Σεισμός 5,1 Ρίχτερ χτύπησε την Κατάνη της Σικελίας

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν και σπίτια κατέρρευσαν από το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Σικελία.

ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δέκα άτομα τραυματίστηκαν και οικισμοί κατέρρευσαν από την σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 03:19 τοπική ώρα (04:19 ώρα Ελλάδος), στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, στην Ιταλία.
Οι κάτοικοι των περιοχών που ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπως στην πόλη Κατάνη, βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.
Οι αρχές προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ενός 80χρονου από τα συντρίμμια της οικίας του.
ν

ΦΡΑΝΚ ΧΟΓΚΕΡΜΠΙΤΣ: ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ν

«Είμαστε ζωντανοί από θαύμα», ανέφεραν τα μέλη μιας τετραμελούς οικογένειας, που κατάφερε να βγει από το σπίτι της, πριν καταρρεύσουν οι τοίχοι.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως υλικές ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία στην πόλη Pennisi, χωρίς, όμως, να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες εκεί. Παράλληλα, ένας οίκος ευγηρίας στη Zafferana Etnea έχει εκκενωθεί και οι ηλικιωμένοι αρνούνται να επιστρέψουν λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στο κτίριο.
ν


ν


ν

 


Translate this post