινόμενα».
Και ενώ το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έλεγε ότι το AATIP σταμάτησε το 2012, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κρίστοφερ Σέργουντ (Christopher Sherwood) ομολόγησε ότι το τμήμα αυτό συνεχίζει να λειτουργεί ερευνώντας τις μαρτυρίες για την ύπαρξη εξωγήινων διαστημοπλοίων.
ν

Κύμα UFO πάνω από το Σέφιλντ στη Βόρεια Αγγλία στις 4 Μαρτίου 1962. Image: CIA. Πηγή: Supplied
v

Αγρογλυφικό στην Αγγλία που δημιουργήθηκε από το αποτύπωμα ενός UFO. Image: News Media
v

Αυτός ο ιπτάμενος δίσκος υπάρχει στους χάρτες της Google. Image: Supplied
ν

Η δικαιολογία που πρόβαλε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ήταν ότι το υπουργείο δεν μπορεί να αφήσει χωρίς διερεύνηση καθετί που ενδεχομένως συνιστά απειλή για το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Το υπουργείο Άμυνας ανησυχεί πάντα για τυχόν εισβολή γι’ αυτό και δίνει σημασία στη θετική αναγνώριση όλων των αεροσκαφών στο επιχειρησιακό περιβάλλον μας, καθώς και στην αναγνώριση κάθε ξένης προέλευσης εναέριων μέσων που μπορεί να αποτελούν απειλή για την πατρίδα», δήλωσε ο Σέργουντ.
«Το τμήμα θα συνεχίσει να διερευνά, μέσω κανονικών διαδικασιών, αναφορές μη αναγνωρισμένων αεροσκαφών που συναντούν Αμερικανοί στρατιωτικοί πιλότοι για να διασφαλίσει την άμυνα της πατρίδας και την προστασία από τη πιθανή στρατηγική έκπληξη από τους αντιπάλους του έθνους μας», κατέληξε.
ν

Ο πρώην γερουσιαστής Χάρι Ριντ ζήτησε και έλαβε από το Κογκρέσο ποσό ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του AATIP. Image: Supplied
ν

Η ύπαρξη του AATIP αποκαλύφθηκε το 2017, μαζί με ένα βίντεο του υπουργείου Άμυνας 33 δευτερολέπτων που δείχνει δύο αεροσκάφη του Ναυτικού στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο το 2004 να κυνηγούν ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.
Εκείνη την εποχή, ο πρώην ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ριντ, ζήτησε ετήσια χρηματοδότηση ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων για το AATIP, λέγοντας στους New York Times ότι ήταν «ένα από τα καλά πράγματα που έκανα όταν υπηρετούσα στο Κογκρέσο».
ν
ν
Ο γνωστός ερευνητής παράξενων φαινομένων Νικ Πόουπ, ο οποίος διεύθυνε κρυφά ένα ανάλογο γραφείο στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για τη βρετανική κυβέρνηση, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου «αποκάλυψη της δεκαετίας».
«Σε προηγούμενες δημόσιες δηλώσεις, το αμερικανικό Πεντάγωνο ήταν φειδωλό σε αποκαλύψεις και η θέση του απέναντι στα UFO διφορούμενη. Άφηναν απλώς να εννοηθεί ότι το AATIP ασχολιόταν με αεροπορικές απειλές από πυραύλους και αεροσκάφη επόμενης γενιάς. Η παραδοχή του ότι στην ουσία ερευνά την εξωγήινη δραστηριότητα είναι κάτι νέο και χωρίς προηγούμενο για την ειλικρίνειά του».
Το επόμενο βήμα είναι να ζητηθεί από το Πεντάγωνο να αποχαρακτηρίσει έγγραφα και φωτογραφίες του AATIP σχετικά με τα UFO, βάσει του ομοσπονδιακού νόμου περί ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφόρηση.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο της New York Post.

ν

ν

Πηγή: New York Post

 


Translate this post