Φρανκ Χόγκερμπιτς: Σεισμός την περίοδο των Χριστουγέννων (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον, Προβλέψεις

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ολλανδός “μυστικιστής των σεισμών” προβλέπει ότι ένα πλανητικό συμβάν θα προκαλέσει έναν μεγασεισμό την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Φρανκ Χόγκερμπιτς είχε προβλέψει τον μεγάλο σεισμό που έγινε στην Αλάσκα στις 30 Νοεμβρίου. Photo: AP/Jonathan M. Lettow. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΦΡΑΝΚ Χόγκερμπιτς, περισσότερο γνωστός στους φίλους και οπαδούς του ως “ο μυστικιστής των σεισμών”, ισχυρίζεται ότι μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση θα προκαλέσει έναν “μέγα σεισμό” κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
Ο Ολλανδός διαισθητικός κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας τις γεωμετρικές θέσεις του Ήλιου, της Σελήνης και διάφορων άλλων πλανητών. Και εξέδωσε σχετική προειδοποίηση.
Συγκεκριμένα μιλά για έναν μεγασεισμό (megaquake), δηλαδή για μια εξαιρετικά καταστροφική σεισμική δόνηση άνω των 8,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Να σημειωθεί ότι η κλίματα Ρίχτερ είναι λογαριθμική. Μια αύξηση του μεγέθους του σεισμού κατά μια ακέραιη μονάδα της κλίμακας αντιπροσωπεύει δεκαπλασιασμό του πλάτους των δονήσεων που καταγράφονται από ένα σεισμογράφο και 31,5 φορές μεγαλύτερη έκλυση ενέργειας, ενώ αύξηση 2 βαθμών αντιπροσωπεύει 1.000 φορές μεγαλύτερη έκλυση ενέργειας.
Με άλλα λόγια, ένας σεισμός της τάξης των 8,0 βαθμών είναι δέκα φορές πιο ισχυρός από έναν σεισμό 7,0 Ρίχτερ, όπως αυτόν που συνέβη πρόσφατα στην Αλάσκα. Ένας σεισμός 9,5 Ρίχτερ σημαίνει την καταστροφή μιας ολόκληρης ηπείρου όπως η Ευρώπη ή η Αμερική (ή στο παρελθόν η Ατλαντίδα).
ν

Ένας ασύλληπτα καταστροφικός σεισμός 9,0 έως 9,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ θεωρείται ότι κατέστρεψε τη θρυλική ήπειρο της Ατλαντίδας, προκαλώντας μετατόπιση στις τοπικές τεκτονικές πλάκες και στην κλίση του άξονα της Γης. Image: Supplied
ν

Μια σεισμική δόνηση 8,0 βαθμών προκαλεί εξαιρετικά μεγάλες καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες, πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Τα ανθεκτικά και αντισεισμικά κτίρια υφίστανται μέτριες έως βαριές ζημιές, ενώ τα κτίρια ανεπαρκούς σχεδίασης καταρρέουν.
Πιθανώς ολική καταστροφή κοντά στο επίκεντρο. Εναλλακτικά, αν το επίκεντρο είναι στη θάλασσα, δημιουργία ισχυρών τσουνάμι. Ο ανθρώπινος απολογισμός κυμαίνεται συνήθως από 100 έως πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους. Ωστόσο, ορισμένοι σεισμοί αυτού του μεγέθους δεν έχουν προκαλέσει θύματα.
Απειλείται κάποιος τόπος στη Γη από έναν τέτοιο μεγασεισμό;
Όπως γράφει στη δημοφιλή ιστοσελίδα του Ditrianum, ο Φρανκ Χόγκερμπιτς προβλέπει έναν σεισμό αυτού του μεγέθους μεταξύ 21 και 25 Δεκεμβρίου 2018, εξαιτίας μιας κρίσιμης πλανητικής ευθυγράμμισης που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου.
ν

Ο Φρανκ Χόγκερμπιτς υποστηρίζει ότι μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου θα μπορούσε πιθανώς να προκαλέσει έναν τερατώδη σεισμό. Πηγή: News Media
ν

Ο Ολλανδός διαισθητικός προβλέπει έναν τερατώδη σεισμό άνω των 8,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την περίοδο των Χριστουγέννων. Πηγή: Facebook
v

Αλλά ενώ ο ίδιος ο Φρανκ Χόγκερμπιτς φαίνεται να γνωρίζει το επίκεντρο του σεισμού, δεν το αποκαλύπτει για ευνόητους λόγους.
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η τρέχουσα εκτίμηση για το μέγεθος κυμαίνεται μεταξύ 7,0 και 8,0 βαθμών. Οφείλω να το πω αυτό, καθώς πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν ήδη τις διακοπές τους».
Στις 11 Νοεμβρίου, είχε εκδώσει πρόβλεψη για τον σεισμό των 7,0 βαθμών της Αλάσκας, τοποθετώντας τον στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2018. Ο σεισμός εκδηλώθηκε λίγες μέρες νωρίτερα, στις 30 Νοεμβρίου, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Ο σεισμός στο Άνκορεϊτζ περιγράφηκε από τους σεισμολόγους ως ένα «μυστηριώδες παγκόσμιο σεισμικό κύμα χαμηλής συχνότητας» που οφειλόταν στην ευθυγράμμιση του Ερμή, της Αφροδίτης, της Γης, του Άρη και του Δία.
Ο σεισμολόγος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Γκόραν Έκστρομ (Göran Ekström) περιέγραψε την συγκεκριμένη ανωμαλία, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά η αιτία είναι εξωτική».
Ωστόσο, το σεισμικό αυτό κύμα παραμένει ανεξήγητο, ενώ μια νέα πλανητική ευθυγράμμιση θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2018.
ν

Άνδρας του στρατού της Ινδονησίας στέκεται ανάμεσα στα χαλάσματα στο Παλού, στο  Σουλαβέζι, από το σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 με απολογισμό 2.045 νεκρούς και 5.000 αγνοούμενους. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Ο Φρανκ Χόγκερμπιτς εκτιμά ότι ο σεισμός μεταξύ 21 και 25 Δεκεμβρίου 2018 θα είναι πολύ ισχυρός, της τάξης των 8+ βαθμών, επειδή αυτή τη φορά θα είναι το αποτέλεσμα της βαρυτικής επίδρασης της Αφροδίτης, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Άρη στη Γη.
Σύμφωνα με τον Ολλανδό ερευνητή, η σεισμική αναταραχή, που ακόμη και οι σεισμολόγοι περιέγραψαν ως «μυστηριώδες παγκόσμιο σεισμικό κύμα χαμηλής συχνότητας», άρχισε με τον σεισμό στο Παλού της Ινδονησίας στις 28 Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκε με τον σεισμό στο Άνκορεϊτζ της Αλάσκας στις 30 Νοεμβρίου και θα κορυφωθεί με τον μεγασεισμό του Δεκεμβρίου.
Όπως είναι φυσικό, οι σεισμολόγοι απορρίπτουν τις εκτιμήσεις του Χόγκερμπιτς ως παραπλανητικές και αντιεπιστημονικές, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ακριβής μέθοδος πρόγνωσης των σεισμών.
Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει τις εκτιμήσεις του Χόγκερμπιτς για τον μεγασεισμό των 8+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που θα συμβεί, όπως λέει, μεταξύ 21 και 25 Δεκεμβρίου 2018.

ν

ν

Οι δύο απανωτοί σεισμοί των 7,0 και 5,7 Ρίχτερ που συντάραξαν το Άνκορατζ της Αλάσκας στις 30 Νοεμβρίου, άνοιξαν ρωγμές στο έδαφος, κατέστρεψαν κτίρια και θρυμμάτισαν δρόμους, κάνοντας τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν από τις ακτές, καθώς υπήρχε φόβος για τσουνάμι.

ν

ν

 


Translate this post