Πιλότος ανέφερε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Ιρλανδία (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πιλότος της British Airways ανέφερε στον πύργο ελέγχου την ύπαρξη ενός Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενου Αντικειμένου στο Σάνον της Ιρλανδίας.

Οι «επαφές» αεροσκαφών με μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα είναι συχνές. Image: Supplied

ν

Η ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (IAA) ερευνά αναφορές πιλότων εμπορικών πτήσεων ότι είδαν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Ιρλανδίας.
Όλα άρχισαν στις 06:47 την περασμένη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, όταν πιλότος της British Airways (BA) επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Σάνον στην Ιρλανδία.
Η πιλότος ήθελε να μάθει αν γίνονταν αεροπορικά γυμνάσια στην περιοχή, επειδή υπήρχε κάτι στον αέρα που «κινείτο πάρα πολύ γρήγορα».
Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας απάντησε ότι δεν γίνονται γυμνάσια.
ν
Η πιλότος της BA που πετούσε από το Μόντρεαλ του Καναδά με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου σημείωσε ότι υπήρχε ένα «πολύ λαμπρό φως» και το αντικείμενο εμφανίστηκε κατά μήκος της αριστερής πλευράς του αεροπλάνου προτού «αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση προς τα βόρεια».
Η κυβερνήτης του αεροπλάνου αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να είναι αυτό, αλλά σημείωσε ότι δεν φαινόταν να έχει πορεία σύγκρουσης.
Άλλος πιλότος αεροπλάνου της Virgin που εκτελούσε την πτήση Ορλάντο-Μάντσεστερ μπήκε στη συζήτηση και είπε ότι μπορεί να είναι μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης.
Πρόσθεσε όμως, ότι υπάρχουν «πολλά αντικείμενα που ακολουθούν την ίδια τροχιά» και ότι ήταν πολύ λαμπερά.
Όπως είπε, είδε «δύο λαμπερά φώτα» στα δεξιά του, τα οποία ανέβηκαν σε ύψος με ταχύτητα, η οποία όπως σημείωσε ήταν «αστρονομική», ήταν σαν Mach 2, δηλαδή η διπλάσια αυτής του ήχου.
Την ίδια ώρα ένας τρίτος πιλότος εμπορικής πτήσης, ενός 737 της Norwegian Air που ταξίδευε από Νέα Υόρκη με προορισμό το Σάνον, εξέφρασε την ανακούφισή του που και άλλοι είδαν το ίδιο: «Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος», είπε.
«Μετά τις αναφορές πιλότων την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου για ασυνήθιστη εναέρια δραστηριότητα, η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας υπέβαλε αναφορά», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Η αναφορά αυτή θα ερευνηθεί βάσει της φυσιολογικής απόρρητης διαδικασίας διερεύνησης συμβάντων», δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπός της στους Irish Times, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι απίθανο να πρόκειται για «εξωγήινους από άλλο πλανήτη».
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σάνον δήλωσε ότι δεν είναι αρμόζον να σχολιάσουν το συμβάν οι αρχές του αεροδρομίου την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της IAA.
Στα περιστατικά που συνέβησαν πάνω από την κομητεία Κέρι της Ιρλανδίας αναφέρεται επίσης άρθρο στο site της εφημερίδας Independent.

ν

ν

Συχνά περιστατικά

Μπορεί να μην είναι «εξωγήινοι από άλλον πλανήτη», το παράξενο όμως φαινόμενο επαναλαμβάνεται τόσο συχνά, από την Ισπανία έως τη Νέα Ζηλανδία στην άλλη άκρη του κόσμου, ώστε έχει καταστεί κοινότυπο, χωρίς όμως να έχει δοθεί έως τώρα κάποια ικανοποιητική εξήγηση. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά περιστατικά.
Τον Οκτώβριο του 2016, παρουσιάστηκε από το BBC News ένα βίντεο που δείχνει ένα ΑΤΙΑ να «καταπίνει» μια σειρά από φωτεινές σφαίρες. Στο βίντεο των 7:20 λεπτών το συγκεκριμένο περιστατικό αρχίζει από το σημείο 6:00.

ν

ν

Τον Σεπτέμβριο του 2017, επιβάτης αεροπλάνου που πετούσε πάνω από τη Νεβάδα των ΗΠΑ, κατέγραψε μαχητικά της USAF που πετούσαν για να ανιχνεύσουν ένα τεράστιο ΑΤΙΑ που έπλεε πάνω από τα σύννεφα. Πάνω από τον ιπτάμενο δίσκο επέπλεαν καμιά δεκαριά σφαίρες ή σκάφη, κάνοντας το φαινόμενο κάτι παραπάνω από ανεξήγητο.

ν

ν

Τον Αύγουστο του 2018, ένα ιαπωνικό αεροπλάνο είδε ένα γιγαντιαίο τριγωνικό ΑΤΙΑ να ξεπροβάλλει από τα σύννεφα, σαν η κορυφή ενός πύργου.
Το παράδοξο φαινόμενο καταγράφηκε βιντεοσκοπήθηκε από επιβάτη, αλλά δεν έχει δοθεί έως τώρα κάποια εξήγηση. Πιθανόν να πρόκειται για αντικατοπτρισμό.

ν

ν

Σε βίντεο που ανέβασε το περιοδικό Air and Space του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν τον Οκτώβριο του 2018, ένας πιλότος εξηγεί γιατί διακινδύνευσε τη θέση του και το επαγγελματικό του κύρος αναφέροντας τη θέση ενός UFO.
Το βίντεο προλογίζει ο γνωστός Βρετανός ερευνητής των UFO Νικ Πόουπ.

ν

ν

Τέλος, σε πολλά βίντεο είναι καταγεγραμμένες οι επικοινωνίες πιλότων επιβατικών αεροπλάνων με τον πύργο ελέγχου, για να αναφέρουν τη συνάντησή τους με πλήθος αγνώστων αντικειμένων που έβλεπαν να πετούν στον ουρανό.
ν

 


Translate this post